Welke streamingdienst, Deezer of Spotify?

Met een streamingdienst heeft u toegang tot vrijwel al uw favoriete muziek. Het verschil tussen streamen en downloaden is dat u bij streamen de muziek niet opslaat op uw computer of smartphone. U speelt muziek welke u wilt streamen direct af. De verschillen tussen de diverse streamingdiensten zijn prijs, afspeelkwaliteit en muziekaanbod. In dit artikel worden verschillende streamingdiensten nader besproken en dat zijn Spotify, Deezer, Google Play Music, Qobuz, TuneIn, Juke & Napster.

Spotify

Spotify is een streamingdienst en kunt u gratis proberen. U vindt hier de muziek die u wilt horen waar en wanneer u maar wilt. Het is een populaire muziekdienst op internet. Wereldwijd zijn er al meer dan vijf miljoen leden en het is volledig legaal. U kunt muziek streamen, waarbij u een ruime keuze heeft uit vele muzieksoorten en deze kunt u later via uw pc, iPod of mobiele telefoon afspelen.

Kosten abonnement: 9,99 euro p/m
Website:
www.spotify.com/

Deezer

Deezer is een streamingdienst waarbij u ongelimiteerd muziek kunt luisteren en het is 100% gepersonaliseerd. U kunt nu zonder beperkingen naar uw muziek luisteren overal en op ieder moment. Deezer is een muziekcollectie met meer dan miljoenen nummers. Voor een vast bedrag per maand kunt u deze muziek beluisteren en op de computer luistert u gratis met reclame. Er kan ook voor de Deezer app gekozen worden om ook op uw mobiele telefoon muziek te luisteren.

Kosten abonnement: 9,99 euro p/m
Website: www.deezer.com

Google Play

U kunt met Google Play Music eenvoudig muziek ontdekken, afspelen en delen via Android en via internet. U kunt miljoenen nummers afspelen met deze streamingdiensten, radio luisteren zonder beperkingen. U kunt overal naar uw muziekverzameling luisteren, met de All Access versie en ook met de standaardversie van de Google Play Music-app. Al uw muziek wordt online opgeslagen. De functies van All Access zijn dat u onbeperkt kunt luisteren naar nummers, u kunt ook aangepaste radioprogramma’s samenstellen aan de hand van een nummer, artiest of album. U kunt bij Google Play Music ook passende aanbevelingen ontvangen op basis van uw muzieksmaak. U heeft met All Access en de standaardversie de mogelijkheid om tot maximaal 50.000 nummers toe te voegen aan uw persoonlijke muziekverzameling. U heeft overal toegang tot uw muziek, zonder synchronisatie. Ook kunt u uw favoriete nummers opslaan voor offline afspelen. U kunt ook nog eens genieten van muziek zonder advertenties. Er zijn ook nieuwe nummers, er zijn namelijk meer dan achttien miljoen nummers.

Kosten abonnement: 9,99 euro p/m
Website: www.google.nl

Qobuz

Qobuz is een vrij nieuwe speler in de streamingmuziek. Het is een bedrijf uit Frankrijk en biedt sinds korte tijd muziek streaming aan in Nederland. De prijzen van de abonnementen bij deze dienst zijn wel hoger dan bij bijvoorbeeld Spotify. Dit heeft wel een reden, want u krijgt bij Qobuz een hoge kwaliteit. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van FLAC bestanden. De kwaliteit van de muziek van Qobuz die u kunt luisteren is vele malen hoger dan de andere streamingdiensten. Geen behoefte aan top 40 muziek, dan is er ook een goedkoper abonnement met enkel klassieke muziek in hoge kwaliteit.

Kosten abonnement: 19,99 euro p/m
Website: www.qobuz.com

TuneIn

TuneIn is een streamingdienst waarmee u naar meer dan 40.000 radiostations kunt luisteren. Alle hoeken van de wereld zijn vertegenwoordigd. Als u gebruik maakt van het hoofdmenu van TuneIn Radio navigeert u door het aanbod op basis van taal, land en genre (muziek, sport of talkshow). U kunt bij TuneIn Radio een fysieke locatie gebruiken om een lijst van lokale zenders samen te stellen. U kunt via de app mobiel radio luisteren. U schakelt in korte tijd over naar uw favoriete show. Er is een ruim aanbod aanwezig van Belgische en Nederlandse zenders, er zijn goede filters en categorieën.

Kosten abonnement: Grotendeels gratis
Website: www.tunein.com.

Napster

Napster is een streamingdienst waar u onbeperkt muziek kunt luisteren waar u zich ook bevindt. U vindt hier meer dan 30 miljoen muzieknummers wereldwijd in ieder mogelijk genre. U kunt nu zoveel mogelijk muziek afspelen op uw computer, mobiel of home audiosysteem als u maar wenst met Napster.

Kosten abonnement: 9,95 euro p/m
Website: Napster.com