Fresh ’n Rebel Review

Het Nederlandse merk Fresh ‘n Rebel is relatief nieuw op de bluetooth speaker markt. Tijd dus voor een uitgebreide Fresh ‘n Rebel review. In deze review bespreken we kort alle Fresh ‘n Rebel Rockbox speakers. Op zoek naar een uitgebreide review en een waterdichte bluetooth speaker? Lees dan onze review van de Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold L. In deze review bespreken we de Rockbox Brick XL, Rockbox Brick, Rockbox Slice en de kleinste Fresh ‘n Rebel speaker, de Rockbox Cube.

Een aantal eigenschappen van de speakers zijn vrijwel hetzelfde en worden dus samen besproken in één review. Met name met betrekking tot de bluetooth verbinding en bereik, bediening zit vrijwel geen verschil per speaker, op de Cube na. De Cube heeft namelijk geen extra knoppen voor het bedienen van de muziek. Punten als geluidskwaliteit, volume en accuduur worden per speaker besproken.

Verbinden met bluetooth

Waar het met eerdere bluetooth speakers nog weleens aanmodderen was om de bluetooth verbinding tot stand te brengen, is dat met de huidige bluetooth speakers vrijwel geen probleem meer. Zo ook bij alle Rockbox speakers: Speaker aanzetten met de schuifknop –> klik op de bluetooth knop en zoek op je smartphone naar zichtbare bluetooth apparaten. Met een één druk op de knop is je smartphone vervolgens met de speaker gekoppeld en ook bij het opnieuw aanzetten van de speaker heb je binnen enkele seconden verbinding.

Bluetooth bereik

De Fresh ‘n Rebel speakers zijn uitgerust met bluetooth 4.0. De reikwijdte van de bluetooth verbinding is maximaal 10 meter. We hebben dit getest met alle speakers en de verbinding is erg stabiel, voor de beste verbinding leg je de smartphone uiteraard ergens neer zo dicht mogelijk bij de speaker, maar ook als je de smartphone in je broekzak draagt en door dezelfde kamer of tuin loopt blijft de verbinding stabiel als je op een redelijke afstand blijft van de speaker.

Bediening

Op de Cube na hebben de speakers dezelfde bedieningsmogelijkheden met knoppen op de speaker. We gaan dan ook uit van de andere speakers in deze bespreking van de bedieningsopties. De volgende knoppen zitten op de speaker:

 • Power – Deze knop zit op de achterkant van de speaker. Het betreft hier een schuifknop. Ik vergeet regelmatig om de speaker uit te zetten met de schuifknop. Normaal zet ik een bluetooth speaker uit door bluetooth op mijn smartphone uit te zetten. In het geval van de Fresh ‘n Rebel speakers wordt de speaker pas na 30 minuten uitgeschakeld als er geen muziek wordt afgespeeld.
 • Bluetooth – Naast de powerknop zit de bluetooth knop voor het verbinden van de speaker met bluetooth.
 • Volume – Op de bovenkant zitten twee volume knoppen.
 • Vorige/volgende – Voor het aanzetten van het volgende of vorige nummer.
 • Pauze/Play – Voor het pauzeren of afspelen van muziek. Bij een oproep kan je de knop kort indrukken om de oproep te beantwoorden en lang drukken om de oproep te weigeren.

Fresh ‘n Rebel van groot naar klein

Benieuwd wat op dit moment de volgorde van de Fresh ‘n Rebel speakers is op basis van de afmetingen en hoe ze stuk voor stuk verschillen van elkaar?

 • Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold L – 252 x 110 x 110 mm – 1280 gram – 15 uur batterij – waterdicht
 • Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick XL – 230 x 95 x 95 mm – 890 gram – 15 uur batterij
 • Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold M – 182 x 80 x 80 mm – 710 gram – 15 uur batterij – waterdicht
 • Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick – 155 x 59 x 59 mm – 420 gram – 20 uur batterij
 • Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice – 140 x 75 x 29 mm – 220 gram – 10 uur batterij
 • Fresh ‘n Rebel Rockbox Cube – 59 x 59 x 59 mm – 125 gram – 8 uur batterij

De bluetooth speakers van Fresh ‘n Rebel zijn te koop bij Bol.com

Fresh ‘n Rebel Review per speaker

Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold L

Fresh 'n Rebel Rockbox Bold

De meest veelzijdige Fresh ‘n Rebel speaker. Stof- en spat waterdicht en een goede sound. Wellicht iets te groot om mee te nemen op vakantie, maar perfect voor in huis en in de tuin. Ook is het met de Rockbold mogelijk om de speaker met een andere Rockbold L of Rockbold M te koppelen. Iets dat bij de andere Fresh ‘n Rebel speakers (nog) niet mogelijk is. Met een accuduur van 15 uur gaat deze bluetooth speaker de hele dag mee en kan je ook nog je smartphone opladen. Eerder schreven we al een uitgebreide review over de Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold.

Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick XL

Fresh 'n Rebel Rockbox Brick XL review

Na de Rockbox Bold L de grootste Fresh ‘n Rebel bluetooth speaker. Wat wij mooi vinden aan deze speaker is dat deze zich goed onderscheidt van andere bluetooth speakers qua design. Op het gebied van geluidskwaliteit zijn de bluetooth speakers in deze prijsklasse vaak erg aan elkaar gewaagd, de bas van deze speaker vinden we wat achterliggen op vergelijkbare speakers als de JBL Charge 4 en ook de eigen Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold L, maar deze zitten ook in een hogere prijsklasse. Fresh ‘n Rebel onderscheidt zich met de stoffen grill met andere speakers. Nadeel hiervan is dat de Brick XL niet waterdicht is. Dat terzijde gelaten is een prima speaker met powerbank functie, de speaker heeft zowel een AUX ingang als AUX-uitgang. Handsfree bellen is met de Brick XL niet mogelijk.

Deze bluetooth speaker van Fresh ‘n Rebel zijn te koop bij Bol.com

Rockbox Bold of Rockbox Brick?

De Brick en de Bold zijn vergelijkbaar qua grootte. Van beide speakers is een grote en kleine speaker. Bij de Brick wordt de grote speaker XL genoemd en bij de Bold L. Toch zijn de Bold L en de Brick XL bijna even groot, de Bold L is zelfs nog iets groter. Wij hebben beide speakers getest en vinden de Rockbox Bold L een betere speaker. De voor ons belangrijkste verschillen tussen de Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold L en Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick:

 • De Rockbox Bold is stof en spatwaterdicht
 • Beide speakers hebben een accuduur van 15 uur en kunnen als powerbank gebruikt worden
 • Geluidskwaliteit Bold iets beter bij hoog volume
 • De Bold M en L kan je koppelen met een andere Rockbox Bold, bij de Brick is deze party modus alleen mogelijk met de Brick XL.

De Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold en Rockbox Brick zijn te koop bij Bol.com

Rockbox Bold of Rockbox Brick

Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold M

Fresh 'n Rebel Rockbox M

Vind je de Rockbox Bold L iets te groot en ben je op zoek naar een speaker met dezelfde functies dan kom je al snel uit bij de Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold M. Met 18,2 x 8 x 8 cm. iets kleiner dan zijn grotere broer en met een gewicht van 678 gram ook een stuk minder zwaar. Met 16 watt ook iets minder dan de helft minder vermogen dan de Bold L. Toch heeft ook deze speaker een prima sound om een kleine woonkamer van muziek te voorzien. De speaker is waterdicht en via de USB ingang kan je je smartphone opladen tijdens het luisteren van de muziek. Met een accuduur van 15 uur gaat ook deze Fresh ‘n Rebel speaker een hele dag mee.

Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick

Fresh 'n Rebel Rockbox Brick

De veel kleinere variant van de Rockbox Brick XL. Er is wel een verschil met de Brick XL, want de kleinere Fresh ‘n Rebel Brick heeft geen party modus. Je kan dus geen andere Bricks koppelen met deze speaker, wat bij de XL wel mogelijk is. De accuduur van deze kleine variant is met 20 uur maar liefst 5 uur langer dan de XL. Hiervoor heb je een vermogen van 12 watt. De Brick heeft net als de XL een niet erg volle bas. De muziek wordt wel helder weergegeven zonder kraak, ook bij een hoger volume, maar voor de liefhebbers van een stevige bas zal hij waarschijnlijk niet aan de verwachtingen voldoen. Toch is ook deze speaker voor deze prijsklasse erg goed. Zeker ook met de powerbank functie en handsfree bel functie. Deze laatste functie is niet aanwezig op de Brick XL.

Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick XL of Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick

Op onderstaande foto zie je goed het verschil in grote van de Brick en de Brick XL.

Fresh 'n Rebel Rockbox Brick of Fresh 'n Rebel Rockbox Brick XL

Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice

Fresh 'n Rebel Rockbox Slice review

Een speaker die nog net in je broekzak past. Vergelijkbaar met de JBL GO 2, maar met 6 watt iets meer vermogen en stereogeluid. Met de passieve radiator aan de achterkant ook een iets krachtigere bas. We hebben zowel de JBL GO 2 en Fresh ‘n Rebel Rockbox Slice na elkaar laten afspelen en ondanks het iets grotere formaat van de slice zijn de prestaties vergelijkbaar. Wat ons opvalt aan de Slice is dat deze op hoog volume niet begint te kraken zoals we vaak zijn bij dit type kleine speaker. Dit is fijn om te horen en maakt het een zeer geschikte speaker voor in het park, de tuin en slaapkamer. De batterij gaat ongeveer 10 uur mee en met de geweven stoffen voorzijde onderscheidt de speaker zich van andere bluetooth speakers. Ook deze speaker van Fresh ‘n Rebel heeft een Aux-in & uitgang. Met de ingebouwde microfoon kan je gesprekken voeren. De Slice heeft geen powerbank functie.

Fresh ‘n Rebel Rockbox Cube

Fresh 'n Rebel Cube

Een nog iets kleiner model is de Cube. Deze speaker van 104 gram en 5,9 cm. hoog, breed en diep is ideaal voor onderweg. Je neemt deze kleine bluetooth speaker eenvoudig mee en hebt er maar liefst 8 uur plezier van voordat je weer opnieuw moet opladen. Qua functies is deze speaker niet zo uitgebreid als de andere FnR speakers, maar met een vermogen van 3 watt levert deze speaker een veel vollere sound dan de speaker op je smartphone. Uiteraard niet te vergelijken met de duurdere bluetooth speakers, maar ter verbetering van je smartphone geluid een zeer goede optie voor weinig geld. Ook heeft de speaker een aux-in aansluiting. Powerbank functie en handsfree bellen ontbreken op deze zeer kleine speaker.

*De Fresh ‘n Rebel speakers zijn niet beschikbaar gesteld door het merk en ook niet door een webshop. Wel hebben we affiliate samenwerkingen met de in dit artikel genoemde webshops. Deze samenwerking heeft geen invloed op de beoordeling van de speakers in deze review.