Sonos Roam

Zodra je een Sonos speaker hebt, wil je natuurlijk het liefste dat al je speakers van dit merk zijn, zodat je alles vanuit één app kan bedienen. Met de Sonos Roam is er eindelijk een compacte Sonos speaker die je eenvoudig meeneemt en waarmee je zowel via wifi als bluetooth muziek kan streamen. Een fijne kleine speaker voor thuis in de tuin, badkamer of kantoor, maar vanwege de accu ook de perfecte speaker voor in het park, op het strand en op de camping.

Specificaties Sonos Roam

Formaat: 5,9 (b) x 6,2 (d) x 16,8 (h) cm.
Gewicht: 0,4 kg.
Accuduur: 10 uur
Waterdichtheid: IP67 (Waterdicht
Bluetooth: Ja
Wifi: Ja
Stereo: Ja mogelijk via de Sonos app i.c.m. andere Sonos speakers

Sonos Roam Review

Het was er even op wachten, maar eindelijk wordt er voldaan aan de grote vraag naar een compacte Sonos speaker met de mogelijkheid om naast Wifi ook via bluetooth muziek te streamen. De perfecte speaker voor in een kleine kamer of als buiten speaker. Je verplaatst de speaker eenvoudig door het hele huis vanwege het kleine formaat en de accu. Met een accuduur van 10 uur gaat de speaker een hele dag zonder problemen mee zonder opnieuw te worden opgeladen.

Smart speaker

Zoals bij alle nieuwe Sonos speakers is ook een microfoon voor spraakbediening met Google Assistant aanwezig. Ideaal als je met je stem het volgende nummer wilt afspelen, het volume wilt aanpassen of iets anders wilt vragen aan je slimme assistent. Belangrijk om te weten is dat de smart functie alleen werkt als de speaker via wifi is verbonden, in de bluetooth modus werkt het niet.

Water- en stofdicht

Bij een bluetooth speaker wil je je niet druk maken om water en stof. De Sonos Roam is volledig waterdicht en ook stofbestendig. Je kan dus zonder problemen de speaker op de rand van het zwembad of bad thuis zetten en ook het zand van het strand was je er zo weer vanaf.

Wat is het bereik van de Sonos Roam?

We kijken hierbij naar het bereik van het geluid van de Sonos Roam. Voor welke ruimte is de Sonos Roam perfect geschikt? Wij denken dan aan een kleine woonkamer, kantoor, slaapkamer of badkamer. Ondanks zijn kleine ontwerp heeft de speaker een krachtig en helder geluid. De lage tonen zijn volop aanwezig, maar drukken de middelhoge en hogere frequenties niet naar de achtergrond. Je staat versteld van wat zo’n kleine speaker aan geluid weet te produceren.

Stereopaar & multiroom

Uiteraard kan je de Sonos Roam ook koppelen met een andere Sonos Roam als stereopaar voor optimaal stereogeluid. Heb je liever één Sonos Roam in combinatie met je huidige Sonos One of andere Sonos speaker, dan kan je ze als ‘groep’ met elkaar koppelen. Je krijgt dan geen stereogeluid, maar wel een vol geluid door de hele kamer. Via bluetooth is het niet mogelijk om Sonos speakers met elkaar te koppelen, waar dit bij andere merken steeds vaker mogelijk is, heeft Sonos hier nog geen oplossing voor.