Sonos ophangen

Twee Sonos ophangsystemen

Bij het ophangen van je Sonos speakers moet je met een aantal dingen rekening houden. Je hebt namelijk twee keuzes om je speakers aan op te hangen:

Standaard of muurbeugel?

De voedingskabel

Op foto’s van Sonos lijkt het vaak alsof Sonos volledig draadloos is, voor het mooie plaatje worden echter vaak de voedingskabels (stroomkabels) uit de speaker gehaald. Hierdoor lijkt het alsof Sonos draadloos is, maar bij gebrek aan een accu zal je toch echt de speaker moeten aansluiten. Bij de keuze voor het ophangen van Sonos middels een muurbeugel of standaard zal je hier dan ook rekening mee moeten houden. Heb je een mogelijkheid om de kabels netjes weg te werken achter de speaker, dan kan je kiezen voor een Sonos muurbeugel, is dat niet het geval dan is wellicht een Sonos standaard mooier, omdat deze vaak de mogelijkheid heeft om de kabel in de standaard weg te werken.

Verplaatsen

Handig aan een standaard is dat je de speakers eenvoudig kan verplaatsen naar een andere plek of kamer. Bij een muurbeugel is de positie na het boren definitief en zijn de speakers minder makkelijk te verplaatsen.

Advies bij het kopen van een Sonos Standaard

Sonos standaard
Standaard voor de Sonos Play 1
 • Kijk goed voor welk type Sonos speaker de standaard geschikt is
 • Is de standaard in hoogte verstelbaar?
 • Aan te raden is om bij een witte speaker een witte standaard te nemen en bij een zwarte speaker voor een zwarte standaard te kiezen
 • Aanbevolen merken:
  • Flexson – Sonos One, Sonos Play:1, Sonos Play:5 & Sonos Beam
  • Vogel’s – One, Play:1 & Play:3
  • Cavus – Sonos Play:3 & Play:5

Advies bij het kopen van een Sonos muurbeugel

Sonos muurbeugel
Sonos muurbeugel voor Sonos Play 3
 • Kijk goed voor welk type Sonos speaker de muurbeugel geschikt is
 • Kies voor een kantelbare Sonos muurbeugel. Wil je je speaker ook verticaal op kunnen hangen, kijk dan ook goed of dat dit mogelijk is met de muurbeugel.
 • Sommige muurbeugels van Vogel’s hebben een ingebouwde waterpas voor kaarsrechte bevestiging
 • Aanbevolen merken:
  • Flexson – Sonos Play 1, 3 & 5, Sonos One, Sonos Sub, Sonos Playbar, Sonos Beam & Sonos Connect
  • Vogel’s – Sonos One, Sonos Play 1 & 3
  • Cavus – Sonos One, Sonos Play 1 & 5
  • Sonos – Sonos Playbar

Bij Bol.com heb je ook nog veel muurbeugels en standaarden van merken als Vebos, Sanus, Mountastic & Mywall

Sonos One ophangen

Wat meteen opviel bij het uitbrengen van de Sonos One is dat deze een schroefgat mist aan de achterkant. Konden de Play:1 en 3 nog bevestigd worden met een schroef, voor de Sonos One en ook de Sonos Five geldt dat ze in de standaard of muurbeugel worden neergezet en door de muurbeugel of standaard zelf worden vastgezet.

Lees ook het aparte blog over het ophangen van de Sonos One.

De Sonos One muurbeugels en standaarden zijn te koop bij Bol.com

Sonos Beam ophangen

Staat je TV op een tv meubel, dan kan je de Sonos Beam voor de tv plaatsen op het tv meubel en heb je waarschijnlijk geen Sonos Beam muurbeugel of standaard nodig. Hangt je tv aan een wallmount, dan ziet er uiteraard mooier uit als de Sonos Beam onder de tv komt te hangen. Hiervoor zijn verschillende Sonos Beam muurbeugels van de merken Sonos, Cavus, Vebos en Flexson.

Heb je je tv nog niet opgehangen, dan kan je ook een TV en Sonos Beam wallmount in één kopen en er zijn ook standaarden waar je zowel je tv als Sonos Beam op kan bevestigen.

De Sonos Beam muurbeugels en standaarden zijn te koop bij Bol.com

Sonos ARC ophangen

De Sonos ARC kan prima voor de tv geplaatst worden op het tv meubel. Heb je je TV aan een wallmount hangen, dan ziet het er uiteraard mooier uit als de Sonos ARC ook hangt. Hievoor heb je de keuze uit verschillende Sonos ARC muurbeugels van merken als Sonos, Cavus, Sanus. Daarnaast zijn er TV-muurbeugels die ook een bevestiging hebben voor de Sonos ARC, een alles in één oplossing.

Zorg er wel voor dat je de HDMI-kabel en voedingskabel mooi kan wegwerken in de muur. Ga je verbouwen? Denk dan vooral ook na over welke kabels er van je televisie naar de Sonos ARC lopen en anticipeer hier op door een kabelgoot in je muur te plaatsen.

Sonos ARC muurbeugels zijn te koop bij

Sonos Move ophangen met een muurhaak

De Sonos Move ophangen? De Sonos Move is toch een draagbare speaker, waarom zou je deze willen ophangen? Uiteraard is de Sonos Move perfect om mee te nemen en te verplaatsen binnenshuis of in de tuin, maar waarom zou je deze niet onder de overkapping of binnenshuis op een vaste plek willen ophangen als je muziek luistert? De Sonos Move muurhaak is de perfecte oplossing om de Sonos Move op een vaste plek op te hangen, maar ook weer snel van de haak af te kunnen halen.

Lees alles over het ophangen van de Sonos Move in dit artikel