Marshall Stanmore review

Het merk Marshall is bekend van de gitaarversterkers. De beste gitaristen ter wereld maken gebruik van de gitaarversterkers van Marshall voor elektrische gitaren. Maar wist je dat Marshall inmiddels ook een aantal zeer goed beoordeelde wifi speakers en bluetooth speakers heeft ontworpen. Geheel in de stijl van de gitaarversterkers met een retro design. De Marshall speakers zet je graag opvallend in je woonkamer neer, want dit is een bluetooth speaker die gezien mag worden. Het gaat dan bij de meeste Marshall speakers ook niet om portable speakers die je eenvoudig meeneemt, maar vooral om speakers die je een vaste plek in huis geeft. De speakers hebben daarnaast allen een aux-ingang voor het aansluiten van een platenspeler of CD-speler.

In deze Marshall review hebben we de Marshall Stanmore Multiroom getest. Dit is de meest populaire speaker van Marshall. Met deze alleskunner kan je muziek spelen via Wifi, bluetooth en de Aux-ingang. Heb je twee Marshall multiroom speakers, dan kan je deze met elkaar koppelen als stereopaar.

Marshall review

Korte review Marshall Stanmore multiroom

We begrijpen dat 2000 woorden aan tekst nogal veel is, hier dus alvast een korte samenvatting van de review met de plus- en minpunten van deze Marshall speaker.

+Wifi, bluetooth, aux- en Rca ingang (voor CD-speler of platenspeler)
+Muziek streamen via de Marshall multiroom app, Spotify Connect, ChromeCast en Apple Airplay
+Retro design
+Handige knoppen bovenop de speaker voor aanpassen van bass, treble en volume
+De ingebouwde 50 watt woofer met klasse D-versterker geeft een krachtige bass
+Vult een woonkamer van ca. 40 m2 met geluid
Geen accu, de speaker functioneert het beste op een vaste locatie in de kamer
Hoge prijs, maar goedkoper dan de vergelijkbare multiroom speakers Sonos Play:5 en Heos 5.
Geen wekker en timer functie, maar het is ook geen speaker voor op de slaapkamer.

Marshall Stanmore bluetooth of multiroom?

Als je je voor het eerst gaat verdiepen in de speakers van Marshall, dan zie je dat er van bijna alle Marshall speakers twee versies zijn. Zo heb je bij de Marshall Stanmore de keuze uit deze twee speakers:

 • Marshall Stanmore IIMet de Marshall Stanmore II is het mogelijk om via bluetooth muziek te streamen en je kan er via de Aux-ingang een LP of CD speler op aansluiten. Heb je twee bluetooth speakers van Marshall (laatste versie II), dan is het mogelijk om deze te pairen als stereopaar.
 • Marshall Stanmore Multiroom / WifiMet de Marshall Stanmore Multiroom is het mogelijk om muziek te streamen via Wifi, hiervoor kan je gebruik maken van de Marshall App, Spotify Connect, Chromecast en Apple Airplay. Ook is het mogelijk om via bluetooth je speaker en smartphone te koppelen en kan je via de Aux-ingang een LP of CD speler aansluiten.

In deze review hebben we gekozen voor de Marshall Stanmore Multiroom, omdat dit de meest uitgebreide variant is.

Marshall Stanmore Multiroom specificaties

 • 18,5 cm. (Hoogte x 35 cm. (Breedte) x 18,5 cm. (Diepte)
 • Gewicht: 4,7 kilo
 • Kleur: Zwart of Creme
 • 50 Watt klasse D-versterker voor de woofer
 • Twee 15 watt klasse D-versterkers voor de tweeters
 • Wifi | Bluetooth (4.2) | Aux-ingang
 • Multiroom
 • Werkt met onder meer: Marshall App, Spotify Connect, AirPlay en ChromeCast.
 • Te bedienen via Google Assistent (Via bijv. smartphone of Google Home speaker)

Marshall Stanmore review

Marshall Stanmore Multiroom installatie

Om de speaker te verbinden met het Wifi netwerk, maak je gebruik van de Google Home app. Via ’toevoegen’ –> ‘Apparaat instellen’ –> ‘Nieuwe apparaten in huis instellen’ gaat de Google Home app op zoek naar de Marshall Stanmore en is het eenvoudig om de speaker verbinding te laten maken met je Wifi netwerk. Na het verbinden is het al mogelijk om via bijvoorbeeld ChromeCast, Spotify Connect en Airplay muziek af te spelen op de speaker. Met de Marshall Multi-Room app kan je nog meer uit je speaker halen. Met de app heb je de beschikking over internet radio en kan je indien je meerdere Marshall Multiroom speakers hebt deze met elkaar verbinden. Ook de hoge en lage tonen kan je via de app naar wens instellen.

De installatie wijst zichzelf en is erg eenvoudig via de Google Home app. Binnen de minuut kan je al beginnen met het streamen van muziek naar de speaker.

Design

De speaker die werkelijk overal in huis goed staat is eindelijk uitgevonden. Waar de meeste multiroom speakers er zo modern mogelijk uit moeten zien, heeft Marshall gekozen voor een speaker met een retro design. Geïnspireerd door de eigen gitaarversterkers is de de speaker gemaakt van hout en omwikkeld met vinyl leer en gouden accenten.

Waar ik normaal gesproken liever niet een groot logo zie op het flexibele luidsprekerrooster, maakt het Marshall logo de speaker alleen maar mooier. De messing knoppen op de bovenkant maken het retro gevoel compleet. Of je de speaker nu in de kast in de woonkamer zet of op een plank in de keuken, deze speaker maakt iedere kamer mooier.

Qua formaat is de speaker te vergelijken met de Sonos Five.

Voor gebruik in huis

Met 4,7 kilo aan gewicht neem je de Marshall Stanmore niet even mee op vakantie in je handbagage. De speaker heeft geen handvatten om de speaker te verplaatsen. Zowel de bluetooth variant als de multiroom variant is dan ook met name ontworpen voor op een vaste plek binnenshuis. De speaker is niet voorzien van een accu en is dus afhankelijk van stroom.

Bediening, apps & input

Bediening op de speaker

Voor de bediening kan je op verschillende manieren te werk gaan. Zo is het mogelijk om zonder tussenkomst van app en smartphone de speaker te bedienen via de knoppen bovenop de speaker. Met de gouden knoppen is het mogelijk om het volume en de hoge en lage tonen te bedienen. Via de rode lampjes zie je precies hoe deze zijn ingesteld. Met de source knop kan je de invoer bron instellen, bijvoorbeeld Wifi, bluetooth of Aux-kabel. Ook vind je onder deze knop een aantal presets die je via de app kan instellen. Luister je graag naar Radio 538, dan stel je deze in als voorkeurszender nummer 1 en kan je deze zender met de knoppen op de speaker aanzetten. Je hebt de beschikking over maximaal zeven presets. Ten slotte heeft de speaker nog twee knoppen om het vorige of volgende nummer af te spelen in de afspeellijst.

Bediening via smartphone of tablet

Ga je via Wifi of Bluetooth muziek afspelen dan maak je gebruik van apps op je smartphone.

Wifi

Om via Wifi muziek af te spelen op de Marshall Stanmore Multiroom heb je de onderstaande mogelijkheden. Ook is het via Wifi mogelijk om via multiroom meerdere speakers met elkaar te koppelen.

 • Marshall Multi-room App – Via de app kan je speaker selecteren waarmee je naar muziek wilt luisteren. Ook kan je via de app de speaker aan een andere speaker koppelen via de multiroom functie. Via de Marshall app is het mogelijk om naar internetradio te luisteren. Wil je overschakelen naar je Cd-speler? Ook dit is in te stellen via de app, net als het volume en hoge en lage tonen. Verder kan je in de app de hiervoor besproken presets instellen.
 • Chromecast / Google Home – Het verbinden van de speaker met het Wifi netwerk gaat via de Google Home app. Het is dan ook mogelijk om via Google Assistant de speaker aan te sturen. Niet direct via de speaker, want deze heeft geen ingebouwde microfoon. Maar als je een Google Home speaker hebt, een andere slimme speaker die werkt met Google Assistant of Google Assistant op je smartphone, dan is het mogelijk om met stembediening muziek af te spelen op de Stanmore Multiroom. Ook is het mogelijk om een multiroom opstelling te creëeren met andere Chromecast speakers via de Google Home app.
  Daarnaast is het mogelijk om via Chromecast muziek te streamen naar de speaker. Onder meer apps als Deezer en Tidal maken gebruik van Chromecast.
 • Spotify Connect
 • Apple Airplay

Bluetooth

In de Marshall app of via de knop op de speaker kan je de input op Bluetooth zetten. Vervolgens zoek je op de gebruikelijke manier op je smartphone naar de speaker bij de beschikbare apparaten. Vanaf het moment dat de speaker via bluetooth gekoppeld is speelt deze ieder geluid van je smartphone af. Je hoeft dus niet gebruik te maken van een speciale app, je kan iedere app die je normaal ook gebruikt voor het afspelen van muziek nu ook gebruiken om muziek af te spelen op de speaker. Nadeel hiervan is dat ook telefoongesprekken het muziek luisteren onderbreken en de speaker geen microfoon heeft om de gesprekken te voeren.

Platenspeler of CD-speler aansluiten op de Marshall Stanmore

Het retro design nodigt uit om er een platenspeler op aan te sluiten. Hiervoor kan je gebruik maken van de Aux- of RCA-ingang. De Aux-ingang zit bovenop de speaker, de RCA-ingang zit aan de achterkant van de speaker. Via de input knop op de speaker of via de app zorg je ervoor dat de speaker het geluid van de LP- of CD-speler afspeelt. We hebben de Marshall Stanmore Multiroom aangesloten met een tulp kabel op een platenspeler en waren aangenaam verrast door een heerlijk rauw en authentiek analoog geluid. Met de knoppen bovenop de speaker stel je de hoge en lage tonen naar wens in en genieten maar van een analoog dagje muziek.

Geluidskwaliteit

Zoals je mag verwachten van een luidspreker van deze omvang heeft Stanmore een groot geluidsbereik. Op 50 % volume vul je je woonkamer met een helder geluid dat je door de hele kamer goed hoort. Wil je meer hoge of lage tonen? Met de bass en treble knoppen pas je dit helemaal naar wens aan. Heb je een feestje? Ook bij 70 % volume merk je geen vervorming en is het geluid hard genoeg.

De speaker heeft een erg fijn bass geluid. De 50 Watt woofer zorgt voor heerlijke diepe tonen, zonder dat je je er aan irriteert. Ondertussen gaat dit niet ten koste van de midden en de hoge tonen. Deze zijn prima hoorbaar en te onderscheiden.

Ook als we Avicii draaien merken we weer waar deze speaker toe in staat is. Zonder moeite en kamervullend genieten van Wake me up en Without you zonder irritante vervormingen.

Multiroom

Helaas hadden we maar één Marshall multiroom speaker om te testen. We hebben voor de ervaringen met een multiroom opstelling dus even moeten spieken bij Techradar. Zij hadden naast de Stanmore de beschikking over de Acton en Woburn. Hoewel ze er maar kort op ingaan spelen de speakers in een multiroom opstelling perfect synchroon volgens Techradar.

Marshall Stanmore multiroom review

Tijd voor de slotconclusie van deze uitgebreide Marshall review. Allereerst zien we zeker de toegevoegde waarde van de ca. 75 euro extra die de Multiroom speaker kost ten opzichte van de Marshall Stanmore II, die enkel is voorzien van bluetooth. De mogelijkheden met de app, multiroom en extra input als Spotify Connect, Chromecast en Apple Airplay maken het de moeite waard. Kies je toch voor de Stanmore II, dan is het in ieder geval goed om te weten dat de tweede generatie (II) kan worden gepaird met andere Marshall bluetooth speakers van de tweede generatie. De versterkers in beide speakers zijn hetzelfde, dus de geluidskwaliteit is gelijk. Behoudens het verschil tussen bluetooth en wifi verbinding, waarbij Wifi in betere kwaliteit kan streamen.

De geluidskwaliteit is erg goed, met een warm geluid waarbij de nadruk ligt op de lagere tonen. Ook het aanpassen van de hoge en lage tonen direct op de speaker is fijn om snel even alles naar wens in te stellen als je van plaat of cd wisselt.

De bediening is erg intuïtief, zowel via de app als via de knoppen op de speaker. Dat je zowel via bluetooth, wifi, Aux-ingang en RCA-ingang muziek kan afspelen is een grote plus.

Is het dan de prijs waard? Alleen al vanwege het design en de vele reacties die je er op krijgt wil je deze speaker pontificaal in je woonkamer hebben staan. Op een plank naast je platenspeler of in de kast, deze speaker staat overal goed.

Marshall Stanmore kopen

Welke Marshall speakers zijn er nog meer?

De Marshall multiroom speakers van klein naar groot:

 • Marshall Acton Multi-Room
  Twee 10 watt Klasse D versterkers voor de tweeters / Één 30 watt klasse D versterker voor de woofer
 • Marshall Stanmore Multi-Room
  Twee 15 watt Klasse D versterkers voor de tweeters / Één 50 watt klasse D versterker voor de woofer
 • Marshall Woburn Multi-Room
  Twee 15 watt Klasse D versterkers voor de tweeters / Twee 40 watt klasse D versterkers voor de woofer

De Marshall bluetooth speakers van klein naar groot:

 • Marshall Kilburn IIDe enige portable bluetooth speaker van Marshall met accu en draagband
  Twee 8 watt klasse D versterkers voor de tweeters / Één 20 watt klasse D versterker voor de woofer
 • Marshall Acton II
  Twee 15 watt klasse D versterkers voor de tweeters / Één 30 watt klasse D versterker voor de woofer
 • Marshall Stanmore II
  Twee 15 watt klasse D versterkers voor de tweeters / Één 50 watt klasse D versterker voor de woofer
 • Marshall Woburn II
  Twee 15 watt klasse D versterkers voor de tweeters / Twee 50 watt klasse D versterkers voor de woofer

*De Marshall Stanmore Multiroom die voor deze review is gebruikt is speciaal voor deze review aangeschaft en niet beschikbaar gesteld door Marshall of de webshops waar in deze review naar wordt gelinkt.