Cambridge Audio Air review

Cambridge Audio Air

Er zijn vele verschillende merken met een draadloos muzieksysteem waarbij Sonos tegenwoordig de meest populaire variant van is. Echter zijn er diverse alternatieven die zichzelf als zeer waardig presenteren. Zo ook de Cambridge Audio Air, dat qua geluidskwaliteit een echte topper is het gebied van streaming audio. We bespreken de kenmerken, voor- en nadelen en geven ten slotte graag onze mening over de Cambridge Audio Air.

Voor- en nadelen Cambridge Audio Air

Een aantal voor- en nadelen van de Cambridge Audio Air op zijn:

+ Er zit een heerlijke subwoofer ingebouwd zodat u altijd van een krachtige bas geniet.
Kamervullend geluid.
+ De speaker kan Spotify streamen via Spotify Connect!
Via Wifi maakt de speaker verbinding met duizenden radiozenders zodat u altijd naar de gewenste zender kunt luisteren.
+ Verbinding via bluetooth mogelijk.
Speakers zijn onderling niet te koppelen, geen multiroom speaker dus.
– Afstandsbediening niet geweldig en ook de app kan een update gebruiken.

Met de Cambridge Audio Air kunt u een grote woonkamer voorzien van een mooi warm geluid. Door de geweldige kwaliteit van de ingebouwde speakers geniet u van een gedetailleerde geluidsweergave met mooie warme bastonen. En met Spotify Connect kunt u de muziek rechtstreeks van het internet streamen. Daarbij gebruikt u enkel uw smartphone als afstandsbediening en maakt het dus niet uit of uw smartphone in de buurt van de speaker is of niet – de muziek speelt altijd door!

Cambridge Audio AirBediening

Cambridge Audio Air is te bedienen via de meegeleverde afstandsbediening en via de app die zowel voor Ios als Android beschikbaar is. Ook kun je muziek streamen via Apple AirPlay en via bluetooth voor een bereik van 10 meter om probleemloos muziek te streamen. Hoewel de app zeker nog verbeterd kan worden, is het koppelen van de app aan de speaker een fluitje van een cent. Ook het afspelen van muziek op de speaker is erg eenvoudig.

Het opzetten van AirPlay (en internet radio) vereist het verbinden van de Cambridge Audio Air met uw eigen draadloze netwerk, type het IP-adres dat u bij het apparaat heeft gekregen in uw web-browser om de set-up pagina ervoor te krijgen. Selecteer uw thuisnetwerk, vul het wachtwoord in en u kunt nu vanaf ieder Apple apparaat muziek streamen naar de speaker.

Streamingdiensten

Met de Cambridge Audio Air kunt u gebruik maken van alle streamingdiensten die ook op uw smartphone beschikbaar zijn. U kunt ervoor kiezen om de muziek vervolgens via bluetooth te streamen, Apple Airplay of via Spotify Connect. Ook de Air App bevat onder meer streamingdiensten als Youtube, Last.FM en geeft toegang tot meer dan 20.000 internetradiostations.

Gepatenteerde BMR Technologie

Het warme kamer-vullende geluid is mogelijk dankzij de gepatenteerde BMR (Balanced Mode Radiator) technologie. Terwijl de reguliere speakers in een pistonische motie (in en uit) bewegen om geluid te creëren bewegen de unieke BMR drivers zowel pistonisch als horizontaal. Uw muziek klinkt perfect waar je ook bent.

Geweldig geluid

Er komt een geweldig geluid uit de Cambridge Audio Air, dat terwijl de speaker toch zo compact is. Wat direct opvalt is het pure bereik dat uit de speaker komt. Het is groots en expansief, veel groter en dramatisch dan vele andere speakers. De speaker heeft er geen moeite mee als het volume op tien wordt gezet, het geluid vervormd niet en u kunt nog altijd volop genieten van uw favoriete muziek. Welke bron u ook gebruikt voor uw muziek, er komt een lekkere dynamische warmte van de speaker af waar vele speakers nog een puntje aan kunnen zuigen.

Onze mening

De Cambridge Audio Air is een mooie speaker om te zien en het past bij vrijwel ieder type inrichting. Het ondersteunt zowel Bluetooth en AirPlay, plus het kan rechtstreeks Internet radio streamen zonder dat er een los mobiel apparaat benodigd is. De prijs is aan de hoge kant, maar dan heeft u ook een speaker van een geweldig merk met een zeer krachtig geluid.

De Cambridge Audio Air is te koop bij Bol.com