Sonos One review

Sonos One

Sonos lanceerde met de Sonos One de eerste smart speaker van het bedrijf. De stembediening gaat via Google Assistant of Amazon’s Alexa. De Sonos One is daarnaast één van de kleinere Sonos speakers die je goed als surround speaker van de Sonos ARC en SOnos Beam kan gebruiken.

Met de Sonos Era 100 is er officieuze opvolger van de Sonos One, benieuwd naar de verschillen tussen de Sonos Era 100 en Sonos One?

Specificaties Sonos One

  • De Sonos One beschikt over twee D-klasse digitale versterkers, één tweeter en een één mid-woofer.
  • Er zitten maar liefst 6 microfoons in de speaker die zich automatisch focussen op de juiste persoon. Door de zeer goede ruisonderdrukking weet de speaker precies welke commando’s opgevolgd moeten worden, ook als er rondom die persoon door anderen gesproken wordt.
  • De Sonos One hoort je stem over de muziek heen. Dit is op basis van echo-onderdrukking. Als je tegen de speaker spreekt wordt het volume slim aangepast, zodat je niet over de muziek heen hoeft te schreeuwen.
  • Middels een lichtje op de speaker zie je dat de microfoon actief is.
  • Met Trueplay is het mogelijk om de Sonos One te tunen, zodat de speaker optimaal klinkt in een bepaalde ruimte.
  • Via Apple Airplay 2 stream je muziek rechtsreeks vanaf je iPhone of iPad.
  • De Sonos One is te koop in mat wit en mat zwart.
  • De Sonos One is te gebruiken als achterspeaker voor Surround en met twee speakers kan je stereogeluid creëren.
  • De speaker is spatwaterbestendig en dus erg geschikt voor in de badkamer of buitenshuis
  • Touchbediening op de speaker om ook zonder App muziek af te spelen.

Sonos One design

De Sonos One lijkt op het eerste gezicht een kopie van de Sonos Play 1. Sonos spreekt over een compleet nieuw ontwerp, maar dat zal dan met name over de binnenkant van de speaker gaan. De buitenkant is als we naar de beschikbare foto’s kijken vrijwel exact hetzelfde als de Sonos Play 1. Net als de Play 1 is de Sonos One verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

Sonos One reviewStembediening

Nieuw ten opzichte van alle andere Sonos speakers is de stembediening, in het jargon wordt het dan een slimme speaker of smart speaker genoemd. Dat is de Sonos One dan ook, want na het koppelen van de slimme speaker met het netwerk, kan je beginnen met de speaker commando’s te geven. Op dit moment is dit mogelijk via Google Assistant en Amazon Alexa. Benieuwd naar het weer of wat het nieuws is die dag? Vraag het aan de Sonos One en je hebt binnen een paar seconden antwoord. Heb je slimme verlichting in huis? Met deze slimme speaker schakel je eenvoudig je verlichting uit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is dus niet nodig om een aparte speaker van Amazon of Google te bestellen om stembediening in huis te halen, met de Sonos One is dit nu mogelijk via een speaker van je favoriete multiroom merk.

Sonos One is op dit moment het goedkoopst bij

Zie ook onze Sonos aanbiedingen pagina

Sonos One aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen en bundelkortingen van de Sonos One? Wij hebben de beste Sonos One aanbiedingen op één pagina verzameld.