Sonos Move ophangen

We krijgen regelmatig de vraag hoe je de Sonos Move het beste kan ophangen. De Sonos Move kan je natuurlijk altijd los op een tafel of in een kast zetten, maar als je de speakers netjes wilt wegwerken, dan is het ophangen van de Sonos Move de mooiste manier. Je kan de Sonos Move ophangen met een muurbeugel of muurhaak, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om de Sonos Move op een standaard te zetten. We bespreken in dit blog hoe je het beste je Sonos Move kan ophangen.

Sonos Move muurhaak

Het design van de Sonos Move zorgt ervoor dat je deze speaker perfect kan ophangen aan een muurhaak. Één van de voordelen van de muurhaak ten opzichte van een muurbeugel, is dat je de Sonos Move er bij een muurhaak eenvoudig en snel af kan halen, zodat je de speaker buiten kan neerzetten of op een andere plek in huis.

Een ander voordeel is dat als je de Sonos Move ergens anders gebruikt, er op de muur een nette muurhaak te zien is in plaats van een lege vaak iets lelijkere muurbeugel.

Groot nadeel van de muurhaak is dat je de Sonos Move voor het opladen regelmatig er weer af moet halen, want de Sonos Move oplader kan je niet ophangen via de muurhaak. Je kan dit oplossen door de Sonos Move op te laden via een USB-C kabel. Dit zijn kleine kabels die je vaak eenvoudig weg kan werken.

Sonos Move ophangen met een muurbeugel

Je Sonos Move ophangen met een muurbeugel zorgt ervoor dat de speaker op de perfecte hoogte hangt en bij sommige muurbeugels is het mogelijk om de Sonos Move samen met de oplader op te hangen. De Sonos Move muurbeugels verschillen op de volgende punten van elkaar:

  • Kleur – Net als de Sonos Move speakers zijn de muurbeugels voor de Sonos Move in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar.
  • Verstelbaar – Voor de Sonos Move zijn er geen verstelbare muurbeugels. Wel zijn er universele speaker muurbeugels die je kan verstellen, maar dit zijn vaak niet de mooiste oplossingen.
  • Kabels wegwerken – Bij sommige Sonos Move muurbeugels kan je de kabels netjes wegwerken in de muur. Ideaal als je hier van tevoren al rekening mee hebt gehouden.
  • Montage – De ene muurbeugel is eenvoudiger te monteren dan de andere muurbeugel.

Sonos Move muurbeugels zijn te koop bij

Welke muurbeugel voor Sonos Move?

Wij vinden de Sonos Move Muurhaak van Sonos één van de mooiere ‘muurbeugels’, het voordeel van de Sonos Move Muurhaak is dat je de speaker eenvoudig er aanhangt en er weer vanaf haalt.

Zijn er ook plafondbeugels voor de Sonos Move?

Nee, voor de Sonos Move zijn er geen plafondbeugels beschikbaar helaas. Uiteraard kan je met een beetje creativiteit zelf een Sonos Move plafondbeugel maken.

Kan je de Sonos Move alleen opladen met het oplaadstation?

Nee, je kan de Sonos Move ook opladen met een USB-C kabel. Belangrijk is dat de adapters van de USB-C kabel voldoen aan de volgende waardes: 12V/3A, 15V/3A, 20V/2.25A.

Sonos Move standaard

Een Sonos Move standaard zorgt ervoor dat je Sonos Move op de perfecte luisterhoogte staat en de kabels van de Sonos Move oplader netjes weggewerkt worden in de standaard. Ook het verplaatsen van de speaker is eenvoudiger, dan wanneer je gebruik maakt van een muurbeugel.

Bij het aanschaffen van een Sonos Move standaard moet je letten op de volgende verschillen:

  • Kleur – Kies een standaard in dezelfde kleur als de speaker. De meeste standaards zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.
  • Verstelbaar in hoogte – Van de Sonos Move standaards zijn er op dit moment geen verstelbaar in hoogte. Indien dit voor jouw situatie wel noodzakelijk is dan moet je kiezen voor een universele speaker standaard. Je kan de Sonos Move dan positioneren op de perfecte luisterhoogte. De meeste standaarden hebben een vaste lengte, let hier dus goed op bij het aanschaffen.
  • Onzichtbare kabels – Bij de meeste Sonos standaards wordt de kabel van de Sonos Move base afgevoerd naar beneden in de goot van de standaard. Sommige standaards hebben een eigen kabel erin verwerkt, zodat je nooit kabel tekort komt.

Sonos Move standaards zijn te koop bij

Welke Sonos Move standaard?

Ben je op zoek naar een degelijke en goedkope standaard, dan is de Flexson Sonos Move standaard op dit moment de perfecte standaard. Je kan deze standaard niet in lengte aanpassen, maar verder ziet deze er qua design goed uit en doet de standaard wat het moet doen. Omdat de Sonos Move niet ontwikkeld is om op een vaste plek te staan en vrij duur is om als achter speaker te gebruiken, zijn er op dit moment weinig standaards voor de Sonos Move te koop.

Waar blijven de kabels bij een Sonos Move standaard?

Bij vrijwel alle Sonos Move standaards wordt de kabel naar beneden geleid in de standaard zelf. Aan de onderkant zit een opening waar de kabel uitkomt, zodat deze niet meer zichtbaar is.

Wat is een goede goedkope Sonos standaard?

Een Sonos Move standaard is helaas niet goedkoop. Omdat er op dit moment maar één standaard van Flexson op de markt is, heb je helaas weinig keuze, of je moet kiezen voor een universele speaker standaard die ook geschikt is voor de Sonos Move. De goedkoopste Sonos Move standaard is op dit moment rond de 140,- euro.

Sonos Move draagtas

Wil je de Sonos Move mee op pad nemen? Met de Sonos Move draagtas neem je de Sonos Move eenvoudig mee. De tas beschermt de speaker tegen vuil en stof. Je verstelt de tas eenvoudig op jouw lengte met de verstelbare draagriem. De tas heeft een afneembaar accessoirevak waar je een USB-C kabel in kwijt kan of de Sonos Move Base.

Sonos One ophangen

Waar Sonos One ophangen?

Met het ophangen van een Sonos Move speaker kan je de speaker op de perfecte luisterhoogte hangen. De beste positie is natuurlijk op dezelfde hoogte als je oren. Zeker als je de Sonos Move als achter speaker gebruikt is de hoogte van het ophangen erg belangrijk. Kijk dus hoe hoog je oren zitten als je op de bank zit en plaats op deze hoogte de Sonos Move. De speakers mogen best op een afstand van 1 a 2 meter opgehangen worden tot de plek waar je zit.

Sonos Move ophangen of neerzetten?

Het ophangen of neerzetten van een Sonos Move is met name afhankelijk van de mogelijkheden in de kamer en natuurlijk moet je toestemming hebben om gaten te boren in de muren. Het grote voordeel van een muurbeugel is dat je zelf de hoogte kan bepalen. Zet je de Sonos Move neer op een Sonos standaard, dan heb je als voordeel dat je de speaker eenvoudig kan verplaatsen en dat de kabels netjes weggewerkt kunnen worden in de kabelgoot. De Sonos Move leent zich echter ook prima om met oplaadstation op een vast punt in een kast of op een dressoir te zetten.

Hoe hoog hang je de Sonos Move?

Als je de Sonos Move voor achtergrond muziek gebruikt, dan is de hoogte waarop je Sonos hangt niet erg belangrijk. Je zou de speaker dan prima net onder het plafond kunnen hangen of op iedere andere gewenste plek. Wil je de Sonos Move speakers als surround speaker gebruiken in combinatie met een Sonos ARC, Sonos Beam en Sonos Ray dan is de hoogte van de Sonos Move wel belangrijk. Hang de Sonos Move in dat geval op oorhoogte.

Kan de Sonos Move zonder stroom?

Ja, de Sonos Move heeft net als de Sonos Roam een accu. Dit maakt ze volledig draadloos en ideaal om bijvoorbeeld tijdelijk in je overkapping op te hangen zonder stroompunt. De batterij gaat bij het afspelen van muziek ongeveer 10 a 12 uur mee, afhankelijk van onder andere het volumeniveau.

Waarom een Sonos Move ophangen?

Een groot voordeel van het ophangen van een Sonos speaker is dat je de perfecte luisterhoogte kan bepalen. Daarnaast wordt de vibratie van het geluid optimaal geabsorbeerd, zodat de geluidskwaliteit perfect is zonder trillingen. Een derde voordeel is dat je de Sonos Move beter uit het zicht kan ophangen en de kabels vaak netter kan wegwerken.