Sonos One SL review

Sonos One SL Review

Met de Sonos One SL introduceert Sonos de lange verwachte opvolger van de Sonos Play:1. De Sonos One SL lijkt qua design een kopie van de Sonos One, maar bevat geen microfoons en is dus niet geschikt voor spraakbediening. De laatste Sonos speakers hadden allemaal spraakbediening, dus het is fijn dat Sonos ook rekening houdt met de mensen die geen fan zijn van microfoons in huis. In deze Sonos SL review bespreken we de specificaties, design en geluidskwaliteit van de Sonos SL. Ook kijken we naar de verschillen tussen de Sonos One en Sonos One SL.

Sonos One SL specificaties

  • De Sonos One SL heeft twee D-klasse versterkers, één tweeter en een midwoofer.
  • Streamen van muziek gaat via de Sonos app.
  • Ook mogelijk om muziek te streamen via Apple Airplay 2
  • Te koppelen met een andere Sonos SL of Sonos One voor het creëeren van een stereopaar en te gebruiken als achterspeakers voor de Sonos Beam, Sonos ARC en Sonos Ray.
  • Formaat: 16,15 x 12 x 12 cm | Gewicht: 1,85 kg.
  • Wifi via 2,4 GHz + Ethernetpoort
  • Adviesprijs: 199,- euro

Design Sonos One SL

Zoals gezegd lijkt de Sonos One SL op het eerste gezicht een kopie van de Sonos One. Ook de Sonos One SL is verkrijgbaar in het wit met een matwit rooster en in het zwart met een matzwart rooster. De touchbediening bovenop is ook hetzelfde, met een hoger/lager volume knop, vorige/volgende nummer knop en afspelen/pauzeren knop.

De Sonos One SL is vochtbestendig, zodat je deze prima in de badkamer of buiten onder een afdak kan plaatsen.

Sonos One SL Review
Sonos One SL

Geluidskwaliteit

Zodra de Sonos One SL beschikbaar is gaan we de geluidskwaliteit testen. We hebben echter het vermoeden dat deze vrijwel hetzelfde zal zijn als de Sonos One Gen2, want de setup is bij beide speakers hetzelfde. Twee D-klasse versterkers, één tweeter heldere en hoge tonen en één midwoofer voor de lage tonen. In de Sonos app kan je de bass en treble naar wens instellen. Ook het feit dat je de normale Sonos One kan koppelen met de Sonos One SL als stereopaar doet vermoeden dat de geluidskwaliteit van beide speakers hetzelfde is.

Wat is het verschil tussen de Sonos One SL en Sonos One?

Eigenlijk is het enige verschil tussen beide Sonos speakers de aanwezigheid van ingebouwde microfoons in de Sonos One. De Sonos One SL heeft geen microfoons en kan je dus niet bedienen met je stem. Wel is het mogelijk als je een andere Sonos speaker met stembediening hebt via deze speaker de Sonos One SL via je stem te bedienen.

Dit maakt het een interessante optie om in de ene hoek een Sonos One met geïntegreerde microfoon te zetten en in de andere hoek de goedkopere Sonos One SL zonder microfoon te plaatsen. Je kan dan beide speakers als stereopaar groeperen en via de Sonos One beide speakers via spraakbediening aansturen.

Waar is de Sonos One SL te koop?

De Sonos One SL is op dit moment te koop bij:

Benieuwd naar alle Sonos aanbiedingen? Check dan de Sonos aanbieding pagina