Sonos home cinema

Sonos home cinema

Ben je de trotse bezitter van één of meer Sonos speakers? Dan ben je waarschijnlijk de afgelopen tijd al behoorlijk verwend met de geluidskwaliteit van deze speakers en het gemak waarmee je muziek streamt via de Sonos App. Het is echter mogelijk om nog meer plezier uit de Sonos speakers te halen, namelijk door deze uit te breiden met de Sonos Playbar of Sonos Playbase om zo een Sonos home cinema surround systeem te creëren.

Sonos Playbar of Sonos Playbase

Als je voor Sonos home cinema gaat, dan zal je een keuze moeten maken tussen de Sonos Playbar en Sonos Playbase. De Sonos Playbar is een soundbar en de Sonos Playbase een soundplate waar je de TV opzet. Beide speakers creëeren een machtig geluid en zijn te combineren met een sub en achterspeakers, waarover later meer. Het hangt dus vooral af van de keuze tussen een bar die je onder de tv kan hangen of voor de tv kan zetten of een soundplate die je op een TV meubel of in een TV kast zet en waarop je de TV zet (tot 34 kilo).

Aansluiten van de Sonos Playbar / Playbase

Het belangrijkste onderdeel van het creëren van een allesomvattend Sonos home cinema systeem is de plaatsing van de Sonos speakers. Wanneer de Sonos speakers niet correct geplaatst zijn, kunt u namelijk niet optimaal genieten van het prachtige geluid dat uit uw Sonos home cinema surround systeem komt.

Ten eerste moet de Playbar of Playbase via een optische audiokabel worden aangesloten aan de tv. De Sonos Playbar fungeert zowel als linker, center en rechter front speaker en kan het beste onder de tv worden geplaatst, de Playbar en Playbase detecteren zelf de afstand van de TV en past daar het geluid op aan. De Playbar/Playbase moet uiteindelijk gezien worden als de cruciale schakel in het creëren van een Sonos home cinema systeem, aangezien deze ontwikkeld is als home cinema soundbar. Via de Playbar of Playbase wordt het TV-geluid gestreamd naar de andere Sonos componenten in het surround systeem.

Sonos Surround Systeem (5.1)

De Sonos Playbar en Sonos Playbase zorgen ook zonder achterspeakers of Sonos Sub al voor een verbeterd televisiegeluid. Toch ga je pas voor de ultieme ervaring als je er achterspeakers aan toevoegt. Hiervoor zijn alle Sonos speakers voor geschikt. De Sonos One, Sonos Play 1, Sonos Play 3 en Sonos Play 5 zijn allemaal geschikt als achterspeakers. Je plaatst de speakers in de linker en rechter achterhoek. In de Sonos app kan je aangeven hoe ver de speaker staat tot waar je zit, op die manier stel je de sterkte van het geluid in. Je kan tevens instellen hoe hard de achterspeakers moeten staan als er muziek wordt gestreamd. Advies nodig bij het bestellen van een Sonos muurbeugel of een Sonos standaard, lees er alles over in het Sonos ophangen artikel.

Sonos Sub

De Sonos Playbar en Sonos Playbase hebben al een indrukwekkende bass. Toch is er nog een upgrade mogelijk in de vorm van de Sonos Sub. Een subwoofer die een opvallend design heeft en dus zeker niet ergens onder de bank moet worden weggestopt, maar daarnaast ook nog eens voor de ultieme bas ervaring zorgt. Met de Sonos Sub en achterspeakers creëer je een Sonos 5.1 surround systeem waar je de komende jaren veel plezier van gaat beleven bij het kijken van films, series en tv.

De Sonos Play speakers dienen ten slotte geplaatst te worden in de linker en rechter achterhoek. Een optimale Sonos Dolby Surround ervaring is hierdoor mogelijk doordat er vanuit alle hoeken een sterk geluid komt. Het enige wat nodig is een stopcontact om de speakers van stroom te voorzien, het signaal wordt doorgegeven via de Sonos Playbar.

Sonos Surround opstelling

Voor surround via Sonos heb je dus kort samengevat de volgende componenten nodig:

Een complete Sonos homecinema opstelling schaf je op dit moment met bundelkorting het voordeligst aan bij Bol.com

Overzicht van de beste Sonos aanbiedingen