Sonos One ophangen

We krijgen regelmatig de vraag hoe je de Sonos One het beste kan ophangen. De Sonos One kan je natuurlijk altijd los op een tafel of in een kast zetten, maar als je de speakers netjes wilt wegwerken, dan is het ophangen van de Sonos One de beste manier. Je kan de Sonos One ophangen met een muurbeugel of plafondbeugel, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om de Sonos One op een standaard te zetten. We bespreken in dit blog hoe je het beste je Sonos One kan ophangen.

Sonos One ophangen met een muurbeugel

Je Sonos One ophangen met een muurbeugel zorgt ervoor dat de speaker op de perfecte hoogte hangt en maakt het mogelijk om kabels netjes weg te werken. De Sonos One muurbeugels verschillen op de volgende punten van elkaar:

  • Kleur – Net als de Sonos One speakers zijn de muurbeugels voor de Sonos One in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar.
  • Verstelbaar – Let goed op de mogelijkheden voor het draaien en kantelen van de speaker. De muurbeugels verschillen in het aantal graden waarmee je de speaker kan draaien en kantelen. Of misschien heb je helemaal geen kantelbare muurbeugel nodig, dan is een muurbeugel die je niet kan verstellen een goedkopere en mooiere oplossing.
  • Kabels wegwerken – Bij sommige Sonos One muurbeugels kan je de kabels netjes wegwerken in de muur. Ideaal als je hier van tevoren al rekening mee hebt gehouden.
  • Universeel – Er zijn muurbeugels die je zowel voor de Sonos One, Sonos One SL, Sonos Play:1 en Sonos Play:3 kan gebruiken.
  • Montage – De ene muurbeugel is eenvoudiger te monteren dan de andere muurbeugel. Wat wij vooral fijn vinden aan Vogel’s Sonos muurbeugels is dat er bij de meeste modellen een ingebouwde waterpas zit, zodat je de muurbeugel perfect recht kan hangen.

Sonos muurbeugels zijn te koop bij Bol.com & Coolblue

Welke muurbeugel voor Sonos One?

Wij vinden de Sonos One Muurbeugel van Sonos één van de mooiere muurbeugels, de kabel wordt netjes naar beneden geleid en je kan de speaker alle kanten op draaien en kantelen. Ga je voor monteergemak dan is de Vogel’s Sound 4201 één van de beste muurbeugels voor de Sonos One. Met de ingebouwde waterpas hang je deze muurbeugel eenvoudig recht en met de functie voor draaien (70°) en kantelen (30° omhoog en omlaag) hang je de speaker eenvoudig in de perfecte richting.

Hoe werk je de kabels van de Sonos One mooi weg?

Per muurbeugel kan er verschil zijn in de wijze waarop je de netsnoer van de Sonos One kan wegwerken. Heb je geen stopcontacten op de hoogte van de speaker of een holle wand waarin je de kabel kan wegwerken, dan heeft de Sonos One muurbeugel van Sonos een kleine kabelgoot die er in ieder geval voor zorgt dat de kabel netjes naar beneden loopt.

Zijn er ook plafondbeugels voor de Sonos One?

Het merk Flexson is één van de weinige merken met een plafondbeugel voor de Sonos One. De Ceiling Mount heeft een kabelgoot naar het plafond, zodat de kabels goed weg te werken zijn in het plafond. Omdat de plafondbeugel draaibaar (40 graden beide kanten) en kantelbaar (15 graden) is, zet je de speaker eenvoudig in gewenste positie. Het is mogelijk om de speaker omgekeerd op te hangen, zodat je gemakkelijk bij de touch bediening op de speaker kan.

Sonos One standaard

Een Sonos One standaard zorgt ervoor dat je de speaker op de perfecte luisterhoogte staat en de kabels netjes weggewerkt worden in de standaard. Ook het verplaatsen van de speaker is eenvoudiger, dan wanneer je gebruik maakt van een muurbeugel. Plaats je de Sonos One op je dressoir of bureau? Er zijn ook verschillende tafelstandaards te koop voor de Sonos One.

Bij het aanschaffen van een Sonos One standaard moet je letten op de volgende verschillen:

  • Kleur – Kies een standaard in dezelfde kleur als de speaker. De meeste standaards zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.
  • Verstelbaar in hoogte – Een aantal Sonos One standaards zijn verstelbaar in hoogte. Dit is onder meer het geval bij de Flexson Verstelbare Vloerstandaard voor Sonos One. Ideaal voor het positioneren van de speaker op de perfecte luisterhoogte. De meeste standaarden hebben een vaste lengte, let hier dus goed op bij het aanschaffen.
  • Onzichtbare kabels – Bij de meeste Sonos standaards wordt de kabel afgevoerd naar beneden in de goot van de standaard. Sommige standaards hebben een eigen kabel erin verwerkt, zodat je nooit kabel tekort komt.

Welke Sonos One standaard?

Ben je op zoek naar een degelijke en goedkope standaard, dan is de Nedis Sonos One Speakerbeugel Standaard de perfecte standaard. Je kan deze standaard niet in lengte aanpassen, maar verder ziet deze er qua design goed uit en doet de standaard wat het moet doen.
Wil je een qua design en afwerking net even iets betere standaard, dan raden we standaards van Sonos, Cavus en Vebos aan.
Zoek je een verstelbare Sonos One standaard, dan kom je uit bij de Flexson Sonos One verstelbare standaard.

Waar blijven de kabels bij een Sonos One standaard?

Bij vrijwel alle Sonos One standaard wordt de kabel naar beneden geleid in de standaard zelf. Aan de onderkant zit een opening waar de kabel uitkomt, zodat deze niet meer zichtbaar is. Een aantal standaards, bijvoorbeeld de Sonos One standaard van Vogel’s, hebben een extra kabel die al perfect geplaatst is om de speaker op aan te sluiten.

Wat is een goede goedkope Sonos standaard?

Eén van de best beoordeelde Sonos One standaards is de Nedis Sonos One Speakerbeugel Standaard. Deze Sonos One standaard kost minder dan 30,- euro en laat zien dat goedkoop niet altijd duurkoop is. De kabels worden netjes in de standaard naar beneden geleid, de speaker staat stevig en de standaard heeft een mooi design.
Een goedkope Sonos One standaard die verstelbaar is, is de VDD Gaming Sonos One standaard.

Sonos One ophangen

Waar Sonos One ophangen?

Met het ophangen van een Sonos One speaker kan je de speaker op de perfecte luisterhoogte hangen. De beste positie is natuurlijk op dezelfde hoogte als je oren. Zeker als je de Sonos One als achterspeaker gebruikt is de hoogte van de speaker erg belangrijk. Kijk dus hoe hoog je ongeveer zit in de bank en plaats op dezelfde hoogte als je oren de speakers. De speakers mogen best 1 a 2 meter van waar je zit verwijderd zijn.

Sonos One ophangen of neerzetten?

Het ophangen of neerzetten van een Sonos One is met name afhankelijk van de mogelijkheden in de kamer en natuurlijk moet je toestemming hebben om gaten te boren in de muren. Het grote voordeel van een muurbeugel is dat je zelf de hoogte kan bepalen. Zet je de speaker neer op een Sonos standaard, dan heb je als voordeel dat je de speaker eenvoudig kan verplaatsen en dat de kabels netjes weggewerkt kunnen worden in de kabelgoot.

Hoe hoog hang je de Sonos One?

Als je de Sonos One voor achtergrond muziek gebruikt, dan is de hoogte waarop je Sonos hangt niet erg belangrijk. Je zou de speaker dan prima net onder het plafond kunnen hangen of op iedere andere gewenste plek. Wil je de Sonos One speakers als surround speaker gebruiken in combinatie met een Sonos ARC, Sonos Beam en Sonos Ray dan is de hoogte van de Sonos One wel belangrijk. Hang de Sonos One in dat geval op oorhoogte.

Kan de Sonos One zonder stroom?

Nee, Sonos One speakers moet je altijd aansluiten op het stroomnet. Ben je op zoek naar een volledig draadloze speaker, dan kan je de Sonos Roam en Sonos Move overwegen. Deze hebben een accu en zijn dus de enige Sonos speakers die volledig draadloos zijn.

Waarom een Sonos One ophangen?

Een groot voordeel van het ophangen van een Sonos speaker is dat je de perfecte luisterhoogte kan bepalen. Daarnaast wordt de vibratie van het geluid optimaal geabsorbeerd, zodat de geluidskwaliteit perfect is zonder trillingen. Een derde voordeel is dat je de Sonos One beter uit het zicht kan ophangen en de kabels netter kan wegwerken.

Kan je dezelfde Sonos muurbeugel gebruiken voor de Sonos One en Sonos One SL?

Ja. Beide speakers zijn qua ontwerp hetzelfde, enkel de microfoon ontbreekt bij de Sonos One SL. Er is ook geen verschil in design tussen de Sonos One en Sonos One GEN2.

Past de Sonos One op de standaard van de Sonos Play:1?

Heb je nog een Sonos Play:1 standaard of muurbeugel waarbij de je de speaker middels een bout bevestigd, dan is deze niet geschikt om te gebruiken voor de Sonos One, want deze heeft geen bevestiging hiervoor. De nieuwere Sonos One muurbeugels en standaarden zijn vaak wel geschikt voor zowel de Sonos One als Sonos Play:1. Hier zet je de speaker als het ware op een plateautje, waarbij de speaker vastgeklemd zit.