Sonos Era 100 ophangen

We krijgen regelmatig de vraag hoe je de Sonos Era 100 het beste kan ophangen. De Sonos Era 100 kan je natuurlijk los op een tafel of in een kast zetten, maar als je de speakers netjes in je interieur wilt plaatsen, dan is het ophangen van de Sonos Era 100 de beste manier. Je kan de Sonos Era 100 ophangen met een muurbeugel, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om de Sonos Era 100 op een standaard te zetten. We bespreken in dit blog hoe je het beste je Sonos Era 100 kan ophangen.

Sonos Era 100 ophangen met een muurbeugel

Je Sonos Era 100 ophangen met een muurbeugel zorgt ervoor dat de speaker op de perfecte hoogte hangt en maakt het mogelijk om kabels netjes weg te werken. De Sonos Era 100 muurbeugels verschillen op de volgende punten van elkaar:

  • Kleur – Net als de Sonos Era 100 speakers zijn de muurbeugels voor de Sonos Era 100 in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar.
  • Verstelbaar – Let goed op de mogelijkheden voor het draaien en kantelen van de speaker. De muurbeugels verschillen in het aantal graden waarmee je de Sonos Era 100 kan draaien en kantelen. Of misschien heb je helemaal geen kantelbare muurbeugel nodig, dan is een muurbeugel die je niet kan verstellen vaak een goedkopere en mooiere oplossing.
  • Kabels wegwerken – Bij sommige Sonos Era 100 muurbeugels kan je de kabels netjes wegwerken in de muur. Ideaal als je hier van tevoren al rekening mee hebt gehouden met stroompunten in huis.
  • Montage – De ene muurbeugel is eenvoudiger te monteren dan de andere muurbeugel. Wat wij vooral fijn vinden aan de Sonos muurbeugels van het merk Vogel’s is dat er bij de meeste modellen een ingebouwde waterpas zit, zodat je de muurbeugel perfect recht kan hangen.

Sonos muurbeugels zijn te koop bij

Welke muurbeugel voor Sonos Era 100?

Wij vinden de Sonos Era 100 Muurbeugel van Sonos één van de mooiere muurbeugels, de kabel wordt netjes naar achter geleid en je kan het kogelgewricht 15 graden omhoog of omlaag draaien en naar links of rechts bewegen.

Hoe werk je de kabels van de Sonos Era 100 mooi weg?

Per muurbeugel kan er verschil zijn in de wijze waarop je de netsnoer van de Sonos Era 100 kan wegwerken. Heb je geen stopcontacten op de hoogte van de speaker of een holle wand waarin je de kabel kan wegwerken, dan heeft de Sonos Era 100 muurbeugel van Sonos een gat aan de achterkant die er in ieder geval voor zorgt dat de kabel netjes naar beneden loopt.

Zijn er ook plafondbeugels voor de Sonos Era 100?

Op dit moment zijn er nog geen plafondbeugels te koop voor de Sonos Era 100.

Sonos Era 100 standaard

Een Sonos Era 100 standaard zorgt ervoor dat je de speaker op de perfecte luisterhoogte staat en de kabels netjes weggewerkt worden in de standaard. Ook kan je de speaker eenvoudiger verplaatsen dan als deze aan een muurbeugel hangt.

Bij het aanschaffen van een Sonos Era 100 standaard moet je letten op de volgende verschillen:

  • Kleur – Kies een standaard in dezelfde kleur als je Sonos Era speaker. De meeste standaards zijn zowel verkrijgbaar in het zwart als wit.
  • Onzichtbare kabels – Bij de meeste Sonos standaards wordt de kabel afgevoerd naar beneden in de goot van de standaard. Sommige standaards hebben een eigen kabel erin verwerkt, zodat je nooit kabel tekort komt.
  • Materiaal – Het materiaal en de uitstraling van de standaard verschillen per merk. Zo is de standaard meestal gemaakt van aluminium, waarbij er nog sprake kan zijn van een glanzende of matte afwerking. Ook de voet van de standaard is soms van aluminium, maar het merk Spectral heeft een luxe ogende glazen voetplaat.

Sonos standaards zijn te koop bij

Welke Sonos Era 100 standaard?

Wij vinden de Sonos Era 100-standaard van Sonos zelf één van de betere standaards voor dit type Sonos speaker. Ben je op zoek naar een iets luxer ogende standaard, dan kan je de standaard van Spectral overwegen met een glazen voetplaat.

Waar blijven de kabels bij een Sonos Era 100 standaard?

Bij vrijwel alle Sonos Era 100 standaards wordt de kabel naar beneden geleid in de standaard zelf. Aan de onderkant zit een opening waar de kabel uitkomt, zodat deze niet meer zichtbaar is.

Is er ook een Sonos Era 100 tafelstandaard?

Op dit moment is er geen tafelstandaard voor de Sonos Era 100 te koop.

Sonos Era 100 ophangen

Waar Sonos Era 100 ophangen?

Met het ophangen van een Sonos Era 100 speaker kan je de speaker op de perfecte luisterhoogte hangen. De beste positie is natuurlijk op dezelfde hoogte als je oren. Zeker als je de Sonos Era 100 als surround speaker gebruikt in combinatie met een Sonos ARC of Sonos Beam is de hoogte van de speaker erg belangrijk. Kijk dus hoe hoog je ongeveer zit in de bank en plaats op dezelfde hoogte als je oren de speakers. De speakers mogen best op een afstand van 1 a 2 meter geplaatst worden vanaf de plek waar je zit.

Sonos Era 100 ophangen of neerzetten?

Het ophangen of neerzetten van een Sonos Era 100 is met name afhankelijk van de mogelijkheden in de kamer en natuurlijk moet je toestemming hebben om gaten te boren in de muren. Het grote voordeel van een muurbeugel is dat je zelf de hoogte van de speaker kan bepalen. Zet je de speaker neer op een Sonos standaard, dan heb je als voordeel dat je de speaker eenvoudig kan verplaatsen en dat de kabels netjes weggewerkt kunnen worden in de kabelgoot.

Hoe hoog hang je de Sonos Era 100?

Als je de Sonos Era 100 voor achtergrond muziek gebruikt, dan is de hoogte waarop je Sonos hangt niet heel erg belangrijk. Je zou de speaker dan prima net onder het plafond kunnen hangen of op iedere andere gewenste plek. Wil je de Sonos Era 100 speakers als surround speaker gebruiken in combinatie met een Sonos ARC, Sonos Beam en Sonos Ray dan is de hoogte van de Sonos Era 100 wel belangrijk. Hang de Sonos One in dat geval op oor hoogte.

Kan de Sonos Era 100 zonder stroom?

Nee, de Sonos Era 100 moet je altijd aansluiten op een stopcontact. Ben je op zoek naar een volledig draadloze speaker, dan kan je de Sonos Roam, Sonos Roam SL en Sonos Move overwegen. Deze hebben een accu.

Waarom een Sonos Era 100 ophangen?

Een groot voordeel van het ophangen van een Sonos speaker is dat je de perfecte luisterhoogte kan bepalen. Daarnaast wordt de vibratie van het geluid optimaal geabsorbeerd, zodat de geluidskwaliteit perfect is zonder trillingen. Een derde voordeel is dat je de Sonos Era 100 beter uit het zicht kan ophangen en de kabels netter kan wegwerken.

Kan je dezelfde Sonos muurbeugel gebruiken voor de Sonos Era 100 en Sonos Era 300?

Nee. Beide speakers zijn qua ontwerp verschillend, de Sonos Era 300 is iets groter qua ontwerp dan de Sonos Era 100.

Past de Sonos Era 100 op de standaard van de Sonos One?

Nee, de Sonos Era 100 en Sonos One hebben verschillende formaten.