Sonos AMP review

Voor het eerst sinds de beursgang van Sonos komt Sonos met een nieuw product, de Sonos AMP. Het is de opvolger van de Sonos Connect:AMP en zal vanaf februari 2019 verkrijgbaar zijn in Nederland. De Sonos AMP is een netwerk versterker waar je bekabelde speakers mee aan kan sluiten, zodat je ook naar deze speakers via de Sonos App muziek streamen. Tegelijkertijd kondigde Sonos een samenwerking aan met Sonance, de focus bij deze samenwerking ligt op het maken van inbouwspeakers die je kan aansluiten op de Sonos AMP.

Wat is de Sonos AMP?

De Sonos AMP is een hub voor je multiroom systeem, waarmee je bekabelde speakers kan voorzien van geluid via de Sonos app. Ook kan je de speakers synchroon muziek laten afspelen met je andere Sonos speakers. De vraag naar een krachtigere versterker van Sonos was er al een tijdje. Aan deze vraag wordt voldaan aangezien de Sonos AMP vier speakers kan aansluiten met een vermogen van 125 Watt per kanaal.

De aanwezigheid van een HDMI ARC poort zorgt er voor dat je de Sonos AMP ook kan aansluiten op de TV. Daarnaast heeft de Sonos AMP twee optische audio ingangen en één Aux ingang. Hiermee kan je je CD-speler, Blu-ray speler of LP-speler aansluiten. Daarnaast heeft de AMP een subwoofer uitgang. Het is nog de vraag of je met de Sonos AMP ook draadloze achterspeakers kan instellen als surround speakers.

Net als de nieuwe Sonos Beam, Sonos Playbase en Sonos One ondersteunt ook de Sonos AMP AirPlay 2.

De nieuwe Sonos AMP is er op gebouwd om in de toekomst nog meer mogelijkheden te krijgen. Sonos speelt hiermee in op de toekomst waarbij er wordt uitgegaan van een centrale app om alles in je smart home te bedienen. Sonos, Slimme verlichting en andere slimme apparaten in de één app en samenwerkend met elkaar. Met de Sonos AMP is Sonos klaar om ook in de ontwikkeling hiervan voorop te lopen ten opzichte van de concurrentie.

Waar is de Sonos AMP te koop?

Sonos AMP
Sonos AMP

Sonos AMP & Sonos Connect:AMP – De verschillen

 Sonos AMPSonos Connect:AMP
Watt per kanaal125 @ 8 ohm55 @ 8 ohm
Digitaal uitNeeNee
Digitaal inHDMI ARC & Optische audio inNee
Aux ingangJaJa
Subwoofer uitgangJaJa
Airplay 2JaNee

Waar is de Sonos AMP te koop?

De Sonos AMP is op dit moment exclusief te koop in de webshop van Sonos.