Sonos Playbar of Sonos Playbase?

Begin 2017 introduceerde Sonos de Playbase, een soundbase voor verbeterd tv-geluid waar je de tv opzet. Een paar jaar daarvoor kwam de Sonos Playbar op de markt, een soundbar die net als de Playbase je tv-geluid verbeterd. Maar wat is dan het verschil tussen de twee? Het verschil zit hem met name in het ontwerp, waar de Sonos Playbar met name bedoeld is om op te hangen onder de tv of geplaatst wordt voor de tv is de plaats van de Sonos Playbase altijd onder de TV. De Sonos Playbase is bedoeld om je tv op te zetten en kan een maximaal gewicht aan van maar liefst 35 kilo. Qua mogelijkheden heb je bij beide Sonos speakers dezelfde mogelijkheden. Zo kan je zowel bij de Playbase als bij de Playbar een Sonos Sub aansluiten en twee achterspeakers voor 5.1 surround geluid.

Beide Sonos componenten hebben de mogelijkheid om de dialogen te versterken middels de spraakversterkingsmodus. De dialogen blijven in deze modus op een constant niveau en harde geluidseffecten in films worden juist iets gedempt. Met de nachtmodus versterk je de zachte geluiden en worden harde geluiden gedempt. Ideaal dus als er iemand in huis al slaapt en jij nog even een film wilt kijken.

Naast tv-geluid, heb je met zowel de Playbar als de Playbase uiteraard alle mogelijkheden via de Sonos app om muziek te streamen via TuneIn Radio, Spotify en Deezer.

Playbase of Playbar?

Wij hebben zowel de Sonos Playbar als de Sonos Playbase live mogen aanhoren en de kwaliteit van beiden is vrijwel gelijk. Hier hoef je je keuze niet door te laten beïnvloeden. De enige keuze die je moet maken is welke Sonos component het mooiste in jouw woonsituatie zal passen. Ben je van plan om je tv op te hangen aan de muur, dan is het het mooiste om er een Sonos Playbar onder te hangen. Zet je de tv op een tv-meubel, dan raden we je aan te kiezen voor de Sonos Playbase. Je hebt dan geen soundbar voor je tv liggen en kabels kan je mooi aan de achterkant wegwerken. De Sonos Playbase is dan ook een mooi afgewerkte speaker, die niet misstaat in je woonkamer.

Sonos Playbase