Heos Bar of Heos HomeCinema

We krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen de Heos Bar en Heos Homecinema. De verwarring is begrijpelijk, want Denon heeft twee verschillende soundbars en twee subwoofers die je kan koppelen met je Heos multiroom systeem. Veel mensen gaan er dan ook ten onrechte vanuit dat de Heos HomeCinema dezelfde soundbar en subwoofer bevat als de Heos Bar en Heos Subwoofer die je los kan bestellen. Dit punt willen we graag meteen uit de wereld helpen, de Heos Bar en Heos Subwoofer zijn een verrijking voor homecinema in je huis, maar zijn niet dezelfde soundbar en subwoofer die worden meegeleverd in de Heos HomeCInema HS2 set. In dit blog gaan we in op de verschillen en overeenkomsten tussen de Heos Bar en Heos HomeCinemaHS2.

Heos HomeCinema HS2

Je ziet meteen al aan de prijs dat Heos HomeCinema stukken voordeliger is dan enkel de Heos Bar. Dit klopt, want het betreft hier een hele ander model soundbar met ook een ander model subwoofer dat in de set zit. We sommen de belangrijkste kenmerken van de Heos HomeCinema HS2 op:

 • 2.1 systeem. Met deze soundbar en subwoofer heb je 2.1 surround. 5.1 surround is niet mogelijk! Je kan dus niet een draadloze Heos speaker koppelen als achterspeaker. Het is wel mogelijk om een Heos speaker te koppelen met de soundbar om synchroon muziek af te spelen. Bij de Heos Bar is het wel mogelijk om Heos speakers als achterspeakers te gebruiken voor een 5.1 surround ervaring.
 • Soundbar met twee mid-woofers met tweevoudige versterking en twee tweeters met 4 kanalen van klasse D digitale versterking.
 • Subwoofer met klasse D digitale versterking voor een diepe en volle bas. De subwoofer kan draadloos gekoppeld worden met de soundbar.
 • Streamen via de Heos-app (Wifi), Apple Airplay 2 (Wifi) en Bluetooth.
 • High-res audio weergave.
 • HDMI in/uit met ARC
 • Nachtmodus voor een optimale luisterervaring als de rest op bed ligt. Ook is er een dialoogverbeteraar voor het beter verstaan van de dialogen in films en tv-programma’s.
 • DSP-verwerking is voorzien van een krachtige 400 MHz 32-bit DSP Floating Point Engine, welke bijvoorbeeld ook is verwerkt in de eersteklas AV-receivers van Denon.
 • Coaxiale en optische ingangen en Aux-ingang. Daarnaast mogelijkheid om muziek af te spelen van een USB-stick.

Heos Bar

De Heos Bar bestaat enkel uit een soundbar welke eventueel is uit te breiden met een losse subwoofer. Met de Heos Bar zijn er meer mogelijkheden dan met de soundbar uit de HomeCinema set. Het belangrijkste verschil is dat je bij de Heos Bar wel de mogelijkheid hebt om een 5.1 surround systeem te creëeren middels de draadloze Heos speakers als achterspeakers.

 • De Heos Bar is op zichzelf een 3.0 speakersysteem met een centraal kanaal dat zich richt op een heldere weergave van de dialogen.
 • Zes kanaals hoge efficiënte klasse D digitale versterking levert perfect geluid, breed dynamisch bereik en lage vervorming.
 • 9 High performance drivers, zes Mid woofers en 3 tweeters.
 • Ondersteunt de populairste surround sound formaten: Dolby TrueHD, DTS-HD Master, Dolby Digital, Dolby Digital Plus en DTS recording.
 • Streamen via de Heos-app (Wifi), Apple Airplay 2 (Wifi) en Bluetooth.
 • Hig-res audio weergave.
 • De Heos Bar heeft maar liefst 4 HDMI Inputs en één HDMI Output met ARC. Daarnaast ook een Aux-ingang.

Heos Bar & Heos HomeCinema verschillen

Het grootste verschil is de mogelijkheid om een 5.1 surround systeem te creëeren. Dit kan met de Heos Bar wel middels draadloze Heos achter speakers en de aparte Heos Subwoofer, terwijl dit bij de Heos Homecinema HS2 niet mogelijk is. Daarnaast creëer je met de Heos Homecinema 2.1 surround, terwijl de Heos Bar met enkel de soundbar zorgt voor een 3.0 virtuele surround ervaring.

Ook heeft de Heos Bar net even wat meer power te bieden dan de Heos HomeCinema soundbar. Zo heeft de Heos Bar zes mid-woofers en drie tweeters, de Heos Homecinema soundbar heeft twee mid-woofers en twee tweeters.

Heos HomeCinema HS2 is inmiddels geïntroduceerd en dit is de tweede versie van de Heos HomeCinema. Verbeteringen zijn doorgevoerd en als je geen behoefte hebt aan 5.1 of 3.0 surround, dan is dit een prima keuze voor een upgrade van je tv-geluid. Wil je echter een iets krachtigere home cinema belevenis met 5.1 surround, dan is de Heos Bar een geweldige soundbar die we zelfs nog iets beter vinden dan bijvoorbeeld de Sonos Playbar. Hier hangt wel een prijskaartje aan, want in combinatie met een Heos Subwoofer en twee Heos 1 achterspeakers zit je al snel aan een adviesprijs van boven de 2000 euro. Op de Heos aanbiedingen pagina informeren we je dagelijks over de aanbiedingen van de Heos Bar home cinema bundel.

Heos Bar & Heos Homecinema prijsverschil

De Heos Bar is veel duurder dan de complete Heos Homecinema set waar al een Subwoofer bij zit. Vergelijk de prijzen van de Heos Bar, Heos Subwoofer en Heos Homecinema HS2: