Bose Noise Cancelling Headphones 700 review

Bose Noise cancelling headphones 700 review

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 is een nieuwe generatie Bose headphones met Noise Cancelling technologie. De 700 is de eerste koptelefoon uit de collectie van Noise Cancelling Headphones, het vorige model was de Bose Quietcomfort. Naast draadloos muziek luisteren wordt de koptelefoon met flink wat extra mogelijkheden en opties geleverd. Wij besloten de koptelefoon te testen en delen hier onze ervaring met de Bose 700 koptelefoon.

Lichtgewicht koptelefoon

Als je de hele dag door naar muziek luistert via de koptelefoon, dan is het gewicht natuurlijk belangrijk. De Bose Noise Cancelling 700 is van een lichtgewicht metaal gemaakt. Hierdoor weegt de koptelefoon slechts 252 gram. Het enige minpunt vergeleken met andere koptelefoons is dat het design niet opvouwbaar is.

Draadloos naar je favoriete muziek luisteren

Dankzij Bluetooth kan je koptelefoon draadloos verbinden met je smartphone, tablet en laptop. De koptelefoon heeft een bereik tot wel 10 meter afstand. De verbinding van de bluetooth is erg stabiel, ook als je smartphone in je zak of tas opgeborgen zit. Zelfs als je even wegloopt naar een andere kamer houdt de verbinding verrassend goed stand.

Gebruiksduur van de batterij

De batterij van de koptelefoon gaat tot wel 20 uur mee. Je kan de hele dag door naar je favoriete muziek luisteren op het werk. Ben je onverwacht vergeten om je koptelefoon op te laden? Met een USB C-kabel kan je de koptelefoon op je werk opladen. In 2,5 uur is de accu volledig opgeladen en kan je weer 20 uur muziek luisteren. Heb je geen 2,5 uur de tijd om de accu op te laden? Er is een snellaadmodus van 15 minuten. Na 15 minuten kan je 3,5 uur van je koptelefoon gebruik maken.

Voorzien van vier ingebouwde microfoons voor active noise cancelling

De headphones zijn voorzien van active noise cancelling technologie. Vier ingebouwde microfoons pikken de geluiden om je heen op. Ze isoleren het geluid en geven een anti-geluid terug. Via de bijgeleverde Bose app kan je zelf bepalen hoe je deze geluiden gedempt wilt hebben. Je kan kiezen uit in totaal 11 verschillende niveaus. Zo kan je vrijwel alle geluiden om je heen dempen als je voor niveau 11 kiest. Je kan heerlijk rustig in de trein naar je favoriete muziek luisteren. Of nog steeds een gesprek voeren met je collega als je hem op niveau 4 zet. Zelfs in een rumoerige omgeving klinkt je muziek als nooit tevoren. Een pluspunt aan de Bose headphone is dat het geluid langzaam weggefilterd wordt. Je merkt zo echt het verschil tussen het luisteren naar muziek met noise cancelling en zonder noise cancelling.

Bose 700 review

Conservatiemodus

Met één druk op de knop aan de rechterkant van je koptelefoon zet je muziek op pauze. Handig als je net aan de beurt bent om af te rekenen. Je kan met de koptelefoon op je hoofd de kassière blijven verstaan. Een extra bonus is de conversatiemodus. Hierbij herkend noise cancelling een gesprek en wordt je muziek automatisch onderbroken. Je hoeft zo een gesprek met een collega nooit meer te missen door je muziek.

Gekoppeld met Google Assistent

Eén van de bonus features is de koppeling met de Google Assistent. Je kan direct via de koptelefoon de Google Assistent aanspreken. Vraag de Assistent bijvoorbeeld om dit nummer over te slaan. Of een speciaal nummer op te zoeken. Ben je onderweg en wil je nog iets eten? Vraag de assistent om het dichtstbijzijnde restaurant. Terwijl je aan het lopen bent navigeert de assistent je via de koptelefoon naar het restaurant dat je uitgekozen hebt. Uiteraard is het hiervoor wel noodzakelijk om de koptelefoon met je smartphone te verbinden.

Handsfree bellen

Je kan de koptelefoon gebruiken om handsfree te bellen. Vraag de Google Assistent bijvoorbeeld om een persoon te bellen. De kwaliteit van de handsfree gesprekken is fenomenaal, het omgevingsgeluid wordt goed weggefilterd en je hoort jezelf ook praten, zodat je niet extra hard gaat praten. Terwijl je een telefoongesprek voert staat de muziek automatisch op pauze. Na afloop gaat de muziek weer automatisch verder.

Al je favoriete muziek in één app

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 werken met de bijgeleverde Bose app. Met deze app kan je niet alleen het niveau van noise cancelling instellen. Het is ook mogelijk om naar je favoriete muziek te luisteren via één app. Je kan tegelijkertijd naar de muziek van Spotify luisteren als Deezer of je eigen muzieklijst op je telefoon. Je hoeft zo niet meer te schakelen tussen de apps. Via de Google Assistent zoek je de juiste lijst en nummers op zonder je telefoon uit je zak te halen.

Ondersteuning met Bose AR apps

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn voorzien van AR technologie. Hierbij zorgen ingebouwde bewegingssensoren voor een unieke AR ervaring. Dankzij een samenwerking met een aantal AR apps krijg je een unieke ervaring voorgeschoteld in combinatie met audiocontent via de koptelefoon. Zo reageert de koptelefoon op jouw bewegingen en krijg je de juiste geluidseffecten voorgeschoteld. De koptelefoon is zo perfect afgestemd op de beelden die je te zien krijgt via de AR app.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 kopen