Bluetooth speakers

Het grootste aanbod in draadloze speakers bestaat uit bluetooth speakers. Met een bluetooth speaker stream je eenvoudig vanaf een tablet, smartphone of computer muziek naar de speaker. Er zijn verschillende bluetooth speakers te koop, zo zijn er portable bluetooth speakers met een accu om eenvoudig mee te nemen, maar ook bluetooth speakers die op elektriciteit werken en ontwikkeld zijn voor gebruik in huis. Ook zijn er speakers met zowel bluetooth als wifi.

Bluetooth

Met bluetooth kun je draadloze verbindingen creëren over korte afstanden van ca. 10-30 meter. Bijna alle smartphones en tablets hebben een bluetooth optie. Het maakt niet uit of het een apparaat van hetzelfde merk is om een bluetooth verbinding te maken tussen beide apparaten. Zolang beide apparaten binnen het bereik blijven is het streamen van muziek mogelijk. De afstand is afhankelijk van het bereik van de speaker.

Al eerder gingen we in op de voor- en nadelen van een bluetooth speaker ten opzichte van een wifi speaker. Dit lees je in het blog wifi of bluetooth speaker. De batterij van je smartphone is bij een bluetooth speaker sneller leeg en ook is het niet handig als je tussendoor gebeld wordt als je een feestje hebt. Toch zijn er zeker ook veel voordelen. Zo neem je veel bluetooth speakers eenvoudig ergens mee naar toe en ben je niet afhankelijk van een goed WIFI netwerk.

Bluetooth speaker kopen

Bij het kopen van een bluetooth speaker dien je je van tevoren af te vragen of je een speaker wilt hebben die eenvoudig te verplaatsen is, of een speaker die ergens vast in huis komt te staan. Zo zijn er kleinere portable bluetooth speakers met goede accu’s waarmee je uren achter elkaar muziek kunt luisteren. Iets grotere bluetooth speakers met een stroomkabel zijn geschikt voor het afspelen van muziek binnenshuis. Uit de online testen komen de bluetooth speakers van JBL, Bose & Ultimate Ears  het beste uit de test. Voor goede bluetooth speakers kun je terecht bij Bol.com.

Merken bluetooth speakers

  • JBL – Veruit het populairste bluetooth speaker merk op dit moment. JBL heeft verschillende type bluetooth speakers zodat er altijd een speaker bij zit die bij je past.
  • Ultimate Ears – Krachtige 360 graden bluetooth speakers die tegen een stootje kunnen
  • Bose Soundlink  Bose heeft naast zeer goede wifi speakers ook een aantal erg goede bluetooth speakers met de kwaliteit die je van Bose gewend bent.
  • Fresh ’n Rebel Fresh ’n Rebel heeft goedkope bluetooth speakers in verschillende formaten en met verschillende kenmerken
  • Marshall Op zoek naar een bluetooth speaker van hoge kwaliteit met een retro look, waar je ook nog eens je cd- of platenspeler op kan aansluiten? Dan is een Marshall bluetooth speaker wat je zoekt.

JBL bluetooth speakers

JBL heeft inmiddels een grote collectie bluetooth speakers, dus er zit altijd wel een speaker bij die voldoet aan jouw wensen. Ben jij op zoek naar een kleine speaker die je eenvoudig meeneemt dan kan je het beste kiezen voor de JBL GO 2 of JBL Clip. JBL speakers die je ook eenvoudig meeneemt en eenvoudig connect met andere JBL speakers via de JBL Connect app zijn de JBL Flip 4 en JBL Charge 4. Indien je meer behoefte hebt aan een iets grotere bluetooth speaker dan heeft JBL met de JBL Xtreme een krachtpatser die aan je verwachtingen voldoet.

JBL speakers zijn te koop bij Bol.com | Coolblue

Bose SoundLink bluetooth speakers

Bose Soundlink kent verschillende bluetooth speakers. De Bose SoundLink Mini II Bluetooth speaker is een compacte speaker met een speeltijd van 10 uur op de accu. Je neemt de Mini Bluetooth speaker eenvoudig overal mee naar toe. De speaker geeft een vol en natuurlijk geluid, iets krachtiger zelfs dan je uit een kleine speaker als de SoundLink Mini zou verwachten. Dit komt door een combinatie van nieuwe technologieën en een innovatieve driverconfiguratie welke zorgt voor een full-range geluid met diepe en lage tonen in een ultra compacte behuizing. Je maakt eenvoudig verbinding met uw smartphone, tablet of ander bluetooth apparaat. Indien je een apparaat zonder bluetooth wilt afspelen kun je gebruik maken van de aux aansluiting. Naast de SoundLink Mini heeft Bose ook nog de Bose SoundLink Color, Bose Soundlink Micro & Bose Soundlink Revolve en Revolve+. 

De Bose SoundLink Bluetooth speakers zijn onder meer te koop bij Bol.com & Coolblue

Fresh ’n Rebel bluetooth speakers

Iets goedkoper zijn de speakers van Fresh ’n Rebel. Het Nederlandse merk heeft verschillende bluetooth speakers, waaronder een aantal waterdichte speakers. Ook zijn de meeste speakers van Fresh ’n Rebel voorzien van een powerbank voor het opladen van je smartphone. De kleinste speaker van Fresh ’n Rebel kan je meenemen in je broekzak, terwijl de grootste bluetooth speaker van Fresh ’n Rebel een grote woonkamer van ruimtevullend geluid kan voorzien.

We schreven eerder al een review over de Fresh ’n Rebel Rockbox Bold en een algemene Fresh ’n Rebel review van alle speakers.