Sonos buitenspeaker

In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit om in de tuin naar Sonos te luisteren. Hiervoor zijn in het kort drie opties voor.

  1. Indien je van plan bent de speaker onder een overkapping te plaatsen kan je gebruik maken van een normale Sonos speaker. Lees verder om er achter te komen welke Sonos speakers hiervoor geschikt zijn.
  2. Wil je Sonos buitenspeakers, dan is dit op dit moment enkel met een bekabelde passieve Sonos buitenspeaker mogelijk. Om te kunnen streamen via de Sonos App of Apple Airplay 2 sluit je de speakers aan op de Sonos AMP.
  3. In combinatie met de Sonos AMP is het mogelijk om bekabelde passieve speakers van andere merken aan te sluiten. Dit kunnen buiten speakers zijn, maar ook inbouwspeakers die je in je overkapping inbouwt.

We gaan uitgebreid in op beide mogelijkheden om te muziek te streamen met Sonos in de tuin.

Sonos speaker in de tuin / buiten

De meest eenvoudige manier is om een Sonos speaker aan te schaffen en deze buiten te zetten. Eventueel kan je deze tijdelijk buiten zetten en in de avond weer naar binnenhalen. Wil je een permanente oplossing dan zal je de Sonos speaker onder een overkapping moeten plaatsen. De Sonos One, Sonos One SL en Sonos Five hebben in dat geval de voorkeur omdat ze vochtbestendig zijn. Beide speakers zijn niet waterdicht, dus je kan ze niet zonder overkapping buiten plaatsen.

Indien je minimaal één van je Sonos speakers binnenshuis hebt aangesloten met een UTP-kabel wordt er door Sonos een Sonos draadloos netwerk gecreëerd (SonosNet). Het signaal wordt dan per speaker doorgegeven en de Sonos speaker is dus ook te bedienen als de speaker buiten het bereik van de router valt. Met name bij het plaatsen van een Sonos speaker in de tuin is het verstandig om er voor te zorgen dat je gebruik maakt van SonosNet, omdat dan de dichtstbijzijnde Sonos speaker binnenshuis het signaal kan doorgeven aan de Sonos speaker buiten.

Van plan om Sonos speakers aan te schaffen? Kijk dan op onze speciale Sonos aanbiedingen pagina voor de beste aanbiedingen van dit moment.

Sonos buitenspeakers

Sonos heeft speciale Sonos buitenspeakers. Helaas zijn deze Sonos buiten speakers niet draadloos. Het zijn passieve buitenspeakers die versterkt moeten worden door een versterker. De speakers zijn geoptimaliseerd voor de Sonos AMP. De buitenspeakers zijn beschermd tegen vocht, water, zout, spatwater, warmte, uv-straling en vrieskou. In combinatie met de Sonos AMP kan je gebruik maken van de Sonos App of Apple Airplay 2 voor het streamen van muziek.

De Sonos buitenspeakers en Sonos AMP zijn te koop bij HifiKlubben

Sonos buiten speaker

Sonos AMP met speaker ander merk

In combinatie met de Sonos AMP kan je uiteraard ook kiezen voor speakers van een ander merk. Bij Bol.com hebben ze verschillende passieve buiten speakers van andere merken tegen een lagere prijs, die qua kwaliteit niks onderdoen voor de Sonos buiten speakers.

Heb je een overkapping, dan kan je ook inbouwspeakers of normale passieve speakers van een ander merk op de Sonos AMP aansluiten.

Kijk voor inbouwspeakers van andere merken op Bol.com

Kijk voor buiten speakers van andere merken op Bol.com