Sonos Boost

Sonos Boost

De Sonos Boost geeft een krachtig 360˚-signaal dat door muren en plafonds heen gaat voor een optimaal bereik van je Sonos systeem. Het zendvermogen van de Boost is vergelijkbaar met in het bedrijfsleven gebruikte dure WIFI-routers en uitermate geschikt voor huizen met dikke muren en plafonds.

Je hebt een Sonos Boost nodig indien:

Het Wifi signaal van de router niet tot aan de plek waar de speakers staan komt. In dat geval raden we een Sonos Boost aan, aangezien deze een erg ruim bereik heeft om het Sonos signaal te verspreiden.

Ook als je router een zwak Wifi signaal heeft is een Sonos Boost aan te raden voor het creëeren van SonosNet. SonosNet is een apart netwerk dat het Sonos signaal verspreidt van speaker naar speaker. Je kan dit ook creëren door een andere Sonos component (bijv. een speaker) via een UTP-kabel aan te sluiten op de router.

Ik heb geen vrije poort meer op mijn router, kan ik toch een Sonos Boost aansluiten?

De Sonos Boost heeft twee ethernetpoorten. Je kan met de eerste poort de Sonos Boost met een utp-kabel op de router aansluiten, met de tweede nog vrije poort kan je de utp-kabel die je uit de router hebt verwijderd, vanwege het aansluiten van de Sonos Boost, aansluiten. De tweede ethernetpoort geeft het internetsignaal vervolgens door.

Heb ik een Sonos Boost nodig voor het creëeren van zones en koppelen van speakers?

Nee. Dit was in het verleden wel het geval, maar inmiddels kan je ook zonder Sonos Boost of bekabelde Sonos component zones aanmaken en synchroon muziek afspelen. Wil je echter een apart Sonosnetwerk (SonosNet) creëren, dan zal je minimaal één Sonos component bekabeld moeten aansluiten op je router. Dit kan een Sonos Boost zijn, maar ook een Sonos speaker, Playbar of Connect bijvoorbeeld.

Sonos Boost kopen