Sonos plafond speakers en muur speakers

Sonos muur en plafond speakersSonos kwam afgelopen maand weer met iets nieuws. Naast de al eerder aangekondigde Sonos AMP introduceerde Sonos een set muur speakers en plafond speakers. De naam voor deze nieuwe speakers is Sonos In-Wall. De speakers zijn ontworpen in samenwerking met Sonance.

Opvallend is dat het in dit geval niet om draadloze speakers gaat, maar om bekabelde inbouwspeakers. De speakers worden door Sonos speciaal op de markt gezet om aan te sluiten op de Sonos AMP, maar kunnen uiteraard ook op versterkers van andere merken worden aangesloten. De speakers zijn echter geoptimaliseerd voor de Sonos AMP en Sonos zegt hierover dat het digitale signaal op een specifieke manier wordt verwerkt via de Sonos AMP waardoor het geluid beter klinkt. Dit komt doordat de speakers de enige passieve speakers zijn met ondersteuning voor Trueplay tuning. Trueplay stemt het systeem af op de omgeving voor de optimale muziekbeleving. Daarnaast heb je de volledige Sonos-beleving in combinatie met de Sonos APP en de mogelijkheid om via Apple Airplay 2 muziek te streamen.

De stap van Sonos om met deze speakers op de markt te komen is op zich niet gek, want in de grootste afzet markt van Sonos, Amerika, zijn de huizen voorzien van dunne muurtjes waar je eenvoudig deze speakers in kan bouwen. In Nederlandse huizen zijn de stenenmuren iets minder geschikt, maar toch zien we ook steeds meer muur speakers terugkomen bij het bouwen van een huis, dus de vraag in Nederland zal ook zeker toenemen. Met een verlaagd plafond is het ook eenvoudig om de Sonos plafond speakers in te bouwen.

Sonos muur speaker

De muur speaker heeft een afmeting van 199,9 x 298,7 x 90 mm. Verdere specificaties zijn er over deze speaker niet bekend. De muur speakers worden per set van twee speakers verkocht. Qua grote is de Sonos muur speaker vergelijkbaar met de Sonos Play:5. Op foto’s van Sonos is te zien hoe de speakers mooi kunnen worden ingebouwd naast de televisie. Via de Sonos AMP kan je het TV geluid dan in een 2.0 opstelling afspelen. Je kan het vervolgens uitbreiden met een Sonos Sub en twee Sonos One (of Sonos Play:1, Sonos Play:3/Sonos Play:5) achter speakers tot een 4.1 surround systeem.

De grill kan je eenvoudig schilderen in de kleuren van de muur, zodat deze volledig opgaat in de muur.

De Sonos muur speaker is exclusief te koop bij HifiKlubben

Sonos muur speaker
Credits: Sonos.com

Sonos plafond speaker

De plafond speaker is ideaal als je omringt wilt worden door geluid. Hang twee of vier speakers in de hoeken van je kamer en je hebt een prachtig geluid dat overal in de kamer te horen is. De Sonos plafond speakers zijn ontworpen om onzichtbaar te zijn. Je hebt dus geen zichtbare speaker meer op je vensterbank of kast staan, maar een netjes weggewerkte speaker in het plafond dat zorgt voor omringend geluid door de hele kamer. Met Sonos True Play is het mogelijk om de speakers in te stellen voor optimaal geluid. True Play houdt rekening met de grootte, constructie en layout van de kamer waar de speakers zich bevinden. Je kan de grill van de speaker verven in de kleur van het plafond.

Ook de Sonos plafond speakers zijn speciaal ontworpen om bekabeld aan te sluiten op de Sonos AMP.

De Sonos plafond speaker exclusief te koop bij HifiKlubben

Sonos muur of plafond speakers of toch een ander merk?

Hoewel de plafond en muur speakers van Sonos voor de kwaliteit die ze leveren niet extreem hoog geprijsd zijn, kunnen we ons voorstellen dat je je afvraagt wat de toegevoegde waarde is om muur of plafond speakers van Sonos te kopen als je voor een veel lager bedrag een plafond speaker van een ander merk hebt. Laten we voorop stellen dat je iedere passieve speaker bekabeld op de Sonos AMP kan aansluiten. Het grote voordeel van de Sonos muur en plafond speakers is dat je ze kan instellen met Sonos True Play en dat de speakers specifiek zijn ontworpen voor gebruik met de Sonos AMP.

Geïnteresseerd in inbouwspeakers van een ander merk? Bij Bol.com verkopen ze plafond en muurspeakers van verschillende merken.