Sonos Beam Review

Sonos Beam Review

Na de Sonos Playbar en Sonos Playbase is er nu ook een compacte variant beschikbaar voor het afspelen van TV geluid en streamen van muziek, de Sonos Beam. Dit kon al met de Sonos Playbar en Playbase, maar de Sonos Beam is ook nog eens een slimme speaker waarmee je te zijner tijd de slimme assistenten van Google en Amazon Alexa mee kan aansturen. Voorlopig zijn deze slimme assistenten nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar zodra deze Nederlands gaan spreken is je Sonos soundbar er klaar voor. Het is volgens Sonos de meest veelzijdige smart speaker ter wereld. Lees er meer over in deze review van de Sonos Beam.

Kenmerken Sonos Beam

  • Compacte soundbar met alle functies die je van Sonos gewend bent.
  • Met de Sonos Beam kan je muziek afspelen die je streamt vanaf je smartphone of tablet.
  • De Sonos Beam zorgt voor een verbetering van je TV-geluid. Erg handig is de spraakversterking voor nog heldere dialogen.
  • Met afstandsbediening van je TV kan je het volume van de Sonos Beam regelen.
  • In de toekomst kan je de Sonos Beam aansturen met stembediening van Amazon Alexa. Het is een zogenaamde slimme speaker. Op dit moment is dit nog niet mogelijk in Nederland en België. Uiteraard kan je deze functie ook uitzetten.
  • Vanaf iOS devices als de iPad en iPhone kan je via Airplay 2 muziek streamen naar de Sonos Beam. Via Android is het mogelijk om via Chromecast te streamen. Ook Spotify Connect werkt met Sonos.
  • Met de speciale nachtmodus verminder je het basgeluid, zodat anderen niet wakker worden.
  • Je kan de Sonos Beam koppelen met de Sonos Sub voor nog meer bass.

Specificaties Sonos Beam

De Sonos Beam bestaat uit vier full-range woofers die zorgen voor een juiste weergave van stemmen op de middenfrequenties en een diepe, volle bass. Er is één tweeter die er voor zorgt dat de dialogen in films en series helder en duidelijk verstaanbaar zijn. De drie passieve radiatoren regelen de luchtverplaatsing in de Sonos Beam en zorgen ervoor dat de bass een warme sound heeft. De vijf D-klasse digitale versterkers zijn afgestemd op de speaker-drivers en akoestische architectuur. Uiteraard kan je ook bij deze Sonos speaker het een en ander naar eigen wens instellen. Zo kan je de bas en treble hoger of lager zetten per kamer.

Voor het bedienen van de Amazon Alexa assistent zijn er vijf far field microfoons in geplaatst. Deze zorgen voor geavanceerde beamforming en echo-onderdrukking op meerdere kanalen. Zodra het lampje op de Sonos Beam brandt, kan je Alexa een opdracht geven, bijvoorbeeld voor het afspelen van muziek.

Je kan de Sonos Beam via HDMI kabel of Optische audiokabel aansluiten met je TV.

De speaker weegt slechts 2,8 kilo, is 6,8 cm. hoog, 65,1 cm. breed en 10 cm. diep. De Sonos Beam is verkrijgbaar in het wit en het zwart.

Sonos Beam

Sonos Beam Review

Het installeren van de Sonos Beam is zoals we van Sonos gewend zijn erg eenvoudig. Zeker als je als Sonos speakers hebt aangesloten op je Wifi is het een fluitje van een cent. De stappen die je moet volgen na het downloaden van de app zijn erg eenvoudig, dus hier gaan we verder niet te veel op in. Binnen een paar minuten hoor je het geluid van je TV in ieder geval al uit de Sonos Beam klinken. Vervolgens is het nog even een kwestie van je afstandsbediening goed instellen, zodat je de Beam kan bedienen met de afstandsbediening van je tv. Zodra je de TV aanzet wordt de Sonos Beam geactiveerd en wordt automatisch het TV-geluid afgespeeld op de Beam. Maar wat is de kwaliteit van het TV-geluid? Uiteraard is het beter dan je normale TV-geluid, dit mag je ook wel verwachten van een soundbar. In vergelijking met de grotere Sonos Playbar en Sonos Playbase is het minder krachtig, maar voor het vullen van een middelgrote kamer is het een erg goede oplossing voor beter TV-geluid. Het geluid is helder, waarbij ook de basliefhebbers niets te kort komen. Ook op een hoger volume blijft het geluid helder. Met de opties spraakversterking komen de dialogen in films en series beter naar voren. Zet je de nachtmodus aan dan verdwijnt de bass grotendeels. Het design is zoals we van Sonos gewend zijn. De Sonos Beam heeft een strak en minimalistisch ontwerp met zo min mogelijk knoppen op het apparaat zelf, want in de toekomst kan je de Sonos Beam volledig bedienen met je stem waardoor knoppen overbodig zijn.

Sonos Beam 5.1 surround

Uiteraard hebben we de Sonos Beam ook getest met 5.1 surround. Hiervoor hebben we twee Sonos One SL speakers als achter speakers en de Sonos Sub voor het bassgeluid. Ook dit is erg eenvoudig qua installatie in de Sonos app en binnen een paar minuten geniet je van een goed TV-geluid dat per speaker erg goed is afgestemd. De achter speakers zorgen voor het achtergrond geluid en de dialogen komen van voor. Bij actie scenes merk je de toevoeging van de Sub, maar als je in een woning woont met slechte geluidsisolatie is het aan te raden om de Sub achterwege te laten om klachten van de buren te voorkomen.

Sonos Beam kopen

De Sonos Beam is te koop bij onderstaande webshops. Benieuwd naar actuele aanbiedingen? Kijk dan op de Sonos aanbiedingen pagina.