Draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes worden niet geleverd met een snoer, maar hebben een accu of batterijen. Dit betekent dat je geen lange snoer om hoeft te hangen als je de oordopjes in je oren hebt, maar slechts een bescheiden snoer in je nek hebt of helemaal geen snoer nodig hebt. Draadloze oordopjes worden vooral gebruikt als Bluetooth sport oordopjes en dit komt omdat deze oortjes vooral gedragen worden tijdens het sporten.

Het belangrijkste voordeel van het dragen van Bluetooth sport oordopjes, is dat je met deze oortjes meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het sporten. Je hebt geen vervelende snoer aan de oortjes zitten en dit betekent dat je zonder enige beperkingen goed kunt bewegen. Het enige nadeel van de oordopjes, is dat je de oordopjes op moet laten of moet voorzien van batterijen. Draadloze oordopjes kunnen namelijk geen energie uit een apparaat halen en hebben daarom een eigen energiebron nodig, zoals een accu of een batterij.

Bediening

Draadloze oordopjes werken met Bluetooth. Dit betekent dat je de oordopjes met Bluetooth met jouw muziekbron verbindt, bijvoorbeeld je telefoon of je tablet. Op de oordopjes zitten een paar knopjes om de Bluetooth sport oordopjes harder te zetten, zachter te zetten of eventueel uit te schakelen. Je muziek bedien je gewoon met de bron, ofwel jouw telefoon, tablet of bijvoorbeeld computer.

Bellen

Je kunt draadloze oordopjes niet alleen gebruiken om muziek te luisteren, maar ook om te bellen. Heb je de oordopjes met Bluetooth aangesloten op je telefoon en word je gebeld, dan hoor je jouw gesprekspartner door je oortjes heen. Wel moet je in dit geval oordopjes gebruiken die uitgerust zijn met een speaker. Zonder speaker op je oordopjes kun je jouw gesprekspartner wel horen, maar kun je zelf niets zeggen.

Noice cancelling

Als je muziek aan het luisteren bent, wil je niet dat jouw favoriete nummer verstoord wordt door allerlei omgevingsgeluiden. Door noice cancelling oordopjes aan te schaffen, heb je hier geen last van. Noice cancelling is een techniek die in twee varianten beschikbaar is, namelijk passieve noice cancelling en actieve noice cancelling. Passieve noice cancelling oordopjes verminderen het omgevingsgeluid door je gehoorgang af te sluiten, zodat je niets meer hoort als je de oordopjes in hebt. Actieve noice cancelling oordopjes produceren een soort anti geluid, waardoor je omgevingsgeluid helemaal niet meer kunt horen. Een voorbeeld van een systeem met actieve noice cancelling is Bose Quiet Control 30.

Draadloze sport oordopjes

Tijdens het sporten is het dragen van draadloze oordopjes erg prettig. Je kunt gewoon muziek luisteren tijdens het sporten, maar je zit niet steeds met dat vervelende draadje van je oortjes. Zeker als je veel en goed moet kunnen bewegen tijdens het sporten, is dit erg prettig.  Je ervaart geen beperkingen tijdens het bewegen, maar je kunt wel altijd je favoriete muziek luisteren tijdens het sporten.

Beste draadloze oordopjes

BeatsX Bluetooth oordopjes

BeatsX Bluetooth oordopjes zijn draadloze oordopjes die met Bluetooth werken. Je kunt de oordopjes verbinden met je smartphone of tablet en vervolgens zonder draadje muziek luisteren. Door de snellaadfunctie van de oordopjes, kun je de BeatsX Bluetooth oordopjes al binnen 5 minuten opladen en vervolgens twee uur lang gebruiken. Het enige nadeel van deze draadloze sport oordopjes, is het feit dat de oortjes niet zweetbestendig zijn. Ben je van plan om de oordopjes tijdens het sporten te gebruiken en zweet je veel, dan kun je wellicht beter andere draadloze oordopjes aanschaffen.

+ Snellaadfunctie voor snel opladen
+ Goede geluidskwaliteit
Niet zweetbestendig

Te koop bij Coolblue & Bol.com

Bose QuietControl 30

De Bose QuietControl 30 draadloze oordopjes draag je met een lichte nekband, die ook tijdens het sporten goed blijft zitten. De oordopjes hebben slechts een korte draad en deze draad is volledig in de nekband verwerkt. Een groot voordeel van de Bose QuietControl 30 draadloze oordopjes, is dat deze oordopjes omgevingsgeluid kunnen reguleren. Dit betekent dat je zelf kiest hoeveel omgevingsgeluid je hoort als je deze oordopjes draagt. Wil je helemaal niets horen, dan stel je dit zelf in. Wil je wel wat kunnen horen van je omgeving, bijvoorbeeld in het verkeer, dan kun je dit ook zelf instellen.

+ Aanpasbare noise cancelling filtert omgevingsgeluiden en ruis
+ Oordopjes zitten stevig en comfortabel
Niet zweetbestendig

Te koop bij Coolblue & Bol.com

Beats Powerbeats 3 Wireless

De Beats Powerbeats 3 Wireless oordopjes zijn draadloze oordopjes met een dubbele luidspreker. Door de aanwezigheid van een dubbele luidspreker, hebben deze draadloze oordopjes een uitstekend geluid. Verder hebben de oordopjes niet alleen een volumeregelaar, maar ook een ruisonderdrukking. Dit betekent dat als je deze oordopjes draagt, je zo min mogelijk last hebt van omgevingsgeluiden. Na het volledig opladen van deze draadloze oordopjes, kun je de oordopjes ongeveer 12 uur lang gebruiken. Dit betekent dat je de oordopjes niet vaak op hoeft te laden, ook niet als je de oortjes vaak gebruikt.

+ Snellaadfunctie voor snel opladen
+ Batterij gaat 12 uur mee
+ Zweetbestendig

Te koop bij Coolblue & Bol.com

JAM Fusion

De JAM Fusion draadloze oordopjes hebben een korte draad, maar hier heb je geen last van. De draad van de oordopjes ligt namelijk in je nek en dit maakt de JAM Fusion oordopjes onder andere geschikt om te dragen tijdens het sporten. Door de oorclips die op de oordopjes verwerkt zijn, blijven de draadloze oordopjes goed zitten. Verder zijn de oordopjes niet alleen zweetbestendig, maar ook waterbestendig (en dus bestand tegen bijvoorbeeld regen). Je verbindt de oordopjes met Bluetooth met je telefoon, tablet of computer en je kunt al jouw favoriete nummers direct afspelen op de draadloze oordopjes.

+ Goede prijs/kwaliteit (29,99 euro)
+ Zweetbestending en waterdicht
Accuduur (6 uur)

Jaybird X3 Sport

De Jaybird X3 Sport draadloze oordopjes zijn oordopjes met een korte draad en InEar-ontwerp. Omdat de draad van de oordopjes in je nek zit, heb je hier geen last van als je bijvoorbeeld aan het sporten bent. De oordopjes werken op basis van Bluetooth, bijvoorbeeld met je telefoon, tablet of zelfs met je computer. Een groot voordeel van de oordopjes, is het feit dat de Jaybird X3 Sport oordopjes een snellaadfunctie hebben. Je laadt de oordopjes 20 minuten op en hierna kun je een uur lang draadloos muziek luisteren. Laad je de oordopjes langer op, dan kun je ze uiteraard langer gebruiken.

+ Snellaadfunctie voor snel opladen
+ Batterij gaat 8 uur mee
+ Spatwaterdicht

Te koop bij Bol.com

Plantronics BackBeat Fit

De Plantronics BackBeat Fit zijn oordopjes die geheel zonder draad te gebruiken is. De oordopjes zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens het sporten, maar uiteraard kan je de koptelefoon ook voor andere doeleinden gebruiken. Omdat de Plantronics BackBeat Fit met een microfoon uitgerust is, kan je de oordopjes ook gebruiken om te bellen. Door de pasvorm van de draadloze oordopjes, blijft de Plantronics BackBeat Fit zelfs tijdens de meest intensieve work-outs op zijn plaats zitten. Verder zijn deze draadloze oordopjes helemaal waterdicht en op en top flexibel.

+ Oordopjes blijven goed in je oor zitten
+ Zweetbestending en spatwaterdicht
+ Inclusief sportarmband
Geen snellaadfunctie

RHA 750 Wireless

De RHA 750 Wireless oordopjes hebben we eerder al aan een test onderworpen. Deze draadloze oordopjes geven goed geluid, houden omgevingsgeluid goed tegen en blijven goed zitten. Door de goede pasvorm van de oordopjes, kan je de RHA MA750 Wireless oordopjes ook tijdens het sporten dragen. Laad je de ingebouwde batterij van de draadloze oordopjes helemaal op, dan kun je ongeveer 12 uur lang muziek luisteren. Je gebruikt de oordopjes met Bluetooth en kunt ze verbinden met je smartphone, maar ook met je tablet, mp3-speler of computer. Door de speciale aptX bluetooth techniek is het mogelijk om Hi-res muziek te streamen naar de oordopjes. Lees ook onze RHA 750 Wireless review.

+ Zowel oorhaakjes als nekband
+ Pauze- en volumeregelaar
+ Hi-res muziek mogelijk door aptX bluetooth techniek
+ Zweetbestendig
+ 12 uur batterij
Bastonen worden minder goed weergegeven

Te koop bij Bol.com