Bluetooth sport oordopjes

Bluetooth sport oordopjes zijn draadloze oordopjes die je kunt gebruiken tijdens het sporten. Sommige Bluetooth sport oordopjes zijn helemaal draadloos, maar er zijn ook oordopjes met een korte draad. Omdat deze draad in de nek ligt, heb je hier echter geen last van tijdens het sporten. Je kunt de oordopjes tijdens het hardlopen dragen, maar ook bij het fitnessen, op de wintersportvakantie of als je helemaal niet aan het sporten bent. Zo zijn de bluetooth oordopjes ook erg handig als je in de auto zit en muziek wil luisteren zonder dat je mogelijk verstrikt raakt in de draad van jouw oortjes.

Voor & nadelen

Een groot voordeel van de Bluetooth sportoordopjes, is het feit dat deze oordopjes jouw bewegingsvrijheid tijdens het sporten niet beperken. Zeker als je intensief sport en veel beweegt tijdens het sporten, is dit een pluspunt. Een klein nadeel van de draadloze sport oordopjes met Bluetooth, is dat je de oordopjes op moet laden. De oordopjes hebben namelijk wel een energiebron nodig en dit is doorgaans een ingebouwde batterij. Om de oordopjes te kunnen gebruiken, moet de batterij wel opgeladen zijn.

Hartslagmeting

Wat veel mensen niet weten, is dat sommige Bluetooth sport oordopjes ook de hartslag kunnen meten. Wil je weten hoe hoog jouw hartslag is tijdens het sporten, dan kun je bijvoorbeeld de Jabra Elite Sport oordopjes aanschaffen. Beide oordopjes spelen muziek af, maar kunnen tegelijkertijd je hartslag meten.

Meer meten?

Kijken we naar de Jabra Elite Sport, dan zien we dat deze oordopjes nog veel meer gegevens kunnen meten dan je hartslag. Zo kunnen deze draadloze sport oordopjes ook het aantal stappen meten als je aan het hardlopen bent en je hartslag meten. Deze draadloze oordopjes zijn dan ook het ultieme accessoire voor de actieve hardloper.

Bluetooth sportoordopjes kopen

Bij onderstaande webshops hebben ze een groot aanbod draadloze sport oordopjes en heb je de oordopjes morgen al in huis.

Welk merk bluetooth sport oordopjes?

Beats Powerbeats 3 Wireless

De Beats Powerbeats 3 Wireless oordopjes van Beats by Dre zijn volledig draadloze oordopjes. De oordopjes hebben een korte draad, maar deze ligt in de nek tijdens het gebruik en kan dus niet in de weg zitten als je bijvoorbeeld aan het sporten bent. De oordopjes bieden een goed geluid, hebben oorclips voor het beste draagcomfort en zijn tot 12 uur lang te gebruiken. Is de ingebouwde batterij van de oordopjes na 12 uur op, dan laad je de oordopjes gewoon weer opnieuw op. Nu kun je de oordopjes wederom 12 uur lang gebruiken om jouw favoriete muziek te luisteren.

Beats Powerbeats 3 zijn te koop bij Bol.comCoolblue

Plantronics BackBeat Fit

Plantronics bluetooth oordopjes

De Plantronics BackBeat Fit is een draadloze koptelefoon, die je tijdens het sporten op je hoofd kunt zetten. Door de stevige en flexibele pasvorm van deze draadloze koptelefoon, blijft de Plantronics BackBeat Fit goed zitten tijdens het sporten. Ook is de koptelefoon volledig waterbestendig, wat betekent dat je de Plantronics BackBeat Fit ook in de regen kunt dragen. Deze koptelefoon is vooral geschikt voor mensen die liever een koptelefoon dragen dan oordopjes, maar geen koptelefoon met draad willen dragen tijdens het sporten. De hoofdtelefoon is speciaal ontwikkeld voor sporters en dit merk je zeker als je de flexibele Plantronics BackBeat Fit draagt tijdens jouw work-out.

De Plantronics BackBeat Fit is te koop bij Bol.com & Coolblue

RHA MA750 Wireless

RHA MA750 Wireless

Naar onze mening erg fijne oordopjes tijdens het sporten zijn de draadloze oordopjes van RHA. De RHA MA750 Wireless oordopjes zitten erg comfortabel in je oren, omdat er zowel gebruik wordt gemaakt van een nekband als van oorhaakjes. Dit zorgt voor een fijne combinatie waarbij je vrij kan bewegen zonder dat de oordopjes losschieten. Wat ons betreft weegt dit voordeel ontzettend op tegen het enige nadeel van de RHA MA750 wireless, namelijk het ontbreken van een goede bas. De bastonen hadden van ons wat steviger gemogen, desondanks zitten ze heerlijk comfortabel tijdens het sporten, is er een stabiele bluetooth verbinding (HI-res) en klinkt de audio erg helder.

Lees onze volledige review van de RHA MA750 Wireless

De RHA MA750 Wireless is te koop bij Coolblue

Jabra Sport Pace Wireless

Jabra Sport Pace

De Jabra Sport Pace Wireless oordopjes zijn gedurende vijf uur lang helemaal draadloos te gebruiken. De oordopjes hebben een korte draad, maar deze draad ligt altijd in de nek en kan dus niet in de weg zitten tijdens het sporten. Verder zijn de oordopjes voorzien van oorclips, die ervoor zorgen dat de oortjes op hun plek blijven zitten. Door het toevoegen van de oorclips aan de Jabra Sport Pace Wireless oordopjes, kun je zelfs de meest intensieve sporten uitvoeren met deze draadloze oordopjes in je oren. De geluidskwaliteit van de oordopjes is goed, net zoals de flexibele en toch zeer stevige pasvorm.

Jabra Sport Pace draadloze oordopjes zijn te koop bij Bol.com & Coolblue

Jabra Elite Sport

Jabra Sport Elite

Veel draadloze oordopjes hebben een korte draad die in de nek van de gebruiker hangt, maar bij de Jabra Elite Sport oordopjes is dit niet het geval. Deze oordopjes hebben geen korte draad, maar zijn volledig draadloos. Nu denk je misschien dat de oordopjes niet goed in je oren blijven zitten tijdens het sporten, maar hier hoef je je geen zorgen om te maken. Door de goede pasvorm van deze Bluetooth sport oordopjes, blijven ze namelijk goed zitten. Daar komt nog bij dat de oordopjes zelfs je hartslag op kunnen meten, bijvoorbeeld als je aan het hardlopen bent.

Jabra Elite Sport oordopjes zijn te koop bij Bol.com & Coolblue

Philips SHQ7900CL

Philips oordopjes

De Philips SHQ7900CL oordopjes zijn draadloze oordopjes met een korte draad, die je in de nek kunt hangen om hier geen last van te hebben. De oordopjes worden met jouw telefoon, tablet of mp3-speler verbonden met Bluetooth en zijn vervolgens zowel op de muziekbron als op de oordopjes zelf te bedienen. De Philips SHQ7900CL hebben namelijk ook een controlepaneel op de draad zitten, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om het volume wat harder te zetten. Verder hebben de Philips SHQ7900CL oordopjes ook een microfoon en dit betekent dat je ook draadloos kunt bellen met deze Bluetooth sport oordopjes.

Philips SHQ7900CL is te koop bij Bol.com & Coolblue

Jaybird X3 Sport

Jaybird X3 Sport

De Jaybird X3 Sport oordopjes zijn volledig draadloos te gebruiken. Door de oorclips die op de oordopjes verwerkt zijn, blijven de draadloze sport oordopjes goed zitten tijdens jouw work-out. Verder houden de oordopjes het omgevingsgeluid goed tegen, zodat je je echt kunt focussen op jouw muziek en geen last hebt van andere geluiden. Door de snellaadfunctie van deze draadloze sport oordopjes, kun je de Jaybird X3 Sport na slechts 20 minuten opladen al 1 uur gebruiken. Heb je de oordopjes wat langer nodig voor een lagere work-out, dan laad je ze gewoon iets langer op. Uiteraard gaan de Jaybird X3 Sport oordopjes met een langere laadtijd ook langer mee dan een uur.

Jaybird sportoordopjes zijn te koop bij Coolblue

JAM Fusion

De JAM Fushion oordopjes zijn InEar-oordopjes die je zonder draad kunt gebruiken. Er zit wel een korte draad aan de oordopjes, maar deze draad ligt altijd in de nek en kan dus niet in de weg zitten. De oordopjes zijn zweetbestendig en waterdicht, bieden een goed geluid en hebben een klein controlepaneel aan de zijkant. Dit controlepaneel kun je gebruiken om het volume harder of zachter te zetten en jouw muziek even te pauzeren of juist weer te starten. Je laadt de oordopjes op met een micro-USB oplaadkabel, die standaard bij de JAM Fushion oordopjes geleverd wordt.

Bose SoundSport Wireless

Tot slot zijn er nog de Bose SoundSport Wireless oordopjes, speciaal ontwikkeld voor sportievelingen die tijdens het sporten geen last willen hebben van oordopjes met lange draad. De korte draad van deze Bluetooth sport oordopjes ligt altijd in je nek en kan daarom niet in de weg zitten. Met Bluetooth verbind je de oordopjes met jouw telefoon, tablet of eventueel zelfs met je computer en je kunt aan de slag. De oordopjes zijn niet alleen zweetbestendig, maar kunnen ook goed tegen de slechtere weersomstandigheden. Door de flexibele pasvorm van de draadloze oordopjes, kan iedereen de Bose SoundSport Wireless oordopjes dragen.

De Bose SoundSport Wireless oordopjes zijn te koop bij Bol.com & Coolblue