Sonos App

Sonos appSonos heeft naar onze mening de handigste multiroom app. Ze hebben dan ook een paar jaar voorsprong gehad in het ontwikkelen van de app voordat de concurrentie begon met het ontwikkelen van multiroom speakers. Het resultaat is een app waarmee je met meerder personen tegelijk muziek kan streamen naar je Sonos systeem. We gaan kort in op de mogelijkheden van de Sonos app.

Installeren Sonos App

De Sonos App is beschikbaar voor smartphones met een Android of iOs besturingssysteem en voor computergebruikers met een Mac of Windows computer.

De app kan je via deze links installeren op je smartphone:

App Store | Google Play

Op zoek naar de desktop versie van de app? Download dan de MAC of Windows software.

Sonos koppelen met de Sonos app

Nu is het nog zaak dat je je speakers koppelt met de Sonos app. Hiervoor start je de Sonos app en klik je op ‘Nieuw systeem installeren’. Zorg dat zowel je smartphone als de Sonos speaker zich binnen je Wifi bereik bevindt. Volg de instructies in de Sonos app en je hebt binnen een paar minuten je eerste speaker gekoppeld met de app. Hierna kan je nog meerdere Sonos speakers toevoegen en ze indelen in verschillende zones (kamers). Zo kan je een speaker in de keuken de naam keuken geven en ook de speaker in de woonkamer indelen. Wil je ze even later toch dezelfde muziek laten afspelen dan kan je ze groeperen.

Welke streamingdiensten werken met de Sonos app?

O.a. de volgende streamingdiensten werken met de Sonos App. Voor sommige streamingdiensten is een betaald abonnement echter wel vereist. Handig in vergelijking met een aantal andere apps is dat de streamingdiensten kunnen worden bediend vanuit de Sonos app. Je hoeft dus niet gebruik te maken van de apps van de streamingdiensten.

  • Spotify
  • Deezer
  • Apple Music
  • Google Play
  • Tunein Radio
  • Last.fm
  • Soundcloud
  • Audiobooks
  • Storytel

Mogelijkheden Sonos App

Bediening per kamer

Voor het hele huis kan je verschillende muziekstijlen afspelen. Luister jij graag beneden naar klassieke muziek, dan kunnen je kinderen boven op zolder naar de laatste hits van Katy Perry en Rihanna luisteren. Voor elke kamer kan je een andere sfeer kiezen. Overal dezelfde muziek? Met een paar klikken heb je alle kamers gegroepeerd en wordt overal dezelfde muziek afgespeeld. Het volume kan je per kamer afstemmen.

Muziek zoeken

Op zoek naar een nummer? Sonos zoekt tegelijkertijd op je netwerk harde schijf en aangemelde streamingdiensten naar het door jou gewenste nummer.

Ieder zijn eigen afspeellijst

Het aanmaken van afspeellijsten in Sonos is erg eenvoudig en je kan afspeellijsten maken met verschillende streamingdiensten of je netwerk harde schijf.

Wekker & Slaaptimer

Sonos maakt je s’morgens vroeg wakker met je favoriete muziek of radiostation. Je kan een wek schema instellen voor de hele week. Ook zijn meerdere wekkers mogelijk. Wil je slapen met muziek op de achtergrond? Met de slaaptimer kan je de muziek na een bepaalde tijd laten stoppen met afspelen.

Tune je speakers met Trueplay

Heb je een iPhone, iPad of iPod Touch, dan kan je je speakers tunen met Trueplay. Via de microfoon van je device wordt gemeten hoe geluid weerkaatst tegen muren en meubels om zo tot de meest optimale akoestische instellingen te komen. Helaas op dit moment enkel beschikbaar voor Apple gebruikers.