Heos by Denon Review

Heos by Denon

Het gerenommeerde hifi-merk Denon heeft een draadloos muzieksysteem gelanceerd, Heos by Denon. Net als andere merken kon ook Denon niet achterblijven op het gebied van streaming audio. Het bedrijf heeft vier in grootte variërende speakers op de markt gebracht; De Heos 1 (+Gopack), Heos 3, Heos 5 en Heos 7. We ontvingen deze vier speakers om uitgebreid te testen, de Heos Extend, Heos AMP en Heos Link vielen dus buiten deze test.

Op zoek naar Heos aanbiedingen? We hebben een overzicht met de Heos Aanbiedingen van dit moment

Installatie

Het is mogelijk om een Heos speakers aan te sluiten via een netwerkkabel of WIFI. Wij verbonden de Heos speakers via ons WIFI-netwerk. Hiervoor dient u de Heos by Denon app te installeren en je smartphone met de meegeleverde aux-kabel te koppelen aan de speaker. Vervolgens maakt de smartphone verbinding met de speaker en vult u het wachtwoord in van je WIFI netwerk, zodat de speaker verbinding kan maken met het netwerk. Deze wijze van verbinden met het WIFI netwerk dient u bij iedere speaker te herhalen. Als de speaker verbinding heeft gemaakt met het netwerk, kunt u de speaker een naam geven, bijvoorbeeld “Woonkamer” of “Keuken”, later kunt u meerdere speakers samenvoegen als één zone onder de tab “Ruimtes”. Bij de Heos 3 dient u ook nog aan te geven of u de speaker horizontaal of verticaal wilt plaatsen. De installatie van Heos by Denon werd door ons als zeer eenvoudig ervaren, de instructies in de app zijn helder en de speaker is binnen enkele minuten klaar voor gebruik.

Bediening

De Heos by Denon app is beschikbaar voor Android en iOS (Apple). Het afspelen van muziek via een door u geselecteerde speaker is eenvoudig en via de tab “Muziek” selecteert u de bron, bijvoorbeeld Deezer, Tunein Radio of de aux-ingang, waarvandaan u de muziek wilt afspelen. Via de tab “Huidige” kunt u vervolgens het volume aanpassen, het volgende nummer aanzetten en de afspeellijst wijzigen. Hoewel de app niet heel uitgebreid is, is het in het begin toch even zoeken naar bijvoorbeeld de huidige afspeellijst en de instellingen. Toch went dit en is na verloop van tijd de app handig in gebruik. Minpunt op dit moment is dat het nog niet mogelijk is om rechtstreeks vanaf het ontgrendelscherm de app kunt bedienen, in dat geval hoeft u niet de hele app te openen om de muziek op pauze of het volume zachter te zetten als u bijvoorbeeld telefoon krijgt. Een widget zou dit probleem in Android oplossen. Aangezien het om een relatief nieuw audiosysteem gaat, zal de app de komende jaren ook nog regelmatig verbeterd worden met een nieuwe update. Een groot nadeel is dat er op dit moment nog geen software is om via PC of MAC het Heos muzieksysteem te bedienen. U dient dus te beschikken over een smartphone of tablet om muziek te streamen via Heos by Denon speakers. Een ander nadeel is dat er op dit moment nog geen wekker en timer functie mogelijk is, dit staat echter wel op de planning, alleen kan door Denon nog niet worden aangegeven wanneer dit precies zal worden toegevoegd.

Kwaliteit speakers

Op dit moment zijn er vier verschillende speakers van Heos by Denon:

Heos 1 + Go Pack – De Heos 1 is op zichzelf al een erg fijne kleine speaker, maar in combinatie met een Go Pack (accu voor ca. 6 uur muziek), heeft u een mobiele speaker welke u ook kunt afspelen indien er geen stopcontact beschikbaar is. Maar ook als vaste speaker in een kleine kamer is deze speaker erg geschikt. De speaker is vochtbestendig en kan dus zonder problemen worden geplaatst in een badkamer. De Heos 1 heeft twee aangepaste drivers met een middenwoofer en een dome tweeter. Wij zijn van mening dat er een iets dieper geluid uitkomt in vergelijking met de Sonos Play 1, daarnaast is het erg handig dat de speaker zes uur meegaat zonder gebruik van stroom in combinatie met de Go Pack. Handige nieuwe functie is dat de Heos 1 via bluetooth te koppelen is aan een smartphone of tablet.

Heos 3 – De Heos 3 is geschikt voor kleine ruimtes als slaapkamer, keuken en terras. Ook kun je twee Heos 3 speakers koppelen als stereopaar, zodat je een nog grotere ruimte van perfect gesynchroniseerd stereogeluid voorziet. De Heos 3 is voorzien van twee speciaal ontworpen full-range drivers en twee Klasse-D versterkers. Hetgeen volgens Denon zorgt voor een groots, helder geluid in de kwaliteit van een opnamestudio. Wij ervaren het geluid ook als zeer krachtig en diep, een ideale speaker voor op bijvoorbeeld de slaapkamer.

Heos 5 – Deze middelgrote speaker voorziet een kleine woonkamer, keuken en kantoorruimte van een ruim geluid. De Heos 5 is voorzien van twee tweeters, twee mid-range drivers en één passieve radiator. De vier drivers worden elk aangestuurd door een Klasse-D versterker. Een actieve subwoofer ontbreekt dus bij de Heos 5, desondanks komt er een verrassend krachtig geluid uit. De speaker heeft een mooie klank die een ruimer bereik heeft dan de grootte van de Heos 5 doet vermoeden.

Heos 7 – De grootste en meest krachtige speaker met twee tweeters, twee midrange-drivers en subwoofer welke elk worden aangedreven door een klasse D-versterker. Allen aangestuurd met state-of-the-art digitale signaal verwerking. Er komt dan ook een erg krachtig geluid uit deze indrukwekkende speaker, zowel de hoge tonen als lage tonen worden perfect afgespeeld door de Heos 7. De H7 voorziet moeiteloos een grote woonkamer van muziek. Het is bij de H7 ook mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten op de speaker.
Met de Heos 7 heeft Heos tevens een krachtigere speaker in het assortiment dan Sonos, de grootste Sonos speaker, de Sonos Play:5, is van een iets lager niveau dan de Heos 7.

Mogelijkheden Heos by Denon

 • Het is mogelijk om Heos speakers als stereopaar te laten fungeren, er moet dan wel sprake zijn van hetzelfde type Heos speaker (Bijvoorbeeld een Heos 3 i.c.m. een Heos 3)
 • Beschikbare streamingdiensten: Spotify, Deezer, Tunein, Napster, Soundcloud, Tidal en Rdio (Laatste update: Augustus 2015)
 • Andere mogelijkheden voor het streamen van muziek:
  • Streamen vanaf uw smartphone of tablet
  • Streamen vanaf een netwerk harde schijf
  • Streamen middels een op de speaker aangesloten USB stick of harde schijf
  • Het afspelen van muziek via een AUX kabel (ook mogelijk om te streamen naar de andere speakers)
  • Streamen via bluetooth
  • Persoonlijke afspeellijsten maken
 • Heos Homecinema, naast losse speakers heeft u bij Heos ook de keuze uit een Heos soundbar met subwoofer. Op dit moment is 5.1 geluid i.c.m. twee Heos speakers nog niet mogelijk, zoals bij het Sonos Home cinema systeem wel mogelijk is.
 • Heos Link, met de Heos Link tovert u uw huidige stereosysteem om in een draadloze zone van het Heos systeem. Stream muziek via de speakers van uw huidige stereosysteem of in combinatie met Heos speakers.
 • Heos AMP, zijn uw speakers nog prima in orde, maar is uw stereo aan vervanging toe, dan is de Heos AMP een goede oplossing. De Heos AMP maakt het mogelijk om muziek te streamen naar een paar stereo luidsprekers. De Heos AMP is voorzien van geavanceerde klasse D digitale versterking en levert 100 watt vermogen per kanaal. Een usb-poort, optische digitale input en analoge input maken de Heos AMP tot een erg fijne vervanger van uw huidige stereosysteem met behoud van uw speakers.

Conclusie

Met Heos by Denon is er een waardige concurrent van Sonos op de markt gekomen. Naast de vele overeenkomsten, onderscheidt het merk zich met onder meer de USB aansluiting en de mobiele Heos 1 speaker. Het feit dat je alle Heos speakers als stereopaar kunt koppelen is ook een erg handige optie. Het ondersteunt op dit moment de belangrijkste streamingdiensten. De kwaliteit van de speakers is erg goed. Goed nieuws is ook dat de laatste versies van de Heos speakers compatible zijn met high-res muziek, oftewel 24-bit audio (tot 192 kHz samplingrate).

Het synchroon in multiroom-modus afspelen van de speakers gaat prima. Ook de app wordt steeds beter en handiger te bedienen. Volgens Denon wordt er hard gewerkt om de app verder te verbeteren en in de korte tijd dat wij de speakers hebben getest was er reeds een firmware en app-update beschikbaar, waarin al een aantal goede aanpassingen werden gedaan. Jammer is dat er op dit moment geen app is voor op de computer en geen wekker- en timerfunctie.

Op zoek naar aanbiedingen van Heos? Check dan onze aanbiedingen pagina van Heos

Heos is te koop bij: