Worden speakers gedeactiveerd bij het Sonos Trade up programma?

We krijgen regelmatig de vraag of je Sonos product gedeactiveerd wordt als je gebruik maakt van het Sonos Trade Up programma, of zoals het sinds kort genoemd wordt het Sonos Upgradeprogramma. Sonos fora staan namelijk vol met verhalen dat de Sonos speakers niet meer werken na het accepteren van de voorwaarden van het Trade Up programma. Om voor een en altijd duidelijkheid te scheppen hebben we vandaag even met Sonos gebeld en zij verzekerden ons dat de Sonos speakers en Sonos componenten niet gedeactiveerd worden of onklaar gemaakt worden. Hoe werkt het Trade up programma van Sonos en waar komt de verwarring op diverse forums vandaan?

Hoe werkt het Sonos Upgrade programma?

Om gebruik te maken van het Sonos Upgrade programma ga je naar je Sonos account, daar kies je voor het submenu Upgraden. In het overzicht zie je welke speakers in aanmerking komen voor een upgrade en het bijbehorende kortingspercentage.

Op dit moment krijg je bijvoorbeeld voor de Sonos Play:1 (2013) en Sonos Play:3 (2011) een korting van 15 % en voor de Sonos Play:5 (Gen 1, 2009), Sonos Connect:AMP en Sonos Connect (2006) een korting van 30 %.

Je kan deze korting gebruiken voor het aanschaffen van één nieuw product per kortingsvoucher die je in je account hebt staan. Heb je bijvoorbeeld een Sonos Play:5 geupgrade, dan kan je de 30 % korting inwisselen bij de aanschaf van een Sonos ARC voor 629,30 euro in plaats van 899,- euro.

Ga naar Sonos.com om gebruik te maken van het Upgrade programma

Heb je nog een oude Sonos Bridge liggen, dan kan je deze één op één upgraden met een Sonos Boost voor 30 % korting.

In je account kan je precies zien welke Sonos producten in aanmerking komen voor een upgrade. De speakers die je upgrade in ruil voor een tegoedbon, blijven ook na de upgrade werken en worden niet onklaar gemaakt of gedeactiveerd.

Hoogste korting op dit moment met Sonos op Sonos.com

Vanwege de upgrade korting is Sonos op dit moment het goedkoopst bij Sonos.com. Vanwege de corona pandemie zijn er wereldwijd veel problemen met de levering van elektronica en ook bij Sonos is er eerder een tekort aan speakers dan een overschot, dus aanbiedingen zijn er deze maanden vrij weinig. Met het upgrade programma kan je toch nog profiteren van een mooie korting van 15 tot 30 %.

Is Sonos Upgrade het zelfde als Sonos Trade up?

Om verwarring te voorkomen heeft Sonos de naam veranderd van Trade up naar Sonos Upgrade. Bij trade up denk je waarschijnlijk al snel aan omruilen en dat is precies de verwarring die de afgelopen maanden bestond omtrent het upgrade programma van Sonos. Hoe komt deze verwarring? In 2019 lanceerde Sonos het Trade up programma, omdat bepaalde hardware in de oudere Sonos speakers en componenten van het eerste uur niet meer mee kon met de functionaliteiten die Sonos wilde aanbieden. Daarom splitste Sonos haar systeem op in een Sonos S1 app en Sonos S2 app. De nieuwe speakers kan je niet meer bedienen met de S1 app, waardoor je dus min of meer wordt gedwongen om over te stappen naar de S2 app.

Sonos wilde gebruikers toen de keuze geven om met 30 % korting de nieuwe speakers en componenten als Sonos Port en Sonos AMP aan te schaffen, maar destijds werd verplicht gesteld dat de oude speaker of component van afstand werd gedeactiveerd. Omdat dit heel erg verwarrend was en niet helemaal volgens de Europese regelgeving was, is besloten om het deactiveren achterwege te laten, maar kan je nog steeds met een mooie korting nieuwe Sonos producten kopen. Het enige waar je dus rekening mee moet houden is dat sommige oudere speakers en componenten niet meer met de nieuwe S2 app van Sonos werken. Je kan beide systemen wel apart naast elkaar nog steeds gebruiken, maar je zal dan moeten wisselen van app en je kan een oudere speaker en nieuwe speaker dan niet meer koppelen.

Op dit moment is het ook mogelijk om de Sonos Play:1, Sonos Play:3 en Sonos Playbar te upgraden via het Sonos inwisselprogramma, deze werken echter nog altijd met de Sonos S2 app. Voor deze speakers en soundbar krijg je 15 % korting.