JBL kondigt JBL Charge 5 aan

In de JBL Charge serie komt er dit jaar een opvolger van de populaire JBL Charge 4 bluetooth speaker. De JBL Charge 5 krijgt een robuuster ontwerp en een verbeterde Bluetooth versie (5.1) wat zorgt voor een veel betere verbinding met je smartphone of tablet. De JBL Charge 5 beschikt over Bluetooth 4.2, dus er wordt een mooie stap gezet. Lees onze vergelijking tussen Sonos & JBL voor het maken van een goede keuze tussen deze twee speakermerken.

Ook de JBL Charge 5 is stof- en waterbestendig en heeft een IP67-rating. Dit betekent dat je de speaker zonder problemen naast het zwembad kan zetten, mee kan nemen naar strand en ook van regen in de tuin geen last zal hebben.

Ook intern verandert het een en ander aan de speaker. Zo heeft de JBL Charge 5 een ‘racetrackvormige’ driver, aparte tweeter en dubbele passieve radiatoren. Dit moet zorgen voor nog meer heldere audio en een indrukwekkend bass geluid.

Het is verder mogelijk om via de JBL PartyBoost functie meerdere speakers van JBL te koppelen aan elkaar voor een echt party effect.

Met een batterijduur van 20 uur hoef je niet bang te zijn dat de speaker tijdens een feestje uitvalt en ook op vakantie gaat de speaker vele dagen mee zonder dat je deze hoeft op te laden.

Het ontwerp is redelijk gelijk gebleven als bij de eerdere Charge speakers van JBL. Het enige verschil is de aanwezigheid van siliconen bumpers om valschade te voorkomen. De speaker is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart, rood, grijs, groen-blauw en camouflage kleur.

De speaker is in maart voor het eerst te koop bij Coolblue & JBL.nl en zal 179,99 euro kosten.