Gaat Sonos de Sonos Move Mini in Maart introduceren?

In maart introduceert Sonos vaak nieuwe producten. Ook dit jaar is de geruchtenstroom inmiddels op gang gekomen wat er in 2021 geïntroduceerd zal worden door Sonos. Vorig jaar werd de Sonos ARC, Sonos Five en de Sonos Sub Gen3 geïntroduceerd. Voor dit jaar zijn de verwachtingen dat er een kleinere variant van de Sonos Move wordt geïntroduceerd, misschien wel met de naam Sonos Move Mini. Daarnaast gaat het gerucht dat Sonos bezig is met een Sonos koptelefoon. Hoe en wat is nog even afwachten, maar feit is dat Sonos probeert om ieder jaar minimaal twee nieuwe producten te introduceren.

Wanneer introduceert Sonos deze nieuwe producten?

Wanneer komt de Sonos Move Mini uit? Dat blijft nog even gissen, maar er is een speciaal event gepland op 9 maart. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen we nog even moeten wachten op de introductie van de nieuwe speaker en is deze naar verwachting pas in september of oktober te koop. Vanwege het corona virus blijft het sowieso op dit moment een gok, omdat Sonos de afgelopen maanden de vraag met enige regelmaat niet aankon. Zo is de Sonos ARC en Sonos One SL bij meerdere webshops en fysieke winkels al een tijdje uitverkocht en is nieuwe voorraad ook snel weer op.

Wat weten we over de Sonos Move Mini?

Eigenlijk weten we er nog niet zo heel veel over. Het blijft op dit moment bij geruchten en we kunnen alleen maar concluderen dat als het om een Sonos Move Mini gaat het de tweede bluetooth speaker is van Sonos en ook de tweede mobiele speaker met een accu. De prijs zal naar verwachting lager liggen dan die van de grotere Sonos Move, welke 399,- euro kost.

We kunnen op dit moment alleen afgaan op de FCC-registratie van de nieuwe Sonos speaker. Hierbij weten we zeker dat de speaker voorzien is van zowel bluetooth als wifi 5. Op dit moment ondersteunt de Sonos Move ondersteuning voor Wifi 4. Daarnaast blijkt er uit dat er sprake is van een oplaadbare batterij, wat de speaker verplaatsbaar maakt. Het draadloze oplaadstation zal minder stroom nodig hebben dan bij de reguliere Sonos Move. Hieruit trekken we de conclusie dat het om een kleinere speaker gaat met een kleinere oplaadbare batterij. De Sonos Move neem je niet zo snel mee naar het park, maar misschien is dat bij de Sonos Move Mini wel het geval.