Wat is Sonos Radio?

Dit jaar lanceerde Sonos de streamingservice Sonos Radio. Waar de meeste Sonos gebruikers voor radio tot nu toe gebruik maakten van TuneIN Radio is er nu dus een tweede streamingdienst bij van Sonos zelf voor het afspelen van radio op je Sonos systeem. Uiteraard kan je Sonos Radio afspelen vanuit de Sonos app en de streamingdienst is automatisch toegevoegd aan de app.

Welke radiozenders zijn er beschikbaar?

Met Sonos Radio heb je de beschikking over meer dan 60.000 lokale en internationale radiozenders. Uiteraard behoren vrijwel alle Nederlandse radiostations tot het aanbod, maar ook heeft Sonos een aantal eigen radiostations gelanceerd. Deze 30 unieke radiostations spelen de meest beluisterde muziek van Sonos gebruikers af over de hele wereld. In verschillende genres kan je zo nieuwe muziek ontdekken en naar klassiekers luisteren.

Artist stations

Er zijn verschillende artist stations. Op deze advertentievrije radiozenders wordt de muziekkeuze bepaald door artiesten. Zij werken regelmatig de afspeellijst bij en de door hun geselecteerde muziek wordt continu afgespeeld op het station. Zo heeft Thom Yorke van Radiohead op de radiozender ‘In the absence thereof…’ zijn favoriete muziek selectie van dit moment gedeeld. Ook andere artiesten als Brittany Howard (Alabama Shakes) en David Byrne gaan de komende weken een Sonos radiostation lanceren.