Symfonisk nieuwe slimme speakers van Sonos & Ikea

Nadat Ikea al eerder innoveerde met slimme verlichting en bluetooth speakers, gaat het dit jaar de samenwerking aan met Sonos. Ikea en Sonos hebben een slimme speaker ontworpen onder de merknaam Symfonisk. In april wordt deze slimme speaker in Milaan voor het eerst aan het publiek getoond.

Samenwerking Ikea en Sonos

De samenwerking tussen Sonos en Ikea werd vorig jaar al aangekondigd na de introductie van de Ikea bluetooth speaker. De verwachting is dat de Symfonisk speakers een nieuwe markt moeten aanboren voor Sonos, want in lijn met de rest van het aanbod van Ikea zal niet de hoofdprijs worden gevraagd voor de slimme speakers. Op het gebied van geluidskwaliteit kan er echter niet te veel worden ingeleverd, want dat gaat weer ten koste van de reputatie van Sonos.

De speakers worden aangepast aan de afmetingen van de Ikea kasten, zodat de speakers eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in deze kasten. Zo zal er ook een Ikea Wifi speaker zijn die je direct aan de muur kan monteren en daarnaast als plank te gebruiken is.

Sonos App

De speakers zullen ook toe te voegen zijn aan de huidige Sonos-app en kunnen worden gebruikt in combinatie met de andere Sonos speakers.

De Symfonisk speakers zijn exclusief te koop bij Ikea

Symfonisk speakerSonos Ikea speaker