Wat is de goedkoopste Sonos speaker?

Sonos speakers zijn over het algemeen vrij duur. Tijd dus om uit te zoeken hoe je een goedkope Sonos speaker koopt. Op dit moment is de Sonos Roam de goedkoopste Sonos speaker. Deze compacte Sonos speaker met accu kan je zowel via Wifi als bluetooth koppelen met je smartphone.

De goedkoopste Sonos speaker die je op één plek in het huis zet is de Sonos One SL, deze is qua design hetzelfde als de Sonos One, maar dan zonder de microfoons voor spraakbediening. Regelmatig zijn er aanbiedingen met de Sonos One SL en kan je deze speaker voor onder de adviesprijs van 199,- euro kopen, maar wist je dat er een nog goedkopere speaker is die je met de Sonos app kan bedienen en zelfs gebruikt kan worden als achterspeaker voor de Sonos ARC en Sonos Beam?

De Goedkoopste Sonos speaker ooit

De goedkoopste Sonos speaker komt uit een samenwerking van Sonos en Ikea. De speaker is dan ook niet uitgebracht onder de merknaam Sonos, maar de typisch Zweedse Ikea naam Symfonisk. De Symfonisk speaker is exclusief verkrijgbaar bij Ikea, dat bekend staat om betaalbare meubels, maar sinds een aantal jaar ook op smarthome gebied een serieuze speler aan het worden is. Op dit moment heb je de keuze uit een boekenplankspeaker en een unieke tafellamp met speaker. De Symfonisk boekenplankspeaker is met 99,95 euro de helft goedkoper dan de Sonos One SL, uitgaande van de adviesprijs van 199,- euro van de Sonos One SL.

Goedkope Sonos speaker

Symfonisk boekenplankspeaker (99,95 euro)

De goedkoopste Sonos speaker is de Symfonisk boekenplank speaker van Ikea. Deze speaker werkt met de Sonos app en kan je ook koppelen met andere Sonos speakers, maar is een stuk voordeliger dan de Sonos One SL en Sonos One. Betekent dit dat je op het gebied van geluidskwaliteit iets inlevert? Ja dat wel, de geluidskwaliteit is prima, maar niet zo goed als bij de Sonos One en al helemaal niet te vergelijken met de Sonos Play:5. Toch zal deze Ikea boekenplank speaker voor de meeste mensen een goede en goedkope oplossing zijn voor het realiseren van twee achterspeakers voor een Sonos Beam of als Sonos speaker voor op de slaapkamer.

Je kan de Symfonisk boekenplank speaker kopen met wandbevestiging zodat je de speaker horizontaal of verticaal kan ophangen. Bij horizontaal ophangen heb je meteen een handige plank of hangende bedtafel erbij.

Met de knoppen op de speaker kan je je smartphone links laten liggen. Via de afspeelknop zet je het laatst afgespeelde nummer of radiozender op. Door twee keer op de afspeelknop te drukken kan je het volgende nummer afspelen. En met de volumeknoppen pas je zonder tussenkomst van je smartphone het volume aan.

De Symfonisk boekenplank speaker is verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

Symfonisk tafellamp met speaker (179,- euro)

De Symfonisk tafellamp speaker van Sonos en Ikea is een unieke Wifi speaker. De combinatie van een tafellamp en een speaker biedt verschillende voordelen. Zo heb je voor beide functionaliteiten maar één stekker en kan je het andere stopcontact dus gebruiken voor bijvoorbeeld de oplader van je smartphone.

De tafellampspeaker is qua speakergrootte vergelijkbaar met de Sonos One. De speaker heeft een rijk en helder geluid waarmee je eenvoudig een ruimte van ca. 25 vierkante meter kan vullen. Wil je in een iets grotere woonkamer muziek afspelen met de tafellamp speaker, dan is het aan te raden om twee tafellamp speakers als stereopaar te koppelen.

Ook de Symfonisk tafellamp met speaker is te gebruiken als achterspeaker voor een Sonos soundbar of soundplate.

Symfonisk speaker bedienen met de Sonos app

Voor het instellen van de Symfonisk speaker en afspelen van muziek maak je gebruik van de Sonos app. In deze app kan je de speaker ook koppelen met andere Sonos speakers, zoals de Sonos One of Sonos Beam. Bij de Sonos soundbars kan je twee Symfonisk speakers instellen als rechter en linker achterspeaker, voor 5.1 surround geluid. Erg mooi als je een boekenkast hebt achter je bank en daar op subtiele wijze twee boekenplankspeakers wilt inzetten als achterspeaker.

De goedkoopste Sonos speaker van Sonos zelf

De Sonos Roam SL is op dit moment de goedkoopste Sonos speaker van het merk Sonos. De speaker is een compacte speaker met accu. Je kan de Sonos Roam SL gebruiken via de Sonos app als deze via wifi verbonden is. Maar je kan de Sonos Roam SL ook via bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet, zodat je direct via bluetooth muziek kan afspelen op de speaker. De speaker is met een adviesprijs van 179,- euro op dit moment de goedkoopste speaker van het merk Sonos.