Welke Sonos heeft stembediening?

Sonos is in Nederland te bedienen met je stem via Google Assistant. De meeste Sonos speakers hebben inmiddels een ingebouwde microfoon zodat je ze kan bedienen met je stem. Heb je geen behoefte aan stembediening op je speaker, dan kan je de microfoon altijd uitzetten of je koopt één van de Sonos speakers zonder microfoon. Maar welke Sonos speakers kan je met je stem bedienen? We zochten het voor je uit in dit blog.

Welke Sonos speakers hebben stembediening?

De volgende Sonos speakers kan je bedienen met Google Assistant:

  • Sonos One
  • Sonos Move
  • Sonos Roam
Kan je speakers zonder microfoon ook muziek laten spelen met stembediening?

Heb jij in een bepaalde kamer een Sonos Five, Sonos One SL, Sonos Play:1 of andere Sonos speaker staan die niet voorzien is van een microfoon? Dan is het toch nog mogelijk om ze met stembediening muziek af te laten spelen. Hiervoor moet je uiteraard wel een andere speaker met een ingebouwde microfoon en Google Assistant ondersteuning in huis hebben, maar dit kan ook de veel goedkopere Google Nest Mini zijn.

Om een andere Sonos speaker, bijv. badkamer, aan te sturen geef je als commando: ‘Hey Google, speel Radio 538 af op badkamer’. Je geeft het commando dan dus in de buurt van de speaker waar wel een ingebouwde microfoon in zit.

Welke Sonos soundbars hebben stembediening?

De Sonos ARC en Sonos Beam zijn allebei voorzien van stembediening. Ideaal, want de tijd dat je een soundbar enkel voor tv-geluid gebruikte ligt ver achter ons. In veel woonkamers is de Sonos soundbar de basis van het muzieksysteem in huis eventueel aangevuld met een Sonos One of Sonos Five als achter speaker. De nieuwste soundbar, de Sonos Ray, is niet voorzien van spraakbediening.

Welke Sonos heeft stembediening?

Op dit moment zijn de Sonos One, Sonos Move en Sonos Roam de enige Sonos speakers met stembediening. De Sonos ARC en Sonos Beam zijn de soundbars van Sonos met ingebouwde stembediening. De Sonos Five, Sonos Ray, Sonos Sub en Sonos speakers waar de letters SL (SpeechLess) achterstaat hebben geen stembediening.

Wat betekent de afkorting SL achter sommige Sonos speakers?

De afkorting SL staat voor SpeechLess. De afkorting SL slaat op het ontbreken van een ingebouwde microfoon in de desbetreffende speaker. SL komen we tegen bij onder meer de Sonos One SL en Sonos Roam SL. Deze speakers zijn dus niet voorzien van een microfoon en kunnen dus ook niet met je stem worden bediend.

Kan je Google Assistant ook gebruiken als Sonos met bluetooth is verbonden?

Nee, je kan enkel van Google Assistant gebruik maken als de speaker gekoppeld is via Wifi.

Hoe werkt stembediening op Sonos?

Om stembediening te activeren moet je eerst op het microfoontje drukken op de speaker of soundbar. Zodra het lampje gaat branden, weet je dat de stembediening is aan staat. Vervolgens activeer je de Google Assistant met de zin ‘Hey Google’, waarna je een commando kan ingeven, bijvoorbeeld ‘zet de verlichting in de woonkamer aan’ of ‘speel Coldplay in badkamer’.

Heeft Sonos Google Assistant?

Ja, met de Sonos One, Sonos Move, Sonos Roam, Sonos ARC en Sonos Beam is het mogelijk om Google Assistant te gebruiken.