Denon presenteert nieuwe Denon Home

Denon HomeDenon Home is de nieuwe speaker serie van het merk Denon. Denon Home is de opvolger van HEOS by Denon en kan ook worden gekoppeld aan HEOS speakers en andere apparaten die HEOS compatibel zijn. Op dit moment zijn er drie Denon Home speakers aangekondigd door Denon, de Denon Home 150, Denon Home 250 en Denon Home 350. Je kan de speakers indirect bedienen via Google Assistent en Siri, ook hebben de speakers twee inactieve microfoons die in de toekomst met een firmware update kunnen worden geactiveerd om het direct mogelijk te maken om via spraakbediening de speakers te bedienen, welke assistenten je hiervoor kan gebruiken is nog niet bekend.

Wifi, bluetooth, USB, AUX-in en utp-kabel

Zoals we al gewend waren van de HEOS speakers is het mogelijk om de speaker te koppelen via zowel WIFI als bluetooth. Ook beschikken de speakers over een ethernetpoort, zodat je ze ook bekabeld kan aansluiten. Ten slotte is het mogelijk om een USB-stick of harde schijf met muziek aan te sluiten via de USB poort. Ook hebben de speakers een AUX-ingang, zodat je een cd-speler of lp-speler direct op de speaker kan afspelen en kan streamen naar de andere speakers.

Ondersteuning van verschillende streamingdiensten

Uiteraard ondersteunen ook Denon Home speakers verschillende streamingdiensten waaronder Spotify, Apple Music, Tidal, TuneIn, Napster en Deezer. Op de speakers zitten een aantal fysieke toetsen, waarmee je je favoriete zenders kan afspelen zonder tussenkomst van de app. Met het touchpanel kan je ook het volume vanaf de speaker bedienen.

Denon Home werkt met HEOS

Groot voordeel van Denon Home is dat ze nog steeds samenwerken met de HEOS speakers en andere HEOS apparaten, zoals soundbars, subwoofers en receivers. Je kan beide speakers dus vanuit één app bedienen. Dit is bij veel merken niet mogelijk als ze een nieuwe speaker serie introduceren.

Spraakbediening wordt in de toekomst ondersteunt

De Denon Home speakers beschikken over twee microfoons. Deze zijn nu nog inactief en het is de verwachting dat deze pas in de toekomst gebruikt gaan worden voor stembediening. We hebben gezien hoelang dit bij Sonos heeft geduurd, dus het is de vraag of Denon dit sneller voor elkaar krijgt. Je kan de speaker wel bedienen via stembediening op je smartphone of via een andere speaker met stembediening.