Sonos speakers instellen als standaard speaker Google Home

Een lang gekoesterde wens is om een aan Google Home gekoppelde Sonos speaker standaard te kunnen afspelen via een Google Home speaker, Nest Mini of Nest Hub. Waar de functie de afgelopen maanden al langer bekend was bij de bèta testers, is deze sinds een paar dagen voor iedereen beschikbaar. Een erg handige functie, want de geluidskwaliteit van de Nest Mini en Google Home speaker is natuurlijk niet te vergelijken met het geluid van je Sonos Playbar in combinatie met twee achterspeakers. Een goede optie dus om met één simpel commando je favoriete muziek af te spelen op de beste speaker in de kamer, in plaats van de volledige zin “Hey Google, speel U2 af op Sonos Woonkamer” iedere keer te hoeven op te noemen als je de muziek wilt aansturen. Hierdoor kan je op een goedkope manier je niet slimme Sonos speaker toch slim maken door een Nest Mini in de kamer te zetten. Uiteraard kan je met speakers als de Sonos One en Sonos Beam sowieso al je speakers direct muziek af laten spelen.

Sonos als standaard speaker instellen

Het is al enkele tijd mogelijk om Sonos speakers toe te voegen aan de Google Home app. Zodra je deze speakers terugziet in de Google Home app en je ook je Google Home speaker hebt ingesteld, ga je naar de instellingen van de Google Home speaker (Het radartje op de pagina van de desbetreffende Google Home speaker). Hier kan je voor deze specifieke speaker de standaard muziekspeaker instellen.

Maak je het liefst gebruik van de Google Home voor stembediening, maar heb je in dezelfde kamer een Sonos One staan. Zorg dan altijd dat de microfoon van de Sonos One uitstaat, zodat de speakers niet door elkaar antwoord gaan geven.

Zie je de optie voor de standaardmuziekspeler er niet tussen staan? Kijk dan even of je de laatste Google Home en Sonos app update hebt geïnstalleerd en dat je firmware is bijgewerkt.