Beats Powerbeats Pro review

De Powerbeats Pro zijn de oordopjes voor mensen die geen last willen hebben van kabels tijdens het luisteren van muziek. Ook voor sporters zijn de Beats Powerbeats Pro een aanrader, want door de oorhaken zitten de oordopjes stevig in je oren. Beats by Dre vroeg ons om de Powerbeats Pro te reviewen. In deze Powerbeats Pro review bespreken we de specificaties van deze earbuds en testen we de oordopjes onder meer op het gebied van geluidskwaliteit, bluetooth-verbinding, accuduur en draagcomfort tijdens het hardlopen.

Powerbeats Pro review in het kort

+ Eenvoudig verbinding maken met Apple devices met een simpele tik tegen de oplaadcase.
+ Goed draagcomfort en pasvorm.
+ Diepe bas en gebalanceerd geluid.
+ 24 uur luisterplezier in combinatie met oplaadcase.
+ In een kwartier opgeladen voor 4,5 uur muziek.
+ Bluetooth 5.0 voor meest stabiele verbinding.

Focus ligt op gebruik met Apple devices, maar is ook te gebruiken met Android.
Weinig geluidsisolatie.
Slechts IPX4 certificering (Spatwaterdicht).

Powerbeats Pro specificaties

 • 9 uur luisterplezier, oplaadcase zorgt zelfs voor meer dan 24 uur luisterplezier met tussentijds snel opladen.
 • In een kwartier opgeladen voor 4,5 uur luisterplezier.
 • Geen last van kabeltjes, de oordopjes zijn volledig draadloos.
 • Verstelbare oorhaakjes zorgen ervoor dat de earbuds stevig in je oren zitten, ook tijdens intensief sporten.
 • Zweet- en waterbestendig (Spatwaterbestendig, IPX4).
 • Het volume van de Powerbeats Pro kan je op beide oortjes regelen.
 • Snelle verbinding met Apple devices door de Apple H1-chip.
 • Bluetooth 5.0 zorgt voor een groot bereik en stabiele verbinding.
 • Vier verschillende maten oortips (oorkussentjes) meegeleverd voor optimale pasvorm.

De Powerbeats Pro zijn te koop bij Coolblue

Powerbeats Pro review

Bluetooth verbinding

De kwaliteit van Bluetooth oordopjes hangt grotendeels af van de kwaliteit van de bluetooth verbinding. In de Powerbeats Pro hoef je je daar geen zorgen om te maken. Allereerst het maken van verbinding met je apparaat. Dit is voor mensen met een iPhone of iPad een fluitje van een cent. De Powerbeats Pro is voorzien van een H1 chip van Apple. Deze chip zorgt ervoor dat je met een simpele tik met je smartphone tegen de oplaadcase meteen verbinding maakt met de oordopjes. Ook andere iCloud apparaten herkennen nu de Powerbeats Pro, voor een sneller verbinding.

Ook het verbinden van een Android apparaat is eenvoudig. Zorg dat de oordopjes in de meegeleverde oplaadcase zitten. Zet de oplaadcase open en druk een paar seconden op de pairing knop. De Powerbeats Pro verschijnt nu tussen de beschikbare bluetooth apparaten op je smartphone.

De verbinding is erg stabiel. Niet gek, want de Beats Powerbeats Pro is voorzien van Bluetooth 5.0. De best beschikbare Bluetooth versie van dit moment.

Design

Het design is strak zoals je van Beats mag verwachten. De grote ‘b’ is subtiel op beide oortjes verwerkt. De aanwezigheid van oorhaken doet vermoeden dat de oordopjes vooral tijdens het sporten worden gedragen, maar omdat de oorhaakjes goed verborgen zitten achter je oren kan je de Powerbeats Pro ook prima buiten het sporten om te dragen. De oordopjes zijn verkrijgbaar in het zwart, blauw, wit en groen.

Geluidskwaliteit

Zoals je van Beats by Dre mag verwachten zijn de oordopjes perfect afgesteld voor R&B en Rap. De Beats by Dre koptelefoons en oordopjes staan dan ook bekend om de diepe bas. Ook in de Powerbeats Pro is gekozen voor deze populaire sound die goed samengaat met de muziek van tegenwoordig. De bas is echter niet irritant aanwezig en ondanks de diepte zeer helder, zonder dat het ten koste gaat van de hoge en middentonen. De bas is zelfs iets minder aanwezig in vergelijking met andere Beats oordopjes. Niet dat de bas ontbreekt, zeker niet, maar in vergelijking met de eerdere oordopjes van Beats is deze iets minder aanwezig, zodat ook de weergave van pop, rock en dance goed worden weergegeven.

Jammer is dat er geen mogelijkheid is om de instellingen van de hoge, midden en lage tonen aan te passen. In de Beats app is helaas geen equalizer aanwezig.

Ondanks het ontbreken van kabeltjes is de synchronisatie tussen de twee oordopjes perfect. Je merkt dit met name ook bij het luisteren van podcasts en het voeren van telefoongesprekken, waarbij de stemmen perfect gelijk lopen.

Bediening

Er zitten op beide oordopjes drie knoppen voor het regelen van het volume en het pauzeren/afspelen van muziek. Klik twee keer op de afspeelknop en het volgende nummer wordt afgespeeld. Ook het opnemen en weigeren van oproepen gaat via de afspeelknop. Houdt de ‘b-knop’ langer ingedrukt om een oproep te weigeren.

Het volume kan je instellen via de knoppen. Op verschillende websites staat dat je het volume per oordopje apart kan regelen via de volume knoppen. Dit is niet helemaal waar, je kan weliswaar op beide oordopjes het volume van beide oordopjes aanpassen, maar niet het rechteroordopje harder zetten dan het linkeroordopje. Dit kan wel via de instellingen van sommige smartphones.

Naast de fysieke knoppen heeft de Powerbeats Pro sensoren om te detecteren of de earbuds in je oren zitten. Haal je één van de twee oordopjes uit je oren, dan wordt de muziek automatisch gepauzeerd. Stop je ze terug in je oren, dan wordt de muziek hervat. Dit werkt opvallend goed en snel. We maken nog al eens mee dat deze functie op andere oordopjes zit en maar de helft van de tijd werkt, de Powerbeats Pro detecteren direct of de oordopjes in je oren zitten of niet.

Batterij

De batterij is goed voor negen uur luisterplezier. Je kan de earbuds opladen in de meegeleverde stevige bewaarbox. Hierin klikken de oordopjes automatisch vast via magneetjes op de juiste positie om op te laden. Na vijftien minuten opladen heb je voldoende batterij voor 4,5 uur muziek luisteren.

De oplaadcase is tevens een powerbank voor je oordopjes. Ook zonder aanwezigheid van een stopcontact kan je de oordopjes dus opladen, zodat je in totaal wel 24 uur kan luisteren.

De oordopjes zijn voorzien van verschillende sensoren om te bepalen of je aan het luisteren bent. Is dit niet het geval, dan gaan de oordopjes in de sluimerstand, zodat de batterij langer meegaat. Op het moment dat je de Powerbeats Pro weer in je oren stopt, gaan de oordopjes automatisch weer aan.

Goede oordopjes voor tijdens het hardlopen

We hebben de oordopjes een aantal keer gedragen tijdens het hardlopen. Het fijne van earbuds is dat je geen last hebt van kabeltjes die in je nek hangen. Het voordeel van de Powerbeats Pro is de aanwezigheid van oorhaken. Dit zie je maar bij een beperkt aantal earbuds, waardoor de Powerbeats Pro één van de beste earbuds is voor hardlopers. De oorhaakjes zijn eenvoudig aan te passen voor een betere pasvorm. Ook de oorkussentjes, ook wel oortips genoemd, kan je aanpassen voor een betere pasvorm in de oren.

Powerbeats Pro Review

Beats App

De Beats app kan je vinden in de Apple App Store en Google Play Store. Met de app kan je het batterijniveau van beide earbuds controleren, de Bluetooth-naam van de oordopjes wijzigen en de Powerbeats Pro registreren bij Beats.

Ook voor het installeren van nieuwe firmware kan je gebruik maken van de app. Hiervoor zet je de Powerbeats Pro earbuds in de oplaadcase en de oordopjes worden automatisch bijgewerkt met de nieuwe firmware.

Wij hebben de app enkel getest via Android. Via een Apple device heb je meer mogelijkheden om de oordopjes naar wens in te stellen:

 • Microfoon instellen op links, rechts of automatisch.
 • Autoplay-detectie in- of uitschakelen.

Werkt met Siri

Met de Beats Powerbeats Pro kan je Siri activeren. Hiervoor zeg je “Hallo Siri” of je houdt de Beats-logoknop ingedrukt tot je een signaal hoort. Dit werkt uiteraard alleen als je de oordopjes verbonden hebt met een Apple device.

Gesprekken voeren via de Powerbeats Pro

Met de geïntegreerde microfoon kan je uiteraard ook gesprekken voeren. We hebben dit getest en dit gaat perfect.

Beats Powerbeats Pro kopen

* Beats heeft de Beats Powerbeats Pro tijdelijk beschikbaar gesteld voor deze review. Wij hebben geen vergoeding gekregen voor deze review, maar er zijn affiliate links in dit artikel verwerkt.