Airplay 2 werkt met Sonos

Sinds vandaag is het mogelijk om via Airplay 2 muziek te streamen naar je Sonos apparaten (voorlopig alleen de Sonos One, Sonos Play 5 (2e generatie) en Sonos Beam). Dat betekent dat het mogelijk is om met je iOS apparaat, bijvoorbeeld een iPhone of Ipad, muziek kan streamen naar een Sonos speaker. Heb je een oudere Sonos speaker? Deze kan enkel streamen via Airplay 2 indien deze is gekoppeld aan een Sonos speaker van de nieuwe generatie. Hiervoor moet je alleen even de nieuwste update van de app installeren. Maar wat is er zoal mogelijk met Airplay 2? We praten je in dit blog graag bij over de mogelijkheden van Airplay 2.

Muziek en podcasts streamen naar Sonos met Airplay 2

Heb je muziek en podcasts op je Apple device staan? Dan is het nu met Airplay 2 mogelijk om deze direct op je Sonos-speakers af te spelen. Airplay 2 is helemaal vernieuwd sinds de laatste update van Apple. Zo is multiroom inmiddels mogelijk en kan je dus ook naar meerdere Sonos tegelijk muziek streamen. Zo kan je dus zowel in je woonkamer als keuken dezelfde muziek afspelen, zonder te hoeven switchen. Ook kan je muziek streamen naar andere merken speakers dan Sonos die Airplay 2 ondersteunen. Zo kan je Sonos koppelen met speakers van andere merken.

Eén van de grootste irritaties van AirPlay was dat de muziek stopte als je werd gebeld. Met Airplay 2 is dit niet meer het geval. Je muziek blijft dus gewoon doorspelen als je je telefoon opneemt.

Ook films op je smartphone of tablet kan je nu voorzien van geluid via je Sonos systeem. Netflixen of YouTuben dus met geluid op je Sonos systeem is vanaf nu mogelijk.

Gebruik slimme assistent Siri voor het afspelen van muziek

Vanaf nu is het dus ook mogelijk om Siri opdracht te geven om je favoriete afspeellijst via Apple Music op Sonos af te laten spelen.