UE Wonderboom 3 review

UE Wonderboom review

Ben je op zoek naar een bluetooth speaker die je met gemak overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de UE Wonderboom de mini bluetooth speaker die je zoekt. Deze speaker van het merk UE is namelijk zo klein en licht, dat je het apparaat overal kunt gebruiken. Neem de speaker mee in je tas en je luistert je favoriete muziek in het park, aan het zwembad of gewoon in je eigen tuin. Meer over de UE Wonderboom, we besloten de UE Wonderboom te bestellen en kwamen tot de volgende review.

UE Wonderboom 3 review

De UE Wonderboom is een compacte Bluetooth speaker van het merk Ultimate Ears. Met een hoogte van 10,2 centimeter en een diameter van 9,33 centimeter is het een van de kleinere bluetooth speakers. Tel daarbij op dat de speaker slechts 425 gram weegt. Een ideaal formaat en gewicht dus om in te pakken in je koffer op vakantie of mee te nemen naar het park.

Zoals we gewend zijn van Ultimate Ears speakers kan de UE Wonderboom tegen een stootje. Je kan zonder problemen met de speaker overgooien, want als deze valt is er niks aan de hand. Zowel aan de boven als onderkant zit een stevige rubberen die meebeweegt bij een val op de grond. uiteraard hebben we het stoten niet uitgeprobeerd, maar qua ontwerp geloven we meteen dat de speaker schokbestendig is.

Het water- en stofbestendige ontwerp zorgt er voor dat de UE Wonderboom ideaal is om als buitenspeaker te gebruiken. Een regenbui, val in het zwembad of zand van het strand, de UE Wonderboom overleeft het allemaal door de IPX7 gecertificeerde bescherming tegen water en stof. Je kan de UE Wonderboom 30 minuten tot 1 meter diep onder water houden zonder dat de speaker beschadigd raakt. Kleine tip, zorg er wel voor dat je de Micro-usb ingang goed afgesloten hebt. Erg handig is verder dat de speaker vanzelf weer komt bovendrijven als deze in het water valt, dieper dan 1 meter wordt hiermee voorkomen.

De speaker heeft een bluetooth bereik van 30 meter. Ultimate Ears staat bekend om het grotere bluetooth bereik in vergelijking met merken als JBL en Bose.

UE WonderboomKoppelen met bluetooth & bediening

De speaker heeft drie knoppen bovenop. Met de knop met het streepje zet je de speaker aan. Druk op de knop met het puntje om de speaker met je smartphone of tablet te koppelen via bluetooth. Dit ging erg snel en eenvoudig, als je de speaker een volgende keer weer aanzet dan maakt deze automatisch weer verbinding met het dichtstbijzijnde bluetooth apparaat. De derde knop zit verstopt achter het UE logo. Hiermee kan je een nummer pauzeren, klik er twee keer snel achter elkaar op en je gaat verder naar het volgende nummer.

Aan de zijkant van de speakers staan een grote plus en min. Dit zijn twee volume knoppen die we inmiddels gewend zijn van Ultimate Ears en ook tegen kwamen op de UE Roll 2. Met deze knoppen kan je uiteraard het volume bedienen en als je ze beiden indrukt dan laat de speaker via een geluidsignaal weten wat het batterijniveau is.

Batterij

Met een batterijduur van ongeveer 10 uur gaat de speaker lang genoeg mee om een hele dag van muziek te kunnen genieten. Let wel op, want de 10 uur is gemeten op gemiddeld volume niveau. Zet je de speaker op het hoogste volume, dan is de batterijduur ook korter.

Geluidskwaliteit Ultimate Ears Wonderboom

Het belangrijkste dat je wilt weten in deze review is natuurlijk de geluidskwaliteit van de UE Wonderboom. Het is geen speaker met een duidelijke voor- en achterzijde, het betreft een 360 graden speaker. Dit betekent dat je de speaker niet naar je luisterpositie hoeft te richten, maar dat er geluid uit alle zijden van het apparaat komt. Ga je in een kring om de UE Wonderboom heen zitten, dan kan iedereen de muziek uit de speaker precies even goed horen.

Wij zijn erg onder de indruk van de geluidskwaliteit en het bereik van dit kleine speakertje. Bij een normaal volume kan de speaker een middelgrote ruimte met gemak van muziek voorzien. Verrassend is de volle bas van deze mini speaker. De lage tonen zijn helder en vol, zonder dat dit de hoge tonen overstemd. Ook de hoge tonen worden realistisch weergegeven door de speaker.

Extra mogelijkheden

Heb je meerdere UE Wonderboom speakers dan is het mogelijk om deze met elkaar te pairen. Ideaal voor een feestje, waarbij je muziek wilt van meerdere kanten. Houdt hiervoor de powerknop ingedrukt tot je een geluidje hoort ten teken dat de speaker een andere UE Wonderboom speaker zoekt. De kwaliteit hiervan kunnen we helaas niet meenemen in deze review, omdat we de beschikking hadden over één speaker. Ook is het mogelijk om twee smartphones tegelijk te koppelen met de speaker.

Keuze uit verschillende kleuren

Een aantal voorbeelden van de meer dan 10 kleuren waar je uit kan kiezen.
UE WonderboomUE Wonderboom PaarsUE Wonderboom Oranje

Voor & nadelen UE Wonderboom
Voordelen:

  • De speaker heeft 360 graden geluid. Je hoeft de UE Wonderboom dus niet in jouw luisterrichting te draaien.
  • De speaker is erg compact en licht in gewicht, je neemt de speaker dan ook eenvoudig mee op reis of naar het park en strand.
  • De speaker heeft een zeer groot bluetooth bereik van ongeveer 30 meter.
  • Je kunt twee Wonderboom speakers met elkaar verbinden voor een nog beter geluid.
  • De speaker heeft een stof- en waterbestendig ontwerp.

Nadelen:

  • De accuduur van de speaker is 10 uur. Dit is voor de meeste mensen genoeg, maar er zijn bluetooth speakers met een langere accuduur.
  • De speaker heeft geen AUX-ingang. Je kunt dus geen AUX-kabel gebruiken om muziek af te spelen.
  • De speaker heeft geen app.

De UE Wonderboom: iets voor mij?

De UE Wonderboom speaker is voornamelijk geschikt voor mensen die een kleine, lichte en compacte speaker zoeken. De speaker produceert minder op een hoog volume als de middelgrote bluetooth speakers, maar heeft in vergelijking met andere bluetooth speakers van dit formaat een prima bereik op normaal volume, mede door het 360 graden ontwerp. Omdat de speaker een stof- en waterbestendig ontwerp heeft, kun je de speaker prima buiten gebruiken. Met een accuduur van 10 uur heb je van s’ochtends tot s’avonds plezier van de speaker. De speaker is een aanrader als je op zoek bent naar een bluetooth speaker voor op vakantie en voor in de tuin.

UE Wonderboom kopen

Onderstaande webshops bieden op dit moment de UE Wonderboom het goedkoopst aan: