UE Roll 2 review

UE Roll 2 review

Ultimate Ears gaf ons de mogelijkheid om de opvolger van de UE Roll, de UE Roll 2, te reviewen. De eerste versie van deze speaker van het bekende merk Ultimate Ears werd eerder al beoordeeld met maar liefst 5 sterren door techmagazine What Hi-Fi?. We zijn dan ook erg benieuwd of de verbeterde UE Roll 2 in onze review net zo goed naar voren komt als zijn voorganger.

De UE Roll 2 in het kort

 • 13,5 centimer ronde speaker
 • Accuduur: 9 uur
 • Gewicht: 303 gram
 • Ideaal voor gebruik bij het zwembad, op het strand en in het park
 • Water- en stofbestendig
 • Krachtig geluid over 360 graden
 • Elastisch koord voor het bevestigen van de UE Roll 2
 • Opblaasbaar kussentje meegeleverd voor gebruik in het zwembad

De UE Roll 2 is inmiddels niet meer verkrijgbaar, kijk voor andere UE speakers op Bol.com

Design

Ultimate Ears Roll 2
De UE Roll 2wordt geleverd met usb-oplader en drijvende floatie

De UE Roll 2 is een ronde speaker in de vorm van een perfecte cirkel. Qua ontwerp is deze tweede versie van de UE Roll precies hetzelfde als zijn voorganger de UE Roll. Verbeteringen zijn het bluetooth bereik (ca. 30 meter) en een krachtiger geluid (+ 15%) in vergelijking met de eerste versie.

Erg fijn aan deze bluetooth speaker is dat de UE Roll 2 erg goed tegen een stootje kan. De speaker laten vallen zal tot op zekere hoogte geen probleem opleveren. Ook is de speaker stof- en waterbestendig, zodat de speaker erg geschikt is voor het buiten afspelen van muziek. Met het meegeleverde opblaasbare luchtkussentje kan de speaker zelfs worden meegenomen in het zwembad.

De speaker is 13,5 cm. breed, zodat hij eenvoudig mee te nemen is. De UE Roll 2 kan je aan het elastische koord aan de achterkant van de speaker ophangen of je legt de speaker in het midden van de ruimte voor optimaal 360 graden geluid. Met de 6 verschillende opvallende en hippe designs is er altijd wel een UE Roll 2 die bij je past.

UE Roll 2 verbinden met je smartphone

Aan de achterkant zit een power knop en een knop om de UE Roll 2 te koppelen met een smartphone

Aan de achterkant van de speaker vind je twee knoppen. De bovenste knop is de power-knop waarmee je de speaker aan- en uitzet. De onderste knop is om de speaker te koppelen via bluetooth met je smartphone. Zoek op je smartphone bij bluetooth apparaten de UE Roll 2 en je bent binnen een paar seconden klaar om muziek naar de speaker te streamen.

Bediening / App

Aan de voorkant van de speaker zitten twee knoppen. Een grote plus en een grote min. Hiermee kan je het volume harder of zachter zetten.

Voor het afspelen van muziek ben je uiteraard afhankelijk van muziek die je via je smartphone kan afspelen. Dit kan onder meer via een streamingdienst als Spotify, Radio app of muziek die je op je smartphone hebt opgeslagen. Uiteraard is het ook mogelijk om de speaker met andere apparaten met bluetooth te koppelen, bijvoorbeeld een tablet.

In de Playstore (Android) of Appstore (iOS) is de UE Roll app beschikbaar. Via de app kan je onder andere:

 • De UE Roll 2 in- en uitschakelen
 • Batterij checken
 • Volume regelen
 • Twee UE Roll’s pairen
 • Block party – Met deze functie in de app kan je 3 smartphones tegelijk koppelen aan de Ultimate Ears Roll 2 en kunnen je vrienden ook muziek afspelen op de speaker. De muziek van je vrienden zat? Dan kan je ze weer uit de app verwijderen.
 • Equalizer instellen
 • Alarm instellen – Ons is het echter nog niet gelukt om de gewenste tijd in te stellen, de tijd verspringt terug naar de standaardtijd van 7 uur. We gaan navraag doen bij Ultimate Ears wat er op dit moment fout gaat.
 • Verder is er nog een instellingen pagina, waar je de naam kan wijzigen en de speaker kan updaten.

Geluidskwaliteit

Voor een compacte speaker van maar 13,5 cm. breed komt er een helder en krachtig geluid uit. Ook bij het afspelen op het hoogste volume blijft de kwaliteit van de muziek gewaarborgd.

De basstonen hadden iets voller gemogen, maar de vraag is of je dat van zo’n compacte speaker mag verwachten. In vergelijking met andere bluetooth speakers van dit formaat en deze prijsklasse is de bass in ieder geval goed genoeg.

Leg de speaker in het midden van het gezelschap en iedereen heeft eenzelfde geluidsbeleving, omdat de UE Roll 2 het geluid 360 graden rond afspeelt. De speaker is geschikt voor muziek op studeerkamer, badkamer, slaapkamer en kleine woonkamer.

Eindoordeel

UE Roll 2 in bad
Met het opblaasbare kussentje, kan je de UE Roll 2 ook meenemen in het zwembad of bij gebrek daaraan in bad

Een ware topper in het segment ‘mini bluetooth speakers’. Het blijft ongelofelijk dat deze kleine speaker zo’n krachtig en helder geluid kan produceren. Het koppelen van de bluetooth speaker met je smartphone gaat zonder moeite en met de app zijn er veel mogelijkheden om alles naar wens in te stellen. Het bluetooth bereik is met 30 meter erg ver. De stevige UE Roll 2 is eenvoudig mee te nemen en te bevestigen aan het elastische koord. Met de Block party functie in de app kunnen ook je vrienden muziek streamen naar de speaker.

De speaker is te koop bij Bol.com