Sonos Playbase

Sonos heeft een nieuwe Sonos speaker op de markt gebracht voor beter tv geluid, de Sonos Playbase. Waar de Sonos Playbar ideaal is voor als je de tv ophangt, is de Sonos Playbase bedoelt voor als je de tv op de standaard neerzet. Ideaal dus als je geen mogelijkheden hebt om de Sonos Playbar netjes op te hangen. In dat geval kan je het beste kiezen voor de Playbase.

Sonos Playbase: Specificaties

 • Tien versterkte speakers zorgen voor een diepere bass en loepzuiver TV geluid
  • Zes in de middenfrequentie
  • Drie tweeters
  • Één woofer
 • Met spraakversterking zorg je ervoor dat je de dialogen beter kan horen en verlaagt de intensiteit van hardere omgevingsgeluiden.
 • Nachtvolume zorgt ervoor dat het volume lager is, zachte geluiden duidelijker klinken en harde geluiden juist automatisch worden aangepast naar zachte tonen.
 • Speelt, eenmaal aangesloten op je tv, ook het geluid af van je gaming devices, blu-ray spelers en tv ontvanger van je provider.
 • Kan tv’s ondersteunen van maximaal 35 kilo.
 • Voeg een SUB en twee Sonos speakers toe voor draadloos 5.1 surround geluid.
 • Stream met de Sonos App eenvoudig muziek naar de Sonos Playbase & gekoppelde speakers.

Is de Sonos Playbase volledig draadloos?

Sonos Playbase

Nee, net als bij de Sonos Playbar dien je de Sonos Playbase te verbinden met een optische audio kabel met de tv. Ook is er uiteraard de voedingskabel. Omdat de tv op de Playbase staat kan je de kabels netjes wegwerken achter de Playbase en de TV. De Sonos Sub en eventuele achterspeakers, bijv. twee Sonos Play 1’s, hebben enkel een voedingskabel nodig. De muziek of tv geluid wordt via Wifi naar deze speakers gestreamd.

Installatie Sonos Playbase

Als eerste wil je de Sonos Playbase met je thuisnetwerk verbinden. Dit kan via WiFi of met een utp-kabel. Verbind je de Playbase via een ethernetkabel, dan kan je via de tweede utp-poort het netwerksignaal doorgeven voor bijvoorbeeld je TV ontvanger of Smart TV.

Mocht je de Sonos app nog niet hebben geïnstalleerd, dan ga je naar Google Play of de Appstore om deze te downloaden. Met deze handige app is het koppelen van je speaker aan het netwerk erg eenvoudig. Ga naar instellingen en kies voor de optie “Speler of Sub toevoegen”. Volg de instructies en je speaker is binnen een minuut verbonden met je netwerk. Vervolgens kan je de speaker een naam geven (Bijv. TV kamer) en heb je de mogelijkheid om een Sonos Sub en achterspeakers te koppelen. Zowel de Sonos One SL, Sonos One als de Sonos Play:5 zijn geschikt als achterspeakers. Wij raden de Sonos One aan als achterspeaker.

Vervolgens moet je de Sonos Playbase nog verbinden met je televisie. Waar veel soundbars gebruik maken van HDMI voor het doorgeven van het geluid, maakt Sonos gebruik van een digitale optische kabel. Na het aansluiten van de kabel moet je nog de afstandsbediening van je tv instellen, zodat je het volume van de Playbase kan instellen met de afstandsbediening van je tv. Ook dit kan eenvoudig via de app onder de optie “installatie en bediening tv”, welke je vindt onder instellingen –> instellingen kamer –> kies de kamer met de playbase.

Design

Ook de Playbase zal je vol trots tonen aan vrienden en familie. Het is een slanke speaker die erg goed is afgewerkt. De behuizing is van een zeer hoge kwaliteit en de speaker is iets zwaarder dan je in eerste instantie verwacht. Dit moet ook wel, want de Playbase kan maar TV’s dragen van maar liefst 35 kilo. De Sonos Playbase heeft 43.000 gaatjes, een techniek die eerder al in de Sonos Play:5 werd gebruikt, voor het optimaal verdelen van geluid. De gaatjes zijn van een afstandje bijna niet te zien, waardoor je je bijna gaat afvragen waar het geluid vandaan komt. Subtiel detail is dat de gaatjes aan de zijkant van de Playbase groter worden, voor een bredere verdeling van het geluid. De Playbase is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Sonos Playbase kopen

De Sonos Playbase is niet meer te koop, kijk voor alternatieven op de Sonos homecinema pagina