Sonos Bridge

Sonos Bridge

Met een Sonos Bridge verbind je het Sonos muzieksysteem met de router. je sluit de Bridge aan met een utp-kabel op de router. Je kan de Sonos speakers draadloos in het huis neerzetten en met één druk op de knop van uw speaker is deze verbonden met het Sonos systeem. Je kunt direct beginnen met het draadloos muziek streamen naar de Sonos speaker.

Sonos Bridge niet meer nodig

De Sonos Bridge is inmiddels opgevolgd door de Sonos Boost. Dit artikel is inmiddels dan ook verouderd. We raden voor de actuele informatie de volgende artikelen aan:

Heb ik een Sonos Bridge nodig?

Indien u uw Sonos speakers of componenten (bijv. Sonos Connect) draadloos via Wifi als multiroom muzieksysteem wilt laten functioneren dan is een Sonos Bridge of Sonos Boost (de opvolger van de Bridge) noodzakelijk. U kunt uw Sonos systeem ook zonder Bridge laten functioneren door de speaker of sonos component direct via een utp kabel te verbinden, de speaker fungeert dan als bridge om verbinding te maken met de andere speakers. Dit is indien uw router in de meterkast staat soms lastig, omdat u dan een utp kabel moet trekken naar de positie van de Sonos component. Voordeel hiervan is wel, dat u een directe verbinding hebt met de router in huis, zodat streamen sneller gaat. Maar ook de Bridge heeft een groot bereik, dus meestal hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Heeft u maar één speaker of gaat u de speakers niet gebruiken als multiroom systeem (synchroon afspelen), bijvoorbeeld omdat u één speaker in de slaapkamer heeft staan en de andere speaker in de woonkamer, dan kunt u deze speakers ook direct laten verbinden met de router. Een bridge is dus enkel noodzakelijk indien:

1. U uw Sonos speakers in één kamer synchroon wilt laten afspelen en u niet de mogelijkheid heeft om een directe utp kabel op één van de Sonos componenten aan te sluiten
2. Indien het bereik van uw router de speaker niet haalt, in dat geval raden we een Sonos Boost aan, aangezien deze een beter bereik heeft.

Zie ook het artikel over de ideale setup van Sonos voor uw situatie.

Ik heb geen vrije poort meer op mijn router, kan ik toch een Sonos Bridge of Sonos Boost aansluiten?

De Sonos Bridge en Sonos Boost hebben twee ethernetpoorten. U kunt met de eerste poort de Sonos Bridge met een utp-kabel op uw router aansluiten, met de tweede nog vrije poort kunt u de utp-kabel die u uit de router heeft moeten verwijderen, vanwege het aansluiten van de Sonos Bridge, aansluiten. De tweede ethernetpoort geeft het internetsignaal vervolgens door.

Sonos Bridge of Sonos Boost?

De Sonos Boost is de verbeterde opvolger van de Sonos Bridge met drie antennes die 360 graden signaal uitstralen door muren en plafond. De Sonos Bridge is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Indien je regelmatig storingen ondervindt, is een Sonos Boost waarschijnlijk een oplossing om uw Sonos componenten beter te verbinden.

Sonos Bridge kopen

De Sonos Bridge is niet meer te koop. Deze is vervangen door de Sonos Boost.