RHA MA750 Wireless

Review RHA MA750 WirelessRHA MA750 Wireless zijn de bluetooth oordopjes van het merk RHA. RHA stuurde ons de RHA MA750 Wireless op voor een review. Tijd dus voor een uitgebreide test van deze bluetooth MA750 oordopjes. Als we de oordopjes voor het eerst uitpakken zien we een paar mooie en stevige oordopjes in een erg fraaie doos. De combinatie van een nekband en oorhaakjes lijkt op het eerste gezicht ideaal voor een groot draagcomfort tijdens het sporten. Erg handig is dat de oordopjes een magnetische achterkant hebben, zodat je ze eenvoudig aan elkaar klikt als je de oordopjes niet gebruikt. De kenmerken van de RHA MA750 op een rijtje:

  • Hoge kwaliteit streamen door de aptX bluetooth technologie
  • Geluidsisolerend door het Aerophonic™ metalen design
  • 12 uur batterijduur
  • Zweet en spatbestendig
  • Zowel een nekband als oorhaakjes
  • Bedieningspaneel en microfoon

Design & comfort

De RHA MA750 wireless zien er erg gaaf uit. Dit komt mede door het “Aerophonic™ steel design” wat bijdraagt aan een goede geluidsisolatie en een authentieke audioreproductie. De gebruikte materialen zijn van een erg goede kwaliteit en het design van de oordopjes zijn gericht op een zo comfortabel mogelijk draaggemak. Hiervoor heeft de MA 750 zowel oorhaakjes die de oordopjes stevig in het oor houden, maar ook een nekband. De nekband zorgt ervoor dat de kabels niet naar beneden trekken en verbergt de batterij, zodat dit iets zwaardere deel niet door de oordopjes gedragen hoeft te worden. Het metalen design zorgt ervoor dat je de achterkant van de oordopjes magnetisch aan elkaar kan klikken, erg handig als je de oordopjes niet gebruikt.

RHA oordopjesIk vind de oordopjes met name geschikt voor tijdens het sporten. De nekband en oorhaakjes zorgen ervoor dat de oordopjes goed blijven zitten tijdens bijvoorbeeld een rondje hardlopen. Enige nadeel is natuurlijk dat je de geluiden van buitenaf minder goed hoort door de passieve geluidsisolatie, maar dat is natuurlijk een probleem bij veel oordopjes. Fijn is dat er verschillende sleeves worden meegeleverd zodat er altijd wel een maat of vorm tussenzit die perfect in je oor past. Op het onderdeel van draagcomfort zijn we erg tevreden over de RHA MA750 Wireless, tijdens de test zijn ze geen een keer uit de oren gevallen en ook de passieve geluidsisolatie is erg sterk door de keuze uit vele meegeleverde sleeves.

Hoewel ze erg geschikt zijn voor tijdens het sporten, kan je ze uiteraard ook prima gebruiken tijdens dagelijks gebruik. Ze zien er fraai genoeg uit om de straat mee op te gaan.

Koppelen met je bluetooth device & bediening

Tijdens onze RHA MA750 wireless review hebben we de oordopjes gekoppeld aan een smartphone (Huawei P10). Het koppelen gaat erg eenvoudig, je zet de oordopjes aan met de knop op de nekband. Vervolgens hoor je eerst het batterijpercentage, zodat je weet of het al tijd is om de oordopjes op te laden. Vervolgens zie je de RHA MA750 wireless verschijnen bij de beschikbare bluetooth apparaten op je device. Even koppelen en je kan beginnen met muziek streamen naar de oordopjes.

Aan het rechter-oordopje hangt een bedieningspaneeltje. Deze is doordat de batterij in de nekband zit erg licht in vergelijking met andere modellen. Je hebt 2 volume knoppen en een pauze knop. Met de pauze knop kan je tevens doorspoelen naar het volgende nummer (2x snel drukken).

Batterij

De batterij heeft een afspeeltijd van 12 uur. De oordopjes worden automatisch uitgeschakeld als deze langer dan vijf minuten niet worden gebruikt. Ook handig is dat je niet alleen bij de opstart het batterijpercentage hoort, maar ook bij 20% en 40% een melding krijgt.

Kwaliteit bluetooth verbinding

Probleem bij veel draadloze oordopjes is dat de verbinding soms te wensen overlaat. Zodra je gaat bewegen of heel even wat verder van je bluetooth device gaat valt de verbinding weg. Bij de RHA MA750 wireless is dit niet het geval.

Audiokwaliteit

Belangrijkste blijft natuurlijk de geluidskwaliteit. Hoewel deze zeker niet slecht is, zijn er op dat gebied toch wel een paar kritiekpuntjes op te noemen. Je verwacht namelijk van een merk als RHA en voor oordopjes met een adviesprijs van rond de 150 euro topprestaties. Hoewel het als gezegd zeker niet slecht is, ontbreekt er naar mijn mening een goede bas. De oordopjes hebben een helder geluid, maar missen diepte. De hoge en middentonen zijn hierdoor iets te aanwezig. Maar indien je juist op zoek bent naar oordopjes met een iets minder aanwezige bas, dan is de RHA MA750 een aanrader, want de hoge en middentonen worden prima weergegeven door de oordopjes.

RHA MA750 Wireless reviewConclusie

+ Mooi design
+ Blijft goed in de oren zitten door zowel oorhaakjes en nekband
+ Handige bediening
+ Stabiele bluetooth verbinding
+ Hi-res streamen
Bastonen missen diepte
Door de geluidsisolerende werking is het lastig bellen met allebei de oortjes in het oor

Wij vinden de oordopjes uitermate geschikt voor tijdens het sporten. Ze blijven stevig in je oren zitten en mocht de standaard maat niet goed zitten, dan heb je meerdere sleeves die wel goed in je oren zitten. De bas had een tikkeltje dieper gemogen, maar dat is uiteraard ook een persoonlijke voorkeur.

RHA MA750 Wireless kopen

RHA MA750 Wireless oordopjes zijn te koop bij HifiKlubben