Pioneer MRX review

Het gerenommeerde audiomerk Pioneer heeft inmiddels ook verschillende multiroom mogelijkheden. Één daarvan is de Pioneer MRX-5. Dit is een compacte speaker die je zowel via Wifi als bluetooth kan koppelen met je smartphone of tablet. Met FireConnect™ (FlareConnect) koppel je eenvoudig andere FireConnect™ compatibele apparaten en speakers. In onderstaande review bespreken we het Pioneer MRX verder.

Pioneer MRX: een korte introductie

De Pioneer MRX is een speakerserie, op dit moment is de Pioneer MRX-5 het topmodel. Omdat je het draagbare muzieksysteem volledig draadloos kunt gebruiken, kan je de speaker in verschillende ruimtes in huis zetten. Goed om te weten is dat je de Pioneer MRX ook kan koppelen met je smartphone via bluetooth of een audiokabel, erg handig als je buiten je Wifi bereik muziek wilt streamen naar de speaker. De Pioneer MRX-5 heeft een accu waarmee je ca. 4 uur muziek kan luisteren. Erg handig als je even geen stopcontact in de buurt hebt of bijvoorbeeld in de tuin muziek wilt luisteren. Dit dan ook meteen het enige verschil met de iets goedkopere MRX-3, deze heeft geen accu.

Via de Pioneer Remote App kan je verschillende Fireconnect™ compatibele apparaten (speakers en versterkers) met elkaar koppelen en muziek streamen naar de speakers. Via het Pioneer MRX multiroom systeem kan je verschillende streamingdiensten, zoals Spotify en Deezer, afspelen op de speaker. Voor internetradio kan je gebruik maken van TuneIn Radio.

Specificaties Pioneer MRX-5

 • 2 x 77 mm bass-midrange speakers & 28 mm tweeter
 • Formaat: 32 x 18 x 14,5 cm
 • Lithium-Ion Accu: 4 uur
 • FireConnect™ technologie voor het koppelen van speakers en versterkers
 • Handige knoppen op de speaker voor het bedienen van de speaker zonder app
 • Streamingdiensten: o.a. TuneIn, Spotify, Deezer, TIDAL
 • Streamen via de ingebouwde chromecast

Plus- en minpunten

Pluspunten:

 • De speaker ondersteunt verschillende muziekprogramma’s, apps en streamingdiensten. Denk hierbij aan TuneInRadio, Spotify en Deezer
 • Je kunt meerdere speakers aan elkaar koppelen. Heb je meerdere MRX speakers van Pioneer, dan kun je deze gebruiken in grotere ruimtes of zelfs in het hele huis als stereopaar. Ook andere speakers met Fireconnect™ zijn te koppelen met de MRX speakers.
 • De speaker heeft een mooi design
 • Door de accu kan je de MRX-5 ook als mobiele speaker gebruiken in de tuin of in het park. De accu gaat 4 uur mee.
 • Erg handig streamen via Google Chromecast.

Minpunten:

 • De speaker is voornamelijk geschikt voor het afspelen van muziek in kleinere ruimtes. Wil je muziek afspelen in een grotere ruimte, dan is het aan te raden om minimaal twee speakers aan te schaffen en deze te koppelen. Wij raden deze speaker aan voor ruimtes tussen de 10 en 15 m2.
 • Er is nog geen groot aanbod aan speakers in verschillende formaten. Het is nog onbekend of dit nog gaat veranderen. Wel is het mogelijk om de Pioneer MRX te koppelen met andere speakers, AV-receivers en soundbars via het FlareConnect (FireConnect) protocol.

Pioneer MRX-3 of Pioneer MRX-5?

In eerste instantie ontdekten we weinig verschillen in de Pioneer MRX-3 en Pioneer MRX-5. Het enige verschil dat er is is dat de MRX-5 een accu heeft en dus ook uit de buurt van een stopcontact kan worden gebruikt. De Pioneer MRX-3 heeft altijd netstroom nodig.

De Pioneer MRX-5 review

Met de Pioneer MRX-5 heeft Pioneer een handige Wifi-bluetooth speaker op de markt gebracht. Het koppelen van mijn smartphone ging erg eenvoudig via de app en de speaker was binnen een mum van tijd aangesloten op het Wifi netwerk. Ook het koppelen via bluetooth en aux-kabel ging erg eenvoudig, in dat geval is het ook mogelijk om zonder de Pioneer remote app muziek te streamen.

De app is goed vormgegeven en handig in gebruik. Je kan de speakers onderverdelen in groepen en ook andere Pioneer apparaten bedien je met dezelfde app. Binnen een paar minuten speelden we al internetradio af via TuneIn en muziek via Spotify.

De Pioneer MRX 5 heeft een mooi geluid door de twee 77 mm woofers 28 mm tweeter. Toch zal je als je echt kamervullend geluid wilt moeten kiezen voor twee speakers. Met een adviesprijs van 359,- euro per speaker zou mij dan al snel doen besluiten om te kiezen voor of een zeer goede bluetooth speaker met langere accuduur of een pure Wifi speaker. Voor de prijs van twee Pioneer MRX-5’s kan je namelijk ook twee Heos 1’s of Sonos Play 1’s kopen, of één Heos 7 of Sonos Play 5 kopen. Een voordeel van Pioneer MRX is dat je het kan koppelen met Fireconnect compatibele speakers of een versterker, dit laatste zou dus een goed argument zijn om voor de Pioneer te gaan.

De Pioneer MRX speakers zijn te koop bij Bol.com