JBL Xtreme review

JBL Xtreme review

JBL is een Amerikaanse producent van geluidsapparatuur, die door de jaren heen diverse hoogwaardige Bluetooth speakers op de markt heeft gebracht. Eén van de bekendste en populairste speakers van het Amerikaanse merk, is de JBL Xtreme. Tijd dus voor een uitgebreide review van de JBL Xtreme

Kernmerken JBL Xtreme

De JBL Xtreme is een Bluetooth speaker die het Amerikaanse merk JBL enkele jaren geleden op de markt heeft gebracht. Het is niet de goedkoopste speaker van JBL, maar het is wel een van de krachtigste Bluetooth speakers van het merk. Ben je op zoek naar een iets grotere bluetooth speaker die krachtig stereo geluid kan produceren, dan is de JBL Xtreme zeker iets voor jou. De speaker is namelijk uitgerust met vier actieve transducers en twee zichtbare bass-radiatoren, die zonder enige moeite hard stereo geluid en diep basgeluid kunnen produceren.

De JBL Xtreme is een bluetooth speaker met accu. Heb je deze speaker opgeladen, dan kan je ongeveer 15 uur lang jouw favoriete muziek luisteren. Vergelijken we deze accuduur met de accuduur van andere speakers, dan gaat de Xtreme van JBL erg lang mee. De meeste draadloze speakers hebben een accucapaciteit van gemiddeld 8 uur.

Plus- en minpunten JBL Xtreme

Verkrijgbaar in 3 kleuren

Pluspunten:

  • De JBL Xtreme heeft een lange accuduur van maar liefst 15 uur.
  • Kan krachtig en diep geluid produceren.
  • Ingebouwde microfoon. Je kunt er dus ook telefoongesprekken mee aannemen.
  • Werkt met Bluetooth, maar ook via aux-kabel.
  • Spatwaterdicht.
  • Kan met meerdere devices tegelijk verbinden.
  • Heeft USB poorten voor het opladen van je smartphone of tablet.
  • Met JBL connect speel je synchroon muziek af op meerdere JBL speakers.

Minpunten:

  • Met 2 kilo is de JBL Xtreme vrij zwaar.
  • Het basniveau is niet aan te passen via de JBL app.

Conclusie

Ben je op zoek naar een draadloze speaker die beter geluid kan produceren dan de gemiddelde bluetooth speaker, dan is de Xtreme van JBL zeker iets voor jou. De Xtreme is iets zwaarder dan andere draadloze speakers, maar dit is niet voor niets. De accu van de speaker is niet alleen groter, maar het apparaat produceert ook beter en dieper geluid. Zeker als je muziek luistert waar veel bas in zit, is dit een groot voordeel. De JBL Xtreme kan de lage tonen van jouw favoriete nummers namelijk gemakkelijk aan.

Vind je het belangrijk dat jouw bluetooth speaker zo licht mogelijk is, zodat je het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Xtreme van JBL wellicht minder geschikt voor jou. In dat geval kun je beter de JBL Flip 4 kopen, deze is veel kleiner dan de Xtreme en bovendien veel lichter. De meeste mensen die de JBL Xtreme kopen, gebruiken deze speaker voor in huis. De JBL Flip 4 daarentegen wordt vaker meegenomen naar buiten, simpelweg omdat de box compacter en lichter is.