JBL Go review

JBL GoDe JBL Go is één van de populairste speakers van het bekende merk JBL. De kans is groot dat je al eens muziek hebt geluisterd met een JBL Go speaker, want deze bluetooth speaker is miljoenen keren verkocht in Europa. Toen de speaker slechts 8 maanden in de verkoop was, werd de mijlpaal van 1 miljoen verkopen al gehaald. De box is overigens niet voor niets zo populair, want er komt goed geluid uit de speaker en de JBL Go is met een adviesprijs van 29,99 euro erg betaalbaar.

Update: Inmiddels heeft de JBL GO een opvolger. De verbeterde versie is de JBL GO 2. Uiteraard schreven we ook over dit nieuwe model een review.

Kenmerken JBL Go

De JBL Go is een Bluetooth speaker, ofwel een speaker die je gebruikt door jouw smartphone, tablet of computer via Bluetooth te verbinden met de speaker te verbinden. Omdat het om een draadloze speaker gaat, kun je de box overal in huis en zelfs buiten huis gebruiken. Je laadt de box op, je verbindt je smartphone, tablet of computer met de speaker en je kunt direct jouw favoriete muziek luisteren. Is de accu van de speaker op, dan gebruik je de bijgeleverde oplaadkabel om de speaker op te laden. Tijdens het opladen kun je natuurlijk gewoon muziek blijven luisteren. Heb je de speaker net opgeladen, dan gaat de JBL Go ongeveer 5 uur mee.

Wil je de Go verbinden met een apparaat dat geen Bluetooth heeft, dan kun je hier de bijgeleverde kabel voor gebruiken. De speaker heeft namelijk een 3.5 millimeter ingang, die je kunt gebruiken om muziek te luisteren van bronnen zonder Bluetooth.

Plus- en minpunten JBL Go

Pluspunten:

  • De speaker is licht en compact. Je neemt de box gemakkelijk overal mee naartoe.
  • De JBL GO is klein, maar geeft wel een goed geluid.
  • De speaker is gebruiksvriendelijk en werkt niet alleen met Bluetooth, maar ook met kabel.
  • De speaker heeft een accuduur van 5 uur.
  • De JBL Go heeft ook een microfoon voor handsfree bellen.

Minpunten:

  • De speaker is alleen te gebruiken in kleinere ruimtes. In grotere ruimtes geeft de speaker niet voldoende geluid.
  • Je kunt de speaker niet verbinden met andere bluetooht speakers van JBL, zoals bij sommige andere JBL speakers wel mogelijk is.

JBL Go Review

Er komt voor een dergelijk kleine bluetooth speaker een prima geluid uit. Verwacht geen Hi-res audio, je koopt ten slotte een speaker van minder dan 30 euro. Maar de kleine JBL Go zal je zeker verbazen qua bereik en audiokwaliteit. Je kan de JBL App downloaden, maar bij de JBL Go voegt dit weinig toe aangezien je enkel het volume kan aanpassen, hetgeen ook zonder de app mogelijk is. Ook de JBL speler in de app is naar mijn mening niet handiger dan de standaard mp3 speler en voor Spotify of Deezer gebruik je de apps van de streamingdienst zelf. Je kan de speaker opladen met de oplader van je smartphone (Mini-usb), waarna de speaker ongeveer 5 uur muziek kan afspelen.

De compacte JBL Go is vooral geschikt voor het luisteren van muziek in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld in de keuken, in de slaapkamer of in de tuin. Omdat de speaker vrij klein is, geeft het apparaat niet voldoende geluid in grotere ruimtes. Geef je een feestje, dan heb je bijvoorbeeld een grotere speaker nodig. Ben je op zoek naar een kleine speaker die je gemakkelijk met je mee kunt nemen en die niet al te veel geluid hoeft te geven, dan is de Go perfect voor jou. Zoek je echt een grote muziekinstallatie, die je bijvoorbeeld op de hele benedenverdieping van je woning kunt gebruiken? Dan kun je beter een grotere speaker aanschaffen of een van de JBL speakers kopen die je wel met elkaar kunt verbinden. Deze speaker van JBL kan namelijk niet verbonden worden met andere speakers van het merk.

De JBL Go is te koop bij: