JBL GO 2 review

JBL GO 2 review

In deze JBL GO 2 review delen we onze ervaring met de JBL GO 2

Geheel in lijn met vrijwel alle andere nieuwe JBL bluetooth speakers is ook de JBL GO 2 IPX7 gecertificeerd. Je kan de JBL GO 2 dus zonder problemen onderwater houden.

Specificaties JBL GO 2

  • 3 Watt vermogen
  • 1 x 40 mm. omvormer
  • Frequentiebereik 180 Hz – 20 kHz
  • Batterijduur 5 uur (730 mAh) & oplaadtijd 2,5 uur
  • Afmetingen: 71,2 x 86,0 x 31,6 mm.
  • Gewicht: 184 gram
  • Bluetooth-versie: 4.1

JBL GO 2 review

Bluetooth verbinden

Zoals we inmiddels gewend zijn van JBL bluetooth speakers is het verbinden via bluetooth een eitje. Je zet de speaker aan, drukt op de bluetooth knop en als snel verschijnt er JBL GO 2 in het scherm met beschikbare schermen. Je klikt op de naam van de speaker en je hebt meteen verbinding met de JBL speaker. Ook als je in het vervolg de speaker aanzet wordt er meteen verbinding gemaakt met je smartphone, zodat je binnen enkele seconden je muziek kan afspelen op de speaker.

Het bluetooth bereik is net als bij de andere JBL speakers ongeveer 10 meter. In onze test hebben we dit uiteraard getest en tien meter is ook echt het maximum, ga je verder dan valt de verbinding weg en gaat de muziek kraken. Ook het dragen van de smartphone in je broekzak en betonnen muren zijn uiteraard van invloed op het bluetooth bereik.

JBL GO 2

Bediening

Laten we voorop stellen dat je de JBL GO 2 niet zal terugvinden in de JBL Connect app. Hiervoor is deze speaker niet compatibel. Je kan het volume op je smartphone aanpassen, maar ook via de knoppen op de speaker zelf. Naast de volume knop vind je ook nog een afspeel/pauzeer knop. Met deze knop kan je naast het pauzeren van een nummer ook het volgende nummer opzetten als je twee keer op de knop drukt. Met de power knop zet je de speaker uit, hetgeen automatisch gebeurt als de speaker niet meer verbonden is met een apparaat. Via de bluetooth knop maakt de speaker zich zichtbaar voor andere apparaten en kan je een bluetooth device koppelen met de speaker.

Batterijduur

De batterij van de JBL GO 2 heeft 730 mAh capaciteit, goed voor een batterijduur van ca. 5 uur. Dit is als je de speaker op een gemiddeld volume gebruikt. We hebben de speaker zonder problemen gedurende een hele middag aan gehad. Daarna was de speaker weer binnen 2,5 uur volledig opgeladen. Niet slecht voor een speaker van dit formaat.

Geluidskwaliteit

We schrijven deze review meteen na het schrijven van de JBL Charge 4 review. Het is dus even aanpassen, want de kleinste JBL speaker is natuurlijk qua geluidskwaliteit niet te vergelijken met deze middelgrote speaker met 30 Watt vermogen. We gaan de JBL GO 2 dan ook met name vergelijken met zijn voorganger de JBL GO. Met een vermogen van 3 Watt, 1 omvormer van 40 mm. en een frequentiebereik van 180 Hz – 20 kHz heeft deze speaker dezelfde specificaties als zijn voorganger. Het verschil in geluid zal dan ook moeten komen van kleine onzichtbare verbeteringen en de veranderde vorm van de speaker. Zo heeft de JBL GO 2 kleine pootjes onderop, we merken bij het afspelen op een hoger volume niveau dat er daardoor minder snel trillingen ontstaan. De JBL GO 2 lijkt dan ook een iets hoger volume niveau zonder verlies aan helderheid aan te kunnen.

Uiteraard is dit geen speaker die je gaat gebruiken voor binnenshuis muziek te luisteren. De JBL GO 2 is de perfecte speaker om regelmatig mee te nemen op vakantie, in de tuin, naar het strand of in het park als je net even iets beter geluid wilt dan het geluid van je smartphone. Verwacht geen diepe bastonen, maar wel een mooie upgrade van je normale smartphone geluid zonder dat je een zware en grote speaker mee hoeft te nemen. De JBL GO 2 past namelijk zonder problemen in je jas- of broekzak.

Waterdicht

JBL GO 2 waterdicht

Wat ons bij het openmaken meteen opviel was dat in tegenstelling tot de JBL GO, de JBL GO 2 een lipje heeft om de Micro-usb ingang en Aux-ingang te beschermen tegen water en stof. De JBL GO 2 is dan ook IPX7 gecertificeerd, hetgeen betekend dat je de speaker voor ongeveer een half uur onder water kan houden tot 1 meter diep. Ideaal dus voor aan het zwembad. Ook garandeert een IPX7 bescherming je dat er geen zand en stof in de speaker komt, mocht dit op de speaker komen, dan kan je dit eenvoudig van de speaker afspoelen onder de kraan.

JBL Connect mogelijk?

Nee, dit is niet mogelijk helaas. In tegenstelling tot de JBL Connect+ speakers, is het met de Go 2 niet mogelijk om meerdere JBL speakers met elkaar te verbinden.

Handsfree bellen

Met de ingebouwde microfoon is het mogelijk om handsfree te bellen. Dit werkt prima, zo bleek tijdens onze test, maar we blijven het een beetje onhandig vinden om via een speaker te bellen. Het zit erop, maar de vraag is hoe vaak je deze functie zal gebruiken.

Aux-ingang

Muziek afspelen van een apparaat zonder bluetooth? Ook dit is mogelijk via de Aux-ingang. Stop een Aux-kabel in de 3.5 mm. mini-jack ingang en de speaker speelt het geluid af van het apparaat.

Eindoordeel van deze test

JBL staat er om bekend dat ze hun speakers regelmatig van een update voorzien en verbeteringen doorvoeren. In dit geval is de focus met name gelegd op een verbeterd design. De scherpe randjes zijn er letterlijk vanaf gehaald, waardoor de speaker nu een stuk minder goedkoop oogt. Daarnaast is de nieuwe JBL GO 2 water- en stofdicht zodat je de speaker ook mee kan nemen naar het zwembad en het strand. Het geluid is licht verbeterd, we merken iets minder kraak op een hoger volume, maar verwacht geen mega prestaties van deze mini-speaker. Toch vinden we dit één van de beste speakers van dit formaat die we tot nu toe getest hebben.

De opvolger, de JBL GO 3 is te koop bij onderstaande webshops:

JBL GO 2 of JBL GO

Een zinloze discussie, want de JBL GO zal binnenkort uit de winkels verdwijnen. Daardoor is deze nu erg voordelig geprijsd, dus als je geen waarde hecht aan een mooier design en een waterdichte speaker, dan is dit je kans om een mini bluetooth speaker tegen een zeer lage prijs te kopen. De geluidskwaliteit is redelijk vergelijkbaar, met een klein positief verschil voor de JBL GO 2. De interne specificaties zijn echter vrijwel hetzelfde. Uiteraard zouden wij altijd voor het nieuwste model gaan, maar de JBL aanbiedingen maken het wel erg interessant om op dit moment het oude model aan te schaffen.

JBL GO vs. JBL GO 2

* Wij hebben de JBL GO 2 zelf gekocht voor deze test. De speaker is niet beschikbaar gesteld door JBL of een webshop.