Harman Kardon Omni Plus

Harman Kardon OmniHarman Kardon heeft met de Harman Kardon Omni Plus de verbeterde versie van de Harman Kardon Omni geïntroduceerd. Het systeem bestaat op dit moment uit drie verschillende speakers, Omni Bar+ en Harman Kardon Adapt+ voor het streamen van muziek op je huidige versterker en speakers. Met Harman Kardon Omni speakers haal je een zeer mooie speaker in huis die gegarandeerd opvalt in het interieur. De kwaliteit van de speakers is erg goed en ze spelen muziek op meerdere speakers in één ruimte moeiteloos synchroon af. In tegenstelling tot veel andere draadloze muzieksystemen ondersteunt Harman Kardon Omni 24bit / 192kHz Studiokwaliteit HD-Audio streaming. Een betere geluidservaring en hogere resolutie dan bijvoorbeeld een CD en uiteraard de kwaliteit die u van een merk als Harman Kardon mag verwachten. De app voor tablet en smartphone wordt door audio-experts geroemd wegens het gebruikersgemak. Zo stel je eenvoudig afspeellijsten samen van muziek op je smartphone of tablet. Heb je geen muziek op je smartphone of tablet, het is met de Harman Kardon Omni+ ook mogelijk om streamingdiensten als Deezer en Spotify te streamen. Via bluetooth en aux-kabel is het ook mogelijk om de speakers te verbinden met een smartphone of tablet. Uniek is de follow-me functie, loop van de ene kamer naar de andere kamer en de muziek gaat met je mee met één druk op de knop. Ook maakt Harman Kardon het mogelijk dat derden apps ontwikkelen voor de Harman Kardon Omni Plus, zodat de mogelijkheden van dit systeem nog sterk kunnen worden uitgebreid.

Harman Kardon Omni+ ReviewDe belangrijkste kenmerken van Harman Kardon Omni+

 • Bediening via de Harman/Kardon controller app.
 • Ondersteunt o.a. Spotify, Deezer, Google Cast en Tidal.
 • Muziek afspelen in een hoge resolutie van 24 bit/192 kHz.
 • Multiroom afspelen.
 • Muziek afspelen via App, bluetooth of aux-kabel.
 • Omni 50+ heeft een accu en kan dus ook als mobiele wifi/bluetooth speaker worden gebruikt.
 • Follow me functie.

Harman Kardon Omni 10 PlusHarman Kardon Omni 10+

De Harman Kardon Omni 10 is kleinste speaker van de Omni lijn. De speaker heeft een mooie ronde vorm en is leverbaar in zwart of wit.

Specificaties

 • 50 watt (2 x 25)
 • 1 x 90mm woofer, 1 x 19mm tweeter
 • 18,1 cm. breed
 • Bluetooth, Wifi en Aux-ingang

De Harman Kardon Omni 10+ is te koop bij Bol.com

Harman Kardon Omni 20 PlusHarman Kardon Omni 20+

De Harman Kardon Omni 20+ is de middelgrote speaker van de Omni lijn. De speaker heeft een ovaalronde vorm en is leverbaar in zwart of wit.

Specificaties

 • 60 watt
 • 2 x 90mm woofers, 2 x 19mm tweeters
 • 26 cm. breed
 • Bluetooth, Wifi en Aux-ingang

De Harman Kardon Omni 20+ is te koop bij Bol.com

Harman Kardon Omni 50 PlusHarman Kardon Omni 50+

De Harman Kardon Omni 50+ is de grootste speaker van de Omni lijn. De speaker heeft een ovaalronde vorm en is leverbaar in zwart of wit. Handig is dat de speaker een accu heeft en je de Omni 50+ zonder stroom ook kan gebruiken in tuin of plekken in huis zonder stopcontact.

 • 100 watt (4 x 25)
 • 2 x 90mm woofers, 2 x 19mm tweeters
 • 33,3 cm. breed
 • Bluetooth, Wifi en Aux-ingang
 • USB-poort voor het opladen van smartphone of tablet
 • Spatwaterbestendig
 • Met de batterij kan je 5 uur muziek afspelen

De Harman Kardon Omni 50+ is te koop bij Bol.com

Harman Kardon Omni Bar+

Met de de Harman Kardon Omni Bar+ volgt het merk de concurrentie door ook een soundbar met subwoofer aan te bieden. De soundbar sluit je aan via een HDMI of optische kabel, het signaal wordt vervolgens draadloos overgebracht naar de subwoofer. Wil je 5.1 surround? Met twee Omni+ achterspeakers tover je het systeem om tot een volwaardige homecinema set. Je dient enkel rekening te houden met de netvoeding, het audiosignaal wordt draadloos naar de speakers gestreamd. Uiteraard kan je de soundbar ook gebruiken voor het streamen van muziek via streamingdiensten e.d.

Specificaties

 • 120 watt (4 x 30)
 • 4 x 60mm (2.25”) woofers, 2 x 20mm (0.75”) tweeters (Soundbar) | 1 x 166mm (6.5”) (Subwoofer)
 • HD Audio soundbar voor televisie
 • Inclusief draadloze subwoofer
 • Verbind je televisie met de HDMI, Optisch of Aux input

*Surround werkt waarschijnlijk niet met de oude Omni speakers.

De Harman Kardon Omni Bar+ is te koop bij Bol.com

Harman Kardon Adapt+

Met deze draadloze HD-muziekontvanger verander je je huidige versterker en homecinemaset in een draadloos HD audiosysteem. Met tussenkomst van de Harman Kardon Adapt+ kan je je huidige audiosysteem bedienen via de HK Controller App. Je huidige versterker kan je aansluiten via de Optical out of Aux out. Voor het afspelen van CD’s sluit je je CD-speler aan via de Aux-in of Optical in. De Adapt streamt de muziek vervolgens naar je andere Omni speakers.

De Harman Kardon Adapt is te koop bij Bol.com

Harman Kardon Omni Plus review

Via Harman/Kardon kregen we de mogelijkheid om de Harman Kardon Omni Plus aan een review te onderwerpen. Hiervoor ontvingen we de de Harman Kardon Omni 10 Plus, de Harman Kardon Omni 20 Plus en de Harman Kardon Omni 50 Plus.

Installatie Harman Kardon Omni+

De installatie via Wifi is erg eenvoudig. Je download de HK Controller app en start de speaker op. In de app kies je voor het toevoegen van een nieuwe kamer, deze geef je een naam en kleur. Vervolgens krijg je de keuze of je één of twee dezelfde speakers wilt aansluiten om als stereopaar te laten functioneren. Wat merkwaardig is is dat je niet verschillende speakers aan één kamer kan toevoegen. Dit kan alleen met twee dezelfde speakers als stereopaar. Wel is het mogelijk om naderhand tijdens het afspelen van muziek verschillende kamers aan elkaar te koppelen. Dit is niet ideaal. Als je bijvoorbeeld muziek streamt via de Spotify app, zal je daarna naar de HK Controller app moeten gaan om de kamers te koppelen. Via geïntegreerde bronnen als bibliotheek en Deezer gaat dit eenvoudiger, omdat je in de HK controller app blijft. Zodra de speaker die wilt toevoegen is gevonden die je bij Android het Wifi wachtwoord in te voeren, bij iOs gaat dit automatisch. Je speaker is nu toegevoegd en een kamer is gecreëerd. Een erg eenvoudig proces. Mocht de speaker niet gevonden worden, dan kan je overwegen om de speaker te resetten of eenmalig via een ethernetkabel te koppelen.

Het koppelen van de speaker via bluetooth en aux-kabel is ook erg eenvoudig en verliep zonder problemen.

Design

Het design van de speakers verschilt niet veel van de eerste Omni speakers. De Omni 10+ heeft een rond design. De Omni 20+ en Omni 50+ hebben een ovale vorm. Aan de achterkant zit een grote basmodule. De Omni 50+ is door de interne accu ook als mobiele speaker te gebruiken en heeft daarom aan de achterkant een handig handvat, zodat je de speaker eenvoudig kan verplaatsen. Op de bovenkant van de speakers zitten knoppen om de speaker mee te bedienen.

HK Controller App

De app van Harman/Kardon is als je er een tijdje gebruik van maakt en alles weet te vinden erg handig in gebruik. Zeker in combinatie met een ingebouwde streamingdienst kan je vanuit de app eenvoudig muziek streamen. De volgende diensten kan je in-app of via Chromecast afspelen op een Omni+.

Ondersteunde in-app diensten: Lokale muziek, Deezer, Qobuz, JUKE, SHOUTcast en Tidal
Chromecast-geactiveerde apps: O.a. Spotify, Pandora, Tunein, Deezer, iHeartRadio, Google Play Music, Rhapsody en NPR One

Als je muziek afspeelt kan je eenvoudig kamers aan elkaar koppelen om dezelfde muziek af te spelen door het hele huis. Ook kan je uiteraard verschillende muziek in verschillende kamers afspelen. Er is geen equalizer in de app, je kan enkel het volume per kamer aanpassen.

Wij vinden de app al stukken beter dan in het verleden en in vergelijking met apps van enkele andere multiroomsystemen. Hopelijk worden er in de toekomst nog meerdere streamingdiensten toegevoegd aan het in-app gedeelte.

Google Cast

Via Google Cast kan je buiten de HK Controller app muziek streamen naar je Omni systeem. Via een app met Google Cast ondersteuning kan je door te klikken op het Google Cast icoontje muziek afspelen op een speaker in je netwerk naar keuze.

Bediening Harman Kardon Omni PlusBedieningsknoppen op de speaker

Op de bovenkant van de speakers zitten knoppen om de speaker mee te bedienen. Hiermee kan je switchen tussen bluetooth, aux-kabel en Wifi, het volume aanpassen en een nummer pauzeren. Met de “Link button” kan je eenvoudig een speaker met één druk op de knop koppelen aan een andere speaker. Speel je bijvoorbeeld muziek af in de keuken en wil je deze muziek ook in de woonkamer afspelen, dan druk je op de link button in de woonkamer. Dit wordt door Harman/Kardon “Follow me” genoemd.

Multiroom

Zoals we reeds al constateerden is het niet mogelijk om een kamer te creëeren met verschillende speakers. Het is enkel mogelijk om twee dezelfde speakers als stereopaar in een kamer zone te plaatsen. Een gemiste kans wat ons betreft. Op het moment dat je muziek gaat streamen kan je de kamers alsnog koppelen, dus het is wel mogelijk om één groot multiroom systeem te creëren. De speakers spelen erg zuiver synchroon de muziek af. Hier zijn we erg tevreden over!

Audiokwaliteit

Uiteraard is de audiokwaliteit grotendeels afhankelijk van de bron. In onze test maken we gebruik van FLAC bestanden van hoge kwaliteit.

Omni 10+ – Een warm geluid met een fijne bas. De compacte speaker is ideaal voor in slaapkamer, kantoor en keuken. Ook kunnen twee omni 10+’s in een stereo opstelling zorgen voor kamervullend geluid in een iets grotere kamer.

Omni 20+ – De Omni 20+ heeft meer power dan de Omni 10+. Je kan de speaker op een hoog volume zetten zonder dat er ruis optreedt. Zowel de hoge als bastonen zijn erg zuiver zoals je gewend bent van Harman/Kardon.

Omni 50+ – De Omni 50+ is de krachtpatser van Harman/Kardon. Met een geweldig groot bereik is de speaker erg geschikt voor een grote kamer en in de tuin. Zowel de hoge als lage tonen zijn erg zuiver bij deze speaker.

Voor- en nadelen Harman Kardon Omni+

+ Zowel bluetooth, Wifi en Aux-ingang
+ High Res
+ Gebruiksvriendelijke app
Alleen zelfde type speakers in te stellen in één kamer, wel mogelijkheid om kamers te koppelen.
Geen wekker- en timerfunctie