Google Assistent nu beschikbaar op Sonos

Het heeft even een tijdje geduurd sinds de introductie van de Sonos One, maar vanaf vandaag is het mogelijk om je Sonos systeem te bedienen via Google Assistent. Werk je Sonos app bij en je hebt er een nieuwe slimme speaker bij in huis. Na het updaten ga je naar meer –> spraakservices. Hier kan je de Google Assistent instellen voor jouw Sonos systeem.

De Google Assistent werkt op dit moment enkel voor de Sonos One en de Sonos Beam. Je kan wel via één van deze twee speakers via stembediening muziek afspelen op oudere Sonos speakers.

Heb je bijvoorbeeld een Sonos Play:3 staan in de ruimte ‘Woonkamer’ en een Sonos One in de keuken, dan kan je vanuit de keuken met het volgende stemcommando muziek afspelen in de woonkamer:

“Hey Google, speel David Bowie af in de woonkamer”

Sonos is één van de weinige Google Assistent-speakers die Airplay 2 ondersteunt. Dit maakt het mogelijk om ook muziek vanaf een iPhone te streamen via stembediening.

Er zijn meerdere streamingdiensten beschikbaar voor stembediening via Sonos. Onder andere via Spotify, Deezer, Youtube Music, Google Play Music, TuneIN en Pandora is het mogelijk om muziek af te spelen via stembediening.