Bose SoundTouch

Bose staat bekend om hoogwaardige kwalitatieve speakers. Met de Bose SoundTouch en Bose Soundlink heeft het merk speakers om muziek te streamen. Bij Bose SoundLink is dit mogelijk via Bluetooth, Bij Bose SoundTouch kan je naast Bluetooth ook streamen via WIFI en Spotify Connect. Ook is bij Bose SoundTouch het streamen naar meerdere speakers tegelijk mogelijk. In dit artikel focussen we ons op Bose SoundTouch. We gaan in op de kwaliteit van de speakers, het design en de Bose SoundTouch app.

Bose SoundTouch heeft in de Bose Home serie inmiddels een opvolger en is niet meer verkrijgbaar in de winkel.

Bose SoundTouch

Met Bose SoundTouch heb je een eenvoudig uit te breiden multiroom systeem in huis dat te bedienen is met je smartphone, tablet of computer. Het geluid uit de speakers is van de kwaliteit die je van een gerenommeerd merk als Bose mag verwachten. Met Bose SoundTouch stream je met één druk op de knop meer dan 10.000 radiozenders, muziekbibliotheek of streamingdiensten als Deezer en Spotify. Ben je op zoek naar speakers die je ook zonder een smartphone of tablet kan bedienen dan is Bose SoundTouch een aanrader. Via de app moet je wel eerst de 6 voorkeursknoppen instellen, maar daarna kan je de speakers bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening of voorkeursknoppen.

Bose SoundTouch Review

Bose SoundTouch heeft drie verschillende type speakers. Muziek streamen gaat via WIFI, Bluetooth of Spotify Connect. Deze speakers zijn ideaal op zichzelf of als stereopaar in een grote kamer:

Naast deze speakers kent de SoundTouch-lijn de volgende HIFI-producten:

 • Bose SoundTouch SA-5 amplifier – Wifi-versterker voor het streamen van muziek naar bekabelde speakers
 • Bose SoundTouch 300 Soundbar – Soundbar voor TV-geluid
 • Bose SoundTouch wireless link adapter – Voor het streamen van muziek naar actieve speakers of een versterker

Voordelen Bose SoundTouch

+ WIFI & Bluetooth verbinding
+ Spotify Connect
+ Helder en vol geluid (SoundTouch 20 & 30)
+ Multiroom
+ Eenvoudige installatie
+ Geen verbinding via utp-kabel nodig voor streamen naar meerdere speakers
+ 6 Voorkeurszenderknoppen
+ Afstandsbediening
+ Internetradio | Streamingdiensten: Spotify/Deezer/AmazonMusic & streamen vanaf PC & netwerk harde schijf
+ Muziek afspelen via AUX-kabel mogelijk

Nadelen Bose SoundTouch

– Geen Wekker- en slaaptimerfunctie
– Geen accu
– Geen ondersteuning voor Apple Airplay
– Ondersteunt niet alle populaire streamingdiensten

Bose SoundTouch installatie

De Bose SoundTouch 10 installeer je volledig draadloos. In tegenstelling tot de Bose SoundTouch 20 en SoundTouch 30, heeft de SoundTouch 10 geen ethernet-poort. Nadeel hiervan is natuurlijk dat je erg afhankelijk bent van de kwaliteit van je WIFI-netwerk.

Steek de stekker van de speaker in het stopcontact en download de App of installeer de software op PC/Mac. Na het invoeren van je wifi instellingen gaat de app op zoek naar de speaker en koppelt deze aan je netwerk.

Nog een SoundTouch speaker? Via instellingen voeg je extra speakers toe.

Bediening

Muziek streamen naar Bose SoundTouch kan via een app op je smartphone of tablet, maar ook via software op je PC. Bose SoundTouch onderscheidt zich van andere multiroom speakers door het meeleveren van een afstandsbediening en de knoppen op de speaker zelf. Met name de 6 keuzeknoppen zijn erg handig om voorkeurszenders in te stellen. Jammer is wel dat je niet specifieke afspeellijsten van Spotify via deze knoppen kan starten. Je kan wel Spotify instellen, maar dan speelt de speaker het laatst afgespeelde nummer uit je Spotify lijst af.

Kwaliteit Speakers

Bose is een absolute specialist op het gebied van audio. Afhankelijk uiteraard van het model en de ruimte waarin de speaker wordt geplaatst zorgt de Bose SoundTouch speaker voor een kraakhelder krachtig kamervullend geluid. De Bose Soundtouch 30 maakt gebruik van waveguide-luidsprekertechnologie en een woofer wat zorgt voor een dieper en rijker geluid, deze speaker is de best presterende speaker van de Bose SoundTouch serie en is bedoeld voor een grote ruimte. Voor alle SoundTouch speakers geldt dat de speciaal ontworpen transformers zorgen voor verrassend zuivere middelhoge en hoge frequenties, waardoor stemmen en instrumenten levensecht klinken. De digitale signaalverwerking van Bose zorgt voor een mooi uitgebalanceerd geluid, ook indien het volume flink omhoog gaat.

De Bose SoundTouch 10 vonden wij iets minder qua geluid. Zeker in verhouding tot de prijs, mag je toch wel iets meer verwachten van deze kleine speaker. De Bose SoundTouch 10 heeft weinig kracht in huis en kan zich daarom ons inziens niet meten met de vergelijkbare modellen van Sonos en Heos.

Het is mogelijk om twee speakers synchroon muziek af te laten spelen als stereopaar.

Mogelijkheden

 • Streamen via WIFI & Bluetooth.
 • Streamingdiensten: Internetradio, Spotify, Deezer, Amazon Music & SiriusXM.
 • Spotifyconnect
 • Zes voorkeursknoppen op de speaker waaronder je je favoriete zenders kan instellen
 • Streamen van muziek vanaf PC of netwerk harde schijf.

Design

 • Compact en strak.
 • Zwart of wit
 • Smaken verschillen, wij vinden de Bose SoundTouch 20 en 30 wel mooi. De Bose SoundTouch 10 ziet er iets te simpel en klassiek uit.

Bose Soundtouch kopen

Weten waar de Bose SoundTouch het goedkoopst is? Op de Bose SoundTouch aanbiedingen pagina houden we je op de hoogte van de laagste prijzen en hoogste kortingen van Bose SoundTouch.

Bose SoundTouch is niet meer te bestellen, de opvolger is de Bose Home serie