Sonos Connect

Sonos ConnectStream muziek naar je versterker

Met de Sonos Connect was het mogelijk om je huidige versterker of home cinema te koppelen met Sonos. De Sonos Connect was bedoeld voor gebruik in combinatie met een externe versterker. Inmiddels is de Sonos Connect vervangen door de Sonos Port. Hiermee is het ook mogelijk om Sonos via je versterker of home cinema set af te spelen. Ook kan je er eenvoudig een cd-speler of lp-speler op aansluiten.

Mijn Sonos Connect werkt niet meer?

Het kan zijn dat je inmiddels problemen ervaart met je Sonos Connect. Sonos biedt geen actieve ondersteuning meer voor de oudere modellen en de Sonos Connect werkt ook niet in combinatie met de Sonos S2 app. Erg onhandig als je op dit moment al Sonos speakers hebt staan die enkel met de S2 app werken, gelukkig biedt Sonos met het upgrade programma de mogelijkheid om je Sonos systeem met korting te upgraden.

Sonos Connect upgraden met korting

Gelukkig biedt Sonos je de mogelijkheid om met korting je systeem te upgraden. Hiervoor hoef je je oude Sonos Connect niet op te sturen en deze wordt ook niet gedeactiveerd. Alles blijft werken zoals het nu doet, maar je kan er wel de nieuwere Sonos Port met een korting van tussen de 15 – 30 % voor kopen (of een andere Sonos speaker of soundbar). Hier lees je alles over het Sonos Upgrade programma.

Meer over de Sonos Connect

De Connect heeft zowel analoge als digitale uitgangen en is dus eenvoudig aan te sluiten op de huidige versterker of homecinemaset. Wil je geen tussenkomst meer van je huidige versterker, maar wel gebruik maken van bekabelde speakers (maximaal 55 watt), dan is de Sonos AMP meer geschikt voor uw situatie.

Sonos Connect
De Sonos Connect beschikt over twee ethernet poorten, één analoge uitgang en ingang (voor standaardgeluidskabel met tulpstekkers), twee digitale uitgangen (één Toslink-uitgang voor een optische Toslink-kabel en één Coaxiale digitale audio-uitgang)

De Sonos Connect kan worden gebruikt om via het Sonossysteem muziek te streamen naar de reeds aanwezige versterker of homecinema systeem. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig Spotify en de meer dan tienduizend nationale en internationale radiozenders afspelen via de bekabelde speakers. De muziek bedien je eenvoudig met de app op smartphone, tablet of computer.

Ook kan je de Sonos Connect gebruiken om een CD-speler aan te sluiten op het Sonos systeem, zodat je ook cd’s met een cd-speler kunt afspelen via een Sonos speaker. Het bedienen van de cd-speler gaat uiteraard niet via de Sonos app, maar wel kan je het volume draadloos bedienen via smartphone, tablet of computer en is het mogelijk om te selecteren op welke speakers je de CD wilt horen.

Voor het verbinden van de Sonos Connect met de router zijn drie manieren. Indien het de enige Sonos component is, dan kan je de Sonos Connect via wifi verbinden met de router. Heb je meerdere Sonos componenten die je synchroon wilt laten afspelen, dan is een directe aansluiting via een utp-kabel op de router van minimaal één van deze Sonos componenten vereist. Ook kan je voor het koppelen van Sonos gebruik maken van een Sonos Boost*.

Sonos Connect kopen

Inmiddels is de Sonos Connect niet meer te koop en vervangen door de Sonos Port.

*Sonos Boost: De Sonos Boost zorgt ervoor dat je geen last hebt van storingen. Het is een signaalversterker die je via een UTP-kabel koppelt aan je router. Hierdoor wordt er een speciaal SonosNet netwerk gecreëerd dat het signaal doorgeeft tussen verschillende Sonos apparaten. Heb je een zwak Wifi signaal of wil je dat je Sonos speakers niet zorgen voor storingen in je netwerk, dan is het aan te raden om minimaal één Sonos apparaat te verbinden met een UTP-kabel. Het beste kan je hiervoor de Sonos Boost gebruiken, deze heeft drie antennes die krachtiger zijn dan een normale router en het signaal 360 graden verspreiden. Lees er hier alles over.