Sonos Bluetooth speaker

Sonos werkt aan zijn eerste bluetooth speaker. Dit blijkt uit de aanvraag van een nieuw product door Sonos bij de FCC (Federal Communications Commission). Hier kwam audio website The Verge achter. Het gaat om een high-performance draadloze speaker die zowel via Wifi als bluetooth kan worden verbonden met je smartphone. Is de speaker via Wifi verbonden, dan is het mogelijk om via de Sonos app muziek te streamen. In de bluetooth modus is het niet mogelijk om via de Sonos app muziek te streamen, je zal dan via bijvoorbeeld de Spotify app of eigen muziekblibliotheek muziek kunnen afspelen op de speaker. Op dit moment staat de speaker bekend onder de projectnaam Sonos S17.

Eerste Sonos speaker met Accu

Er vallen een aantal dingen op aan deze nog uit te brengen Sonos bluetooth speaker. Zo is het de eerste Sonos speaker met een accu. De speaker is op te laden via een basisstation en USB-C. Ook krijgt de speaker een handvat, zodat je hem eenvoudig kan verplaatsen. Primair zal je speaker vooral gebruiken als Wifi speaker, maar bij een slecht Wifi bereik in de tuin is het erg handig om de speaker ook daar te kunnen gebruiken via bluetooth. Ook kan je de speaker gebruiken voor het afspelen van het geluid van bijv. Youtube filmpjes op je smartphone of tablet.

Sonos Bluetooth speaker

Sonos bluetooth speaker iets breder dan de Sonos One

Qua design lijkt de bluetooth speaker van Sonos op de Sonos One en Sonos Play:1. Zo heeft de speaker dezelfde touch-knoppen bovenop. In vergelijking met de Sonos One en Sonos Play:1 is de speaker iets hoger en breder, ook heeft de speaker een ronder ontwerp. De Sonos S17 is net als de andere Sonos speakers voorzien van een ethernetpoort, zodat je de speaker ook bekabeld kan aansluiten op je netwerk.

De Sonos S17 gaat ook stembediening krijgen. Ook dit zal enkel in de Wifi modus gebruikt kunnen worden. De stembediening zal werken via Google Assistant en Amazon Alexa.

Naam van de nieuwe Sonos bluetooth speaker?

Op dit moment is de werknaam van deze nieuwe speaker de Sonos S17. Inmiddels is bekend geworden dat de nieuwe speaker de Sonos Move gaat heten. Hiermee breekt Sonos met de traditie van het nummeren van de speakers, maar weet het goed te onderscheiden dat het hier om een ook als portable te gebruiken bluetooth speaker gaat.

Het is verder nog wachten op de opvolger van de Sonos Play:3. Deze middelgrote speaker is op dit moment niet meer in productie en dus is het de verwachting dat Sonos ook snel de Sonos Three zal presenteren.